Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zaliczyłem "Creed 2"
https://www.filmweb.pl/film/Creed+II-2018-803615

Fajnie się oglądało, bo to chyba najwłaściwsze określenie.
Nic wybitnego, ale też płaczu nie ma.
Dla fanów Rockiego, pozycja do zaliczenia.
Tradycyjnie sporo odniesień, dobre sceny walki, fajna muzyka.
Typowy schemat, ale nie jest to żadna wada i dostałem dokładnie to na co liczyłem, ni mniej, ni więcej.

Aczkolwiek dla mnie "Southpaw" o wiele lepsze.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Już dawno obejrzałem :grin:

Widzę,że jednak Lolek Cię namówił :wink:
fan2.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Skok stulecia z czystym sumieniem mogę polecić ten film, raz na spokojnie można sobie obejrzeć i myślę, że specjalnie nikt nie będzie się nudził.. A może jeszcze wspomnę , że dźwiękowo DD tak wymiata, że nie jeden film na BR chciałby mieć taki dźwięk.. A filmy w tym aspekcie np Avengersy 2,3 i nie tylko to nie powinno się tych filmów kłaść na półce obok tego filmu, więc tak się zastanawiam jak ten film wypadł dźwiękowo na BR ? :) skoro tak świetnie jest w DD.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem Wszystkie pieniądze świata i szczerze mówiąc myślałem, że będzie troszkę lepiej, ale generalnie tak jaki poprzedni film tak i ten raz można sobie obejrzeć. A też można coś dla siebie wyciągnąć z tej historii, bo niewątpliwie daje do myślenia.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Green Book - zaliczony.
https://www.filmweb.pl/film/Green+Book-2018-809630

Świetna pozycja.
Mistrzowska rola Viggo Mortensena.
Chętnie bym go zobaczył w filmie stricte gangsterskim, gość niewątpliwie ma charyzmę i to "coś".
Powiedziałbym, że Oscar jak nic.
Mimo, że kibicowałem Rami Malkowi za Freddiego (głównie jako fan Queenu), to uczciwie śmiem stwierdzić, że, teraz po seansie Green Book, w mojej ocenie Viggo jednak powinien zawinąć statuetkę.
Natomiast osobę Mahershale Ali zauważyłem już w "Luke Cage" (Netflix), już tam wyróżniał się specyficznym zachowaniem i przykuł moją uwagę, wręcz skradał każdą scenę w której się pojawiał. Rodzynek.
Polecam.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Green Book - zaliczony.
https://www.filmweb.pl/film/Green+Book-2018-809630

Świetna pozycja.
Mistrzowska rola Viggo Mortensena.
Chętnie bym go zobaczył w filmie stricte gangsterskim, gość niewątpliwie ma charyzmę i to "coś".
Powiedziałbym, że Oscar jak nic.
Mimo, że kibicowałem Rami Malkowi za Freddiego (głównie jako fan Queenu), to uczciwie śmiem stwierdzić, że, teraz po seansie Green Book, w mojej ocenie Viggo jednak powinien zawinąć statuetkę.
Natomiast osobę Mahershale Ali zauważyłem już w "Luke Cage" (Netflix), już tam wyróżniał się specyficznym zachowaniem i przykuł moją uwagę, wręcz skradał każdą scenę w której się pojawiał. Rodzynek.
Polecam.
A oglądałeś Eastern Promises? Jeżeli nie to koniecznie musisz nadrobić ;)

e61e9076428c0d2c9a787bbad293b991.jpg

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie przypominam sobie, aczkolwiek widzę, że gra tam mój ulubieniec Cassel, więc tym bardziej muszę obadać temat.
Mam wrażenie, że sam w sobie Vigo teraz nabrał wigoru ; ) z racji wieku i powagi, znam oczywiście gościa z innych filmów.
Miejmy nadzieje, że dopiero teraz posypią się propozycje, po tym co widziałem w Green Book, dla mnie to czołówka. Charakterny, wyrazisty, a do tego simpatico.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Nie przypominam sobie, aczkolwiek widzę, że gra tam mój ulubieniec Cassel, więc tym bardziej muszę obadać temat.
Mam wrażenie, że sam w sobie Vigo teraz nabrał wigoru ; ) z racji wieku i powagi, znam oczywiście gościa z innych filmów.
Miejmy nadzieje, że dopiero teraz posypią się propozycje, po tym co widziałem w Green Book, dla mnie to czołówka. Charakterny, wyrazisty, a do tego simpatico.
"Wschodzie obietnice" to gangsterka pełną parą, ale nie taka z Hollywood, a bardziej mroczna i poważna :) Trzeba zobaczyć. Sama rola Vigo genialna. Reszta aktorów też klasa. Moja czołówka filmów w takich klimatach. Jak będziesz miał problem z dostaniem filmu to pisz na PW. Wyślę Ci płytę ;)

Do góry