Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj wreszcie chwila wolnego czasu odsierzyc Dune Lyncha.
Cos lolek sie nie odzywa, to wrzucam(US final).
Wazne ze jest data, juz taka bieda w tym kinie, ze czekam nawet na Bonda.

[youtube]IELdm0PmJR8[/youtube]

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jakby ktos szukal, obejrzeć cos na odmozdzenie to mozna to:

[youtube]hRuUB6RKExQ[/youtube]

Oskara za to nie dostana, zlotych malin pewnie tez nie. Ocena na filmwebie to 5.0 i dokladnie na tyle ten film zasluguje. Wlaczamy, siadamy i caly film elegancko przeleci. Bez dluzenia sie, bez zanudzania etc.
Niby wszystko jest ok, niby widz siedzi, oglada i powinien byc zadowolony a jednak brakuje tego jakiegos pierwiastka.

Jakby pierwsza role gral Wicek, jakby zrobili inna oprawe muzyczna byloby swietnie. A tak wyszlo "nijak".

Ostatecznie, jak nie bedziecie mieli co obejzec, a godzina jeszcze zbyt mloda na spanie to mozna siasc i obejzec. xD

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Też polecam. Patrząc na aktorów itd to nawet 6 bym dał. Śmiało można luknąć. Jak lolo napisał. Nawet szybko zleciało.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubcio się odwdzięczył :D Dzięki :D
Miałem kiedyś na VHS i był to jeden z pierwszych horrorów,jakie obejrzałem w życiu.
20210901-192216.jpg

Bipo

Active member
Bez reklam
Multikino zaliczony seans:
Shang Chi czy coś w tym stylu...
Jestem po sensie , powiem Wam że taka bajeczka w stylu Przyczajony tygrys ukryty smok, fajne choreografię walk, dużo efektów komputerowych, latające pierścienie, smoki itd taki tam. Jeśli ktoś lubi te klimaty będzie film na raz. Moja żona na bank by tego nie obejrzala

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Multikino zaliczony seans:
Shang Chi czy coś w tym stylu...
Jestem po sensie , powiem Wam że taka bajeczka w stylu Przyczajony tygrys ukryty smok,

W tym samym stylu, powiadasz? Hmm...
Czy mamy do czynienia z pieknie, poetycko sfilmowanym romantic-adventure, czy sugerujesz, ze beda conajmniej 4 oscary? ;)

fajne choreografię walk, dużo efektów komputerowych, latające pierścienie, smoki itd taki tam. Jeśli ktoś lubi te klimaty będzie film na raz. Moja żona na bank by tego nie obejrzala��

Jak dla mnie to definicja kazdej produkcji Marverla, a przynajmniej cos oczywistego, czego spodziewanm sie bez ogladania czy czytania opinii. Wydzielilem pierwsza czesc Twojej wypowiedzi, jako najwaniejsza. Tylko pomimo tego iz nie ogladaem jeszcze filmu, to porównanie do CTHD nie brzmi dla mnie ani troche przekonywujaco. :)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
@Bipo

Czyli jak nie zobaczye, to sié nie dowiem? :)

A na powaznie,, to nie bardzo wiem, czemu czujesz sie zaskoczony albo rozczarowany. Marvel nie specjalizuje sie w filmach dokumentalnych, czy realistycznych.
"Latanie", czy inne niezwykle zdolnoscii bohaterow, ktorymi nie poszczycili sie Bruce Lee, czy Chuck Norris, to elementy azjatyckiej mitologii i poetyki filmowej. Osoby, które majá wiecej do zarzucenia wykorzystujacym je scenom, nie dostrzegajac artyzmu i sprawnosci kreujacych ich aktorow, czy filmowcow/edytorow, muszá tracic sporo satysfakcji z ich ogladania.
Z braku czasu wrzucam tylko 2 najbarsziej znane, choc tylko z obu tych filmow, moglbym wybrac tuzin, ktore wg Twoich kryteriow sa bajkowe, a dla mnie fantastycznie wykreowane, pomimo postepu w sztuce filmowej jaka dokonala sie na przestrzeni ostatnich 2 dekad.

[edit]Pamietam ile jadu moi koledzy wylali na walke w bambusach. MOze warto spojrzec na te scene nie jak na scene walki, ale na trudnosc jej aranzacji i edycje.
Scena z Hero, nie wymaga chyba komentarza.

[youtube]KXIJv1NoXmo[/youtube]

[youtube]AeeoEpmyb2Y[/youtube]

BTW.
Jeleli stawiasz realizm scen walki ponad aspekty sztuki filmowej, to masz tu polskich szermierzy.

https://vimeo.com/ondemand/bornforthesaber/382477319

Ostatnia edycja:

venomas200

New member
Bez reklam
A ja a ciekawości włączyłem serial Homeland.
I tak z ciekawości wyszło że już 7 sezon oglądam

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Homeland całkiem niezły. Były trzymające w napięciu momentu, ale też irytujące. Ogólnie trzymał dobry poziom do końca.
Pierwsze sezony faktycznie wciagajace. Pare nocy zmarnowalem. Dalej juz w kratke, Ostatni sezon juz sobie darowalem. Poza tym ta aktorka jest strasznie meczaca.
Z braku laku wyladowalem na Shag-Chi and the Legend of the Ten Cock Rings.
Zaczelo sie jak u Hichcocka, bo na wstepie jakas lesna limetka roztrzaskala IP Mana, ale dalej juz standardowo, czyli gimnazjalny humor i swiat z komputera.
Co gorsza, na horyzacie wylania sie kolejny cyrkowy team spod znaku Marvela.

Do góry