Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Climax - zaliczony.

Chyba najbardziej jestem zadowolony z faktu, że przy okazji seansu, przypomniał mi się o niebo lepszy film Gaspara pt. "Love", a nie mogłem sobie przypomnieć tytułu, a tym bardziej nie znałem reżysera tej pozycji.
Teraz widzę, że to również "dzieło" Gaspara, no i jakoś mnie to nie dziwi.
Noe nakrecil wczesniej 2 zdecydowanie bardziej wbijajace sie w pamiec filmy. Irreversible i Enter the Void. Teraz, to juz chyba kazdy zapamieta. ;)

JanVid

New member
Doczekaliśmy się od dzisiaj :bober::bober: 4k i atmos :)

Dobra wiadomość nawet dla innych lokacji, gdyż to znaczy, że u nas już wkrótce też będzie :)... i to jest przykład na to że nie ma sensu przesadnie inwestować w domowy sprzęt KD wyposażony w te bajery który prawdziwemu kinu nigdy nie dorówna :bober: Gdyż za ok.35-50 PLN (a nieraz i o wiele taniej np. mega środy itp.) obejrzymy film w najwyższej jakościowo prezentacji audio-video:eek:k:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja też się z tego cieszę , a co też ważne za kilka lat będzie to zapewne dla wielu Miast standardem.. i bilet powiedzmy około 35-40 zł , a film 90 zł.. przy premierze i jeśli na raz to sens żaden..

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nieodwracalne to już klasyk, szczególnie, że gra tam mój ulubieniec Cassel ; ) ale Enter the Void (chyba) nie widziałem.

Ano widzisz. Ten pierwszy dawal w czapke, a drugi wyrzucal z butów, zwlaszcza wzrokowcow, do ktorych sie zaliczam.
Gosciu ma wizje i cojones oraz znacznie wiecej za pazucha. Wszystkim zainteresowanym Jego tworczoscia polecam uwadze ten krotki filmik
https://www.bbfc.co.uk/releases/climax-shaman-screen-films-gaspar-noe-video
Mozna go tez znalezc na plycie wydanej przez Arrow.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Climax godny uwagi,ciekawa wizja Gaspara.

UltraHD news...
Apocalypse Now: 40th is expected later in 2019.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida venoma oglądałeś - chyba, że nie zauważyłem Twojego wpisu.. :) Ja dzisiaj, albo jutro sobie obejrzę... obadamy Tomka..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Venom obejrzany i jak to w Marvelach pod względem obrazu czyściutko i fajne się oglądało, pod względem dźwięku również jest fajnie i to cieszy patrząc na niektóre pozycje od tego Studia. W tym wypadku nie ma co narzekać jest odpowiednia dynamika i generalnie myślę, że wielu będzie zadowolonych. Natomiast jeśli chodzi o sam film to za dużo nie będę się rozpisywał, nie jest to dla mnie ścisła czołówka Marvella, ale niewątpliwie jak to Armanig napisał, że Ci co lubią Marvella to zapewne się spodoba i tak pewnie będzie, pytanie tylko w jakim stopniu ? Na pewno zakupu nie żałuję, ale wybór 2d na pewno w przypadku tej pozycji okazał się słusznym. Na 3d i 4k szkoda kasy.. oczywiście jak dla mnie..
A gdyby nie Tomek H. to myślę, że film miałby problem, bo tylko On był chyba w stanie wycisnąć z tego scenariusza to co było możliwe, aby film był odebrany w jakimś pozytywnym znaczeniu tego słowa przez odbiorców, nawet dla fanów tych filmów. Dodatkowo całkiem nieźle wyszedł kosmiczny symbion Venom i dosyć ciekawie wyglądał w niektórych scenach (oczywiście to kwestia gustu), ale mi podszedł. Może lepiej by to wyglądało gdyby po pierwsze film był dłuższy (a niestety dobre kilkadziesiąt min. wywalono), a po drugie gdyby Venom był bardziej, powtarzam bardziej mroczny. Oczywiście po napisach jak zwykle scena dodatkowa z udziałem fajnego aktora, którego lubię, ale nie będę zdradzał „gościa”, aby Ci co nie oglądali sami zobaczyli oglądając ten film. Generalnie niby ok, ale szału nie ma..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Końcówka po napisach ciekawie wyszła, dobry ruch.
Z ciekawości na pewno drugą część obejrzę.
Dobrą robotę robi głos Venoma, fajnie to na sprzęcie brzmi.

Do góry