Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
"Napoleon" - Ridleya Scotta zaliczony
Też obejrzałem. Dla mnie rozczarowanie. Może liczyłem na zbyt wiele. Tak jak napisałeś, historycznie bez ładu i składu. Niewykorzystany potencjał. Phoenixa też lubię, ale tutaj całościowo słabo to wyszło. Film z gatunku obejrzeć i zapomnieć. Może przydałby się wieloodcinkowy serial żeby porządnie przedstawić całą historię podbojów i miłości Napoleona.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To jest szansa, bo Steven Spielberg ponoć kręci serial o Napoleonie dla HBO.
Przejęty (niezrealizowany) duży projekt od Stanleya Kubricka, a ten miał ponoć obsesje na punkcie Napoleona i stworzeniu superprodukcji.
Scenariusz od narodzin do śmierci, więc jest duża szansa, że dostaniemy pełną historię.

Ciekawy artykuł, dużo mówi o poświęceniu Kubricka. Wszystko w rękach Spielberga:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To jest szansa, bo Steven Spielberg ponoć kręci serial o Napoleonie dla HBO.
Przejęty (niezrealizowany) duży projekt od Stanleya Kubricka, a ten miał ponoć obsesje na punkcie Napoleona i stworzeniu superprodukcji.
Scenariusz od narodzin do śmierci, więc jest duża szansa, że dostaniemy pełną historię.

Ciekawy artykuł, dużo mówi o poświęceniu Kubricka. Wszystko w rękach Spielberga:
Fajnie by było.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Tajemnice polskich fortun" - serial, Netflix.
Jak w tytule, lata 80-te w Polskich realiach i budowanie wielkich majątków.
Czy komuś coś to przypomina? ; )
Odpaliłem spontanicznie, ale jak wszedł pierwszy odcinek, tak dokończyłem cały sezon.
Jak dla mnie dobry, pełen wad i niedociągnięć, powiedziałbym nawet, że trochę Vega Style, ale dla mnie każda pozycja z gatunku "jak kiedyś było" obowiązkowo do zaliczenia.

Stankiewicz, Koterski no i cała masa Polskich dziewczyn ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Polish_20240117_133745419.png

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Miałem kiedyś przy projekcji i chyba którymś tv, więcej się kurzyło, ale co do 3D skoro już wspomniałeś:

Byłem ostatnio w kinie na Aquamenie 3D, filmu nawet nie opisuje, bo dwa razy zaliczyłem kime - ale to co widziałem pomiędzy jedną drzemką a drugą, nie wyglądało żle (efekty, ale nie piszę tu o 3d). Wydawało się o wiele "ciekawsze" od nowego Avatara, którego już nie strawiłem w całości (też kima).

Natomiast na pewno już nie wybiorę się na żaden seans 3D. To był ostatni raz w takim wykonaniu i w tej technologi - pominę już jakieś badziewne plastikowe okularki dla dzieci.
Druga sprawa, fotele, mimo, że miejsca "vip", więc w teorii duże i wygodne, to w praktyce gościa który to zaprojektował powiesiłbym za jaja na projektorze.
Szerokie, skórzane, ale wygięte przy głowie. Jak za karę. Dramat.
Jakby tego było mało, to tradycyjnie przed seansem 30min reklam.
Tyle z mojej strony ; )

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad

Nie jest perfekcyjny, ale jak na krajowy twór to zdecydowanie warto się wybrać. Podczas podziwiania audio wizualnej jakości na bardzo wysokim poziomie można zapomnieć o kilku zupełnie zbędnych scenach, czy troszkę sztywnej grze niektórych występicieli.

Ostatnia edycja:
Do góry