Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
poszedłem w ciemno na "Służby specjalne" ( ehhh a mogłem jeszcze wybrać Miasto 44 bardziej emocjonalne i efakciarskie).. by wyrobić sobie zdanie na nowo o nowej jakości polskiego filmu :D..... No niestety nie udało się tym razem... Służby specjalne to kolejny nieudany film, z drętwymi dialogami i brakiem spójności w scenariuszu. Szkoda, że film był bez polskich napisów ;P, bo aktorzy mówili swoje kwestie tak szybko i niezrozumiale, że wielokrotnie nie byłem w stanie zrozumieć i wyłowić pojedynczych wyrazów. A co do samej historii, to no cóż, każdy wie jak funkcjonuje państwo i jego służby, oczywiście przypomniano nam o niektórych aferach i niewyjaśnionych samobójstwach, ukazano migawki postaci z polskiej sceny politycznej i przedstawiono historię 3 agentów, z których tylko jeden miał charakter i królował na ekranie (w tej roli doskonały Janusz Chabior). Poza tym słabo spisała się Olga Bołądź, która miała tu być postacią pierwszoplanową...sama wychudzona sylwetka i kontrowersyjna fryzura nie zbuduje krwistej postaci :(
...nie muszę chyba zaznaczać że to moja opinia i w cale się nie dziwie, iż znajdują się osoby, którym film przypadnie do gustu, a może i światopoglądu.
Na pewno jest to kilka lat świetlnych wyżej od Ciacho czy Last Mineta :p

Od ciacho i kac wawa to każdy film jest lepszy :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dawca pamieci (2014) - IMDb

Przyszłość,ludzie żyją w świecie bez emocji,bólu,podejmowania własnych decyzji...Wszystko mają z góry ustalone przez radę...
Pewnego dnia główny bohater zostaje szkolony przez dawce pamięci,który przekazuje mu informacje z prawdziwego życia.Chłopak zaczyna odkrywać czym są prawdziwe emocje i uczucia...
Według mnie tematyka jedna z najlepszych z dziedziny s-f.Niestety z wykonaniem było już trochę gorzej.Sporo niedorzeczności i absurdów.Dodatkowo słabe efekty specjalne które trwały może ze 2-3 minuty.Niestety budżet wynosił tylko 25 mln $ a przecież Meryl Streep i Jeff Bridges też mało nie biorą...Oczywiście wiem,że za małe pieniądze można zrobić arcydzieło,jednak myślę,że jakby wziął się za to Nolan,mając większy budżet,zrobiłby z tego raczej świetny film,no i dłuższy...Produkcja przypominała mi trochę "Equilibrium" ,tylko że bardziej w wydaniu dla młodzieży.Jednak młodzi wypadli całkiem nieźle.Jakiś czas temu śmiałem się z "bananowego" :wink: wyglądu Brenton'a Thwaites'a,jednak po tym filmie jakoś go polubiłem...Według mnie z tych aktorów przypominających "dzieci MTV" wypada najlepiej...Dodatkowo laseczka w filmie przypominała mi Barbarę Palvin :-D
Go Behind the Scenes with Odeya Rush | The Giver - YouTube

Ogólnie tak jak napisałem,pomysł świetny,dający sporo do myślenia,pokazujący że życie bez emocji nie miałoby sensu...Jednak te wykonanie mogłoby być lepsze,ale można obejrzeć...:wink:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie to film z kategorii chałek :)

Nie każdy może Tobie dorównać :mrgreen::-D

Edit :
Mi w tym filmie podobał się nie akurat wątek miłości chłopaka i dziewczyny,tylko to,że główny bohater stara się ratować małe dziecko,które prawdopodobnie byłoby zabite,ponieważ nie spełniało warunków określonych prze radę...

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Wczoraj sporo o tym filmie w radio słyszałem,
Zapowiada się nieźle
[youtube]PypvNBTdxnY[/youtube]

DEBEŚCIAKU wrzucałeś już to? :p

Mi w tym filmie podobał się nie akurat wątek miłości chłopaka i dziewczyny,tylko to,że główny bohater stara się ratować dziecko,które prawdopodobnie byłoby zabite,ponieważ nie spełniało warunków określonych prze radę...

Pomysł jest ok, ale z wykonaniem gorzej, może małolatom się spodobać. Ja od Meryl i Jeffa oczekiwałem czegoś więcej ;)

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
Braciszek wziął się za filmy dla młodzieży. ;) Podchodziłem do tego filmu już kilka razy i jeszcze nie oglądnąłem. Chyba jeszcze poczeka na swoją kolej. :D

Do góry