Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Jakiś czas temu pisaliśmy, ogólnie całkiem niezły, choć wg. mnie końcówka zbyt fantastyczna.
Wiem King i te sprawy, ale jednak do połowy było super, a później tak sobie.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Gdybym jeszcze wiedział jak zainstalować ten program ; )

Masz już gotowce :wink:

Zabieraj się lepiej za zerozerozero, bo jest sztos.
Dzieje się, jest klimat. Akcja mocno rozwojowa.
Operacje wojskowe, kartele, biznes, grubo.
Mieszanka Sicario, Narcos, do tego coś w Włoskiego klimatu. Tyle po 2 odcinkach, zobaczymy jak dalej.

Odpalę jakoś w przyszłym tygodniu.

bokciu

Banned
Jakiś czas temu pisaliśmy, ogólnie całkiem niezły, choć wg. mnie końcówka zbyt fantastyczna.
Wiem King i te sprawy, ale jednak do połowy było super, a później tak sobie.

Otóż to. Zapowiadał się bardzo dobrze, ale od połowy dramatycznie siadło. Mocno rozwleczone sceny i dużo czczej gadki, a sama końcówka wręcz drętwa, oklepana i totalnie bez jakiegokolwiek zaskoczenia. Podsumowując, w mojej opinii tylko średni.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Gdybym jeszcze wiedział jak zainstalować ten program ; )

Zabieraj się lepiej za zerozerozero, bo jest sztos.

Dzieje się, jest klimat. Akcja mocno rozwojowa.

Operacje wojskowe, kartele, biznes, grubo.

Mieszanka Sicario, Narcos, do tego coś w Włoskiego klimatu. Tyle po 2 odcinkach, zobaczymy jak dalej.

Obadamy, ale to co już słyszałem daje radę.

Natomiast to co mnie urzekło, to montaż.

Majstersztyk, długie (ujęcia) klimatyczne, to zupełnie nowy poziom.

Ciekawe czy się zepsuje jak Gomorra. Pierwsze sezony były bardzo klimatyczne, potem zrobiło się jakieś dziwne.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Apropo Gomorry :
[youtube]mNz2Y0RHZBc[/youtube]

Tymczasem,widzę,że Lolek zaczął wrzucać Digitale nowych Gwiezdnych Wojen ;-)

wucash

Active member
Bez reklam
W temacie HBO to sprawdzał ktoś The Outsider?

Potwierdzam opinie kolegów, bardzo dobry, klimat Kinga ale rzeczywście końcówka troszkę słabsza. Ja czytałem powieść w ubiegłym roku to nie było zaskoczenia co do samego finału ale jakoś emocje na koniec spadły (w książce były większe ;-) )

W podobnym klimacie polecam Servant - bardzo udana produkcja M. Night Shyamalana i w jego stylu. Mimo że odcinki 30 minutowe to ogląda się jakby były po godzinie. Jest tylko na Apple TV+ ale dla chcącego nic trudnego :D

Zero Zero Zero - jak na razie (2 odcinki) bardzo dobrze mix Gomorry, Narcos i Sicario jak już ktoś pisał

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Chyba sobie sprawdzę (serial twórców Gomorry).

zerozerozero_9585.jpg

Jestem pod dwoch odcinkach ale slabiutko. Nie porownywalbym tego do gomorry ktora jest mroczniejsza, pelna akcji itp.
Bardziej kojazy mi sie to z Suburra. Takie pitu, pitu rodzinne. Jestesmy ofiarami losu, silniejsi sa nad nami i nas pacyfikuja, ale jako mlodzi pokazemy im co potrafimy i zawladniemy swiatem.

Ogolnie serial slabiutki...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kończę dziś 5 odcinek i zamykam temat, ocenimy całość. Szczególnie, że te pierwsze 2 odcinki, to wprowadzenie.
Nie wiem o co chodzi z tą Suburrą, bo to nic innego, jak właśnie perypetie i bunt lokalnych gangusiów, w lokalnej społeczności, okraszone lokalnymi rodzinnymi zawiłościami. Właśnie takie pitu pitu, ale też ok.
Co kto lubi, ja wolę rozmach i trzy punkty widzenia, od dostawców, poprzez pośredników, kończąc na odbiorcach.
Szczególnie mnie interesuje los rodzeństwa i to jak sobie poradzą, mniej natomiast następni wykolejeńcy spotykający się gdzieś pod mostem, bo ileż można ; )

Do góry