Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

eedviking

Banned
Wczoraj oglądałem kolejny film z "bankiem" Clouds of Sils Maria , prawdziwy dramat, nie dało się dotrwać do końca.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Exodus: Bogowie i królowie (2014) - IMDb zaliczony.

Dużo osób skrytykowało ten film,ponieważ pokazane w nim wydarzenia nie pokrywają się z tym,co jest napisane w Biblii...Ridley Scott zrobił to jednak umyślnie i mi osobiście to nie przeszkadza.Lubię czasami obejrzeć zmienione historie,nie do końca zgodne z pierwowzorem...
Oglądając film,miałem wrażenie że w niektórych momentach sceny były "urywane". Podobno produkcja miała trwać 4 godziny i sporą część wycięli.Możliwe że kiedyś zobaczymy wersję rozszerzoną...
Kolejnym minusem był brak emocji podczas niektórych dialogów...Zmieniłbym również trochę obsadę,gdyż niektórzy aktorzy mi tam nie pasowali.Jednak Christian Bale wypadł całkiem nieźle.
Na plusy na pewno zasługują dobre zdjęcia,kostiumy,efekty specjalne i dźwiękowe oraz niezła muzyka.
Dodatkowo jak na kategorię "PG-13",było kilka mocnych scen.
Ogólnie traktując film nie jako biblijny,tylko jako przygodowy/katastroficzny (widowiskowe plagi,przejście przez morze),uważam że warto go obejrzeć,w szczególności dla efektów audio/video :wink:
Takie tam 2 screeny aby nie spoilerować :wink:

image.jpg

image.jpg

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Piramida co Ty tu wklejasz jakies badziewia. ;)
A'propos akcyjniakow from noughties, to tylko Bourne, zadne tam transportery,13 dystrykty, XXX-y, czy inne seryjne, szybkie i wsciekle gowna. Czekam moze Damon/Greengeass/Gilroy, wroca kiedys do tematu. W miedzyczasie nowy Bourne w przyszle lato, a w piatek premiera Gunmana.
Edit:
Patrze wlasnie na kinowy repertuar,a tam znowu Liam w Run All Night. Kurna chata. Kto oglada tego dziada?

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No wlasnie chcialem ale nie moge znalezc. widzialem cos takiego ze 2 dni temu. Najbardziej zabawny przyklad tego, jak zwodnicze moga byc traillery.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida dzięki za zdjęcia z Exodusa - ja byłem w kinie i już pisałem co myślę o filmie - generalnie dużo się to nie różni od tego co Ty napisałeś ... czekam na premierę tylko się zastanawiam czy wydanie będzie tylko jedno 2d/3d czy również samo 2d ... jakby wybór dali to można się zastanowić czy jest sens w 3d mieć ten film ale trzeba poczekać na cenę i wtedy podjąć decyzję. Film również uważam że warty grzechu... oczywiście tak jak napisałeś trzeba go oglądać z przymrużeniem oka...
Ważne że jakość jest dobra i mam nadzieję że pod względem dźwięku również będzie czym uszy cieszyć..

Do góry