Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
[QUOTE='[Raccoon]

2. Godzilla 3D (zresztą w fajnym steelbooku)
Napiszę krótko - jeden z największych zawodów jakie mnie spotkały. Film wprawdzie lepszy od poprzedniej adaptacji (tamta jest jednym z najgorszych filmów w dziejach - sprzedałem chociaż miałem edycję R4K i też w steelu), ale nadal słabo... Może się ze mną nie zgodzicie, ale dla mnie ten film jest dużo gorszy od Bitwy o Los Angeles i od Battleshipa. Jest nudny, niedorzeczny, źle zagrany. Nie podobało mi się wcale. Idzie na sprzedaż. [/quote]

Nie wiem jak 3D, nie oglądam i nie lubie, ale co do Godzilli, to tak, masz racje, ja się nie zgadzam z tą opinią ;) Nowa Godzilla nie jest kinem wybitnym, ale na tle takich gniotów jak Bitwa o Los Angeles (gniot do kwadratu), czy (już ciut lepiej) Battleship, wypada o niebo lepiej. W moim mniemaniu, to całkowicie inny poziom, film jest spokojnieszy i ma kilka świetnych wstawek.

3. Wczoraj z lepszą połówką przypomnieliśmy sobie Diabeł ubiera się u Prady. Nadal dobry, chociaż bardziej mi się podobał w kinie. Za małolata była to dla mnie wzruszająca i ciepła opowieść. Dziś z perspektywy wieku (raptem 10 lat później)

10 lat temu byłeś małolatem, hmm? ;)
Zawsze mi się wydawało, że należysz do starszyzny :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Co jak co,ale Ciebie (także po rozmowach na priv) po swojemu rozkminiłem...:grin::wink:
No i co ? ...nie ma co mówić...:lol:;-)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Armanig, to które fragmenty Godzilli Ci się podobały? Wskaż proszę, bo może przegapilem :) Co do tego że film jest spokojny to mi akurat nie przeszkadzało. Wręcz obiecywalo cos fajnego. Przeszkadza natomiast brak konsekwencji. Reżyser albo zmieniał koncepcję albo chciał upchnac wiele różnych rzeczy w jedym filmie. Dramat, kino familijne, sf. Zaden z tych elementow nie ma szans w pełni zaistnieć. Do tego bohaterom brak charyzmy. Nie grają też dobrze aktorzy. Storyline jest rwany. Battleship i Los Angeles są spójne. Konsekwentne. Jedorodne. Nie silą się na bycie czymś czym nie są. Są filmami sf z banalna fabułą i rewelacyjnym av.

Co do wieku, to jestem rocznik 79. Zatem 10 lat temu może i nie byłem malolatem ale myślałem jak malolat. Potem się dużo zmieniło. Praca, dziecko, kredyty. Itd. O to mi chodziło.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Kto tutaj jeat dobry z niedozwolonego slownictwa, bo potrzebuje eksperyzy, a wlasciwie couchingu. Chidzi o jezyk Mickiewicza. W innych przklinam i ublizam calkiem dobrze.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie no ale jak mam komus naublizac, to chcialbym byc trendy, a moja polszczyzna przyrdzewiala, zwlaszcza w tym departamencie.
A z innej beczki. Jakies dobre pozycje na dzisiejszy wieczor filmowy polecisz?
Mam jeszcze jakies zalegle, Trash i cas tam jeszcze, ale moze wyszlo cos nowego, godnego polecenia? Nie musi byc akcyjniak ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubafat,wiem że prawdziwy dramat jest lepszy od zmyślonego...,ale ogólnie lubisz ten gatunek ?
Mam kilka ciekawych nowych tytułów :wink:

Do góry