Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Caparzo

New member
Bez reklam
Nie wiem jak inni, ja pisałem nie raz, to nie ma nic wspólnego z napalaniem się na film, tylko z podejściem do tej sprawy. Jestem przekonany, że jakby na wejście film na BR czy w 4k kosztował dużo mniej niż to jest w rzeczywistości to też byś nie czekał np 3 miesiące. Każdy robi po swojemu, ważne aby film spełnił oczekiwania zarówno pod względem fabuły jak i pod względem technicznym. Jeśli chodzi o ten pierwszy aspekt to z tym w moim mniemaniu jest poważny problem, dobrze, że pod względem technicznym jest znacząco lepiej.

a ja miałem na myśli to, że, tu jeszcze film nie wyjdzie na płytach a już muszą oglądać bo się pokazał na torentach, a to że poczekam do wiosny to dlatego że wtedy wyjdzie na płycie. Jak trzeba będzie to kupie UHD obejrze i sprzedam, bo to dobra taktyka jest, zacząłem ją stosować jakiś czas temu, ale gdy mam kupić film dla siebie bo wiem że to moja bajka, to czekam aż stanieje bo nie mam parcia na film za 150 zł.

Oczywiście że kupił bym film w dniu premiery gdyby był tego wart i w cenie normalnej, a nie jak srzedają janusze biznesu na alledrogo.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
a ja miałem na myśli to, że, tu jeszcze film nie wyjdzie na płytach a już muszą oglądać bo się pokazał na torentach, a to że poczekam do wiosny to dlatego że wtedy wyjdzie na płycie. Jak trzeba będzie to kupie UHD obejrze i sprzedam, bo to dobra taktyka jest, zacząłem ją stosować jakiś czas temu, ale gdy mam kupić film dla siebie bo wiem że to moja bajka, to czekam aż stanieje bo nie mam parcia na film za 150 zł.

Oczywiście że kupił bym film w dniu premiery gdyby był tego wart i w cenie normalnej, a nie jak srzedają janusze biznesu na alledrogo.

Każdy kupuje pod siebie, czyli tak jak mu pasuje... Natoamist, jeśli chodzi o torenty, to nie będę się wypowiadał.. znasz moją opinię.
Miejmy nadzieję, że 1917 będzie fajnym filmem i dobrze zrobionym pod względem technicznym, bo wielu z nas lubi takie klimaty.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
I pomyśleć, że teraz Gość na reklamach zarabia, a tyle jeszcze fajnego mógłby wnieść do filmów... A ten Jego smiech , bardzo specyficzny, nie wiem jak u Was, ale jak ja go widze to zawsze będzie mi się kojarzył z Psami, CK dezerterzy i z płk Kwiatkowskim.. :)

[youtube]sJ9sII_RVq8[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
a ja miałem na myśli to, że, tu jeszcze film nie wyjdzie na płytach a już muszą oglądać bo się pokazał na torentach
A jak już jest na płytach,to można oglądać wersję od Framestora ? :D
[youtube]44ln8YrxWQw[/youtube]

Chociaż już sam nie wiem,ten filmik to pewnie fotomontaż,bo premiera jest dopiero 28 stycznia :D

donsalieri

Active member
Bez reklam
Policjanci i rasizm / Black and Blue wczoraj obejrzałem i jesli chodzi o fabułe -no to czarni kontra policja itp klimaty , generalnie dość słaby - potencjał był ale scenarzysta go nie wykorzystał, 5/10
Natomiast piszę w ogóle o tym filmie bo zaskoczył mnie dźwięk, wersja DTS 1509kbps@Neural:X a naprawde znakomicie zrealizowany, tu realizator dzwieku naprawde sie postarał

lolek126

Well-known member
Bez reklam
04.03 już premiera 2 cz... jak ktoś w kinie nie był, a I cz. sie podobała, to II cz. też podejdzie.. przynajmniej tak mi się wydaje.. Oczywiście w 4k również będzie.. :)

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Udało mi się obejrzeć Rambo. Na jeszcze nie skalibrowanym kinie po remoncie ale było super. Albo się starzeję albo w nie których momentach przesadzony jak dla mnie. W tych drastycznych momentach. Subiektywne odczucie. Ale ogół ok.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To jeszcze do kompletu ostatni Terminator i można zamykać pewien etap. Ja muszę odświeżyć Cobre z Sylvkiem jeszcze.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
I pomyśleć, że teraz Gość na reklamach zarabia, a tyle jeszcze fajnego mógłby wnieść do filmów... A ten Jego smiech , bardzo specyficzny, nie wiem jak u Was, ale jak ja go widze to zawsze będzie mi się kojarzył z Psami, CK dezerterzy i z płk Kwiatkowskim.. :)

[youtube]sJ9sII_RVq8[/youtube][/QUOTE

A nie z Historia Zoltej Cizemki, Igraszkami z Diablem, czy Zakletymi Rewirami? Albo chociaz z naga Dancewicz? ;)

venomas200

New member
Bez reklam
Obejrzałem Rambo. Nie rozumiem hejtu na ten film.
Było wszystko czego można było się spodziewać.
Fakt że miejsce rozgrywania nie codzienne do serii, ale jak najbardziej ok.

Dziś za to byłem na PSY 3 byliśmy większą grupą znajomych i oni byli zawiedzeni że za mało akcji i za mało rozwałki w stylu Vegi.
Ja również mam mieszane uczucia, ale uważam za świetną produkcję.
Świetną muzyką nawiązująca klimatem do oryginału, ogólnie cały film napawa taką nostalgią , jest próbą nawiązania klimatu filmu lat 90. Czy się udało NIE, bo się już nie uda. To nie te czasy nie ten etap całego naszego kraju, aktorzy już też nie mają po 30 lat.
Po raz kolejny podkreśle muzykę miło się film ogląda dla samej tej trąbki, znajomi fani Disco polo nie byli poczuć klimatu, bo to nie ich target. Ogólnie jest wiele niedorzenosci , ale jeszcze więcej sprzeczności, za którymi czasami nie nadarzalem, tzn wiem co kierowało producentami, ale czasami widz czuje się skołowany
Zawiodłem się na zakończeniu filmu najbardziej, zrobione z pośpiechem, tak na zasadzie że jakieś musi być.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Skoro mowa o wodzie w którym się pląsa niewiasta, to pierwszy skojarzeniem dla mnie jest Kasia, ale Dancewicz też niczego sobie ; )

Piramida, nie oglądam tego, bo jestem przed seansem ; )
Widziałeś już?

Do góry