Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Parasite" to było pierwsze skojarzenia, a ten dla mnie rewelacyjny.
"Awantura/Beef" również wysoko wszędzie oceniany, ale z drugiej strony spod studia A24 wyszedł też film "Wszystko wszędzie na raz" który też zdobyło Oscary, a mi nie podszedł.

wucash

Active member
Bez reklam
Anatura i Parasite bardzo dobre pozycje ale nagradzanego "Wszystko wszedzie naraz" nie dałem rady mimo 2 czy 3 podejść. Po prostu nie dla mnie ale nie bylem odosobniony w tum odczuciu.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ktoś coś? Nie wiem czy było.
Chyba widziałem jakieś info ;)
The Battle at Lake Changjin miał niby 200 baniek dolców budżetu.

Byłem dzisiaj na nowym Aquamanie i nawet się nie nudziłem,chociaż scenariusz przypominał bardziej ten z akcyjniaków z lat 80-tych,niż ten z Pulp Fiction ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ktoś coś? Nie wiem czy było.

Plotki głoszą że chińczycy się postarali.

A ciul co się będę was pytał, sam obejrzę xD

Właśnie jestem po i w sumie fajny film. Bałem się że będą latać z tym kungfu a tu bez takich.
Jest trochę magii ale w miarę ze smakiem.

Jedno mi się nie podoba. Bóg zszedł na ziemię jako człowiek, razem z nim 2 pomocników co potrafią używać magię. I przez cały film ich nie ma. Zachowują się jak totalni idioci.

Mają być jeszcze 2 części ale autorzy tego już w pierwszej się pogubili że wszystkim.

Z racji że ten film jest próba "chinskich" filmów w zachodnich kinach to będzie tylko kilka seansów w większych miastach.

Jak dla mnie.
Pomysł, fabuła jest ok 6.5/10
Wykonanie na 3.5/10

Ostatecznie ocenił bym ten film 4.5/10
To filmu "Wielki Mur" nie ma nawet startu, muszą się jeszcze chińczyki postarać.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Miałeś jakieś dobre polskie napisy,czy oglądałeś na czuja? ;)

road-house-remake-poster-reveals-easter-eggs-1.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Śnieżne Bractwo" - zaliczone (Netflix)

Historii (z 1972) nikomu nie trzeba chyba przedstawiać, dramat rozbitków w ponad 2h filmie.
To jest drugi, najnowszy film z 2024r. Pierwszy "Alive dramat w Andach" pojawił się w 1993.

Dobry film, nie ma tu zbędnego efekciarstwa, bo i nie o to tutaj chodzi.
Gdzieś w komentarzach czytałem - Ponoć jeden z ocalałych stwierdził - że jak chcesz się dowiedzieć co tam się stało, to musisz obejrzeć ten film.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Narcos to to nie jest, ale faktycznie obejrzeć można.
Filmowa bohaterka przedstawiona została łagodniej niż orginalna postać baronki narkotykowej, która miała na sumieniu sporo istnień ludzkich w tym kilku swoich partnerów.

Do góry