Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bokciu

Banned
Wczoraj obejrzałem First Man w tej wersji..ziarno. Chciałbym w końcu obejrzeć film gdzie obraz jest gładki, tak jak na 4K przystało.
To prawda - syf niebywały, ale cóż...taka wesoła wizja reżyserska, której wynik jest taki, że bierze w łeb wszystkie, aktualne osiągnięcia z dziedziny video.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Na znanym Polskim trackerze z kopiami zapasowymi filmów jest super opcja.
13cd04c3f5310f067238130f92c1371c.jpg

Bipo

Active member
Bez reklam
Witam, mam do Państwa małą prośbę, czy moglibyście polecić filmy z prawdziwym 4K ? Wczoraj obejrzałem First Man w tej wersji..ziarno. Chciałbym w końcu obejrzeć film gdzie obraz jest gładki, tak jak na 4K przystało.

Tylko co nam po tym czy film jest rzeczywiście w prawdziwym 4k czy nie jak film w 4k wygląda, nie kiedy strasznie...:cry:
Mam ponad 40 filmów na blu ray 4k UHD, gdzie większość pod względem jakości obrazu niczym się nie różni od full hd.
Na palcach jednej ręki mogę policzyć filmy, które są wydane w 4k i maja obraz żyleta pomimo że niekiedy są Fake 4k....;)
Np.
Transformers Ostatni rycerz (Fake ) - obraz żyleta,;top 10/10, niby pseudo 4k a film miażdży swoim obrazem
Terminator 2 (Real 4 k) - top 10/10 obraz żyleta, stary ale jary, obraz przepiękny to co zrobili z tym filmem to majsetersztyk.

Teraz weźmy real 4k np. Bad boys 1 I 2, Gladiator - obraz tragedia, koło 4k nawet te filmy nie stały. ..;)

Dlatego teraz za czym kupimy dane wydanie warto poczytać opinie o obrazie aby później nie było rozpaczy, kupilem płytę 4k a obraz do bani...:)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niestety różnie to bywa z filmami, ale podobnie było, a może i jest z filmami dvd kontra BR pod względem dźwięku, mam kilka takich pozycji, które niczym się nie różnią, albo prawie niczym pod tym względem. A najgorsze jest to, że co rok to sobie mówię , będzie lepiej, a nie jest.. i dalej trafiają się filmy przy premierach po 90-100 zł, a pod względem dźwięku jest duży niedosyt..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Fakt jest taki, że i dobre DD 5.1 robi robotę, ostatnio się o tym przekonałem oglądając "Wojne Światów", ogólne wrażenia audio były lepsze jak nie jedno bezpłciowe wydanie Atmosowe.

donsalieri

Active member
Bez reklam
O tak, Wojna Światów ma jedną z najlepszych realizacji dźwięku DtsHdMa 5.1, puszczając w upmix Neural:X nawet pioruny leczą góry :)
Ostatnio z bardzo dobrym dźwiękiem obejrzałem Hunter Killer, w Atmosie polecam efekty super.

Ostatnia edycja:

bramowicz1

Member
Bez reklam
Przed chwilą na szybko przejrzałem,bo nie będę się teraz darł na wieczór,ale już wiem,że w niektórych scenach jest niezły HDR i Rami walący dziwne miny :-D

Rami w Motylku też wymiata. Coś czuję, że drzwi w świecie filmu trochę szerzej mu uchylą.
A nawiasem dobrze zrobiony remake.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Fakt jest taki, że i dobre DD 5.1 robi robotę, ostatnio się o tym przekonałem oglądając "Wojne Światów", ogólne wrażenia audio były lepsze jak nie jedno bezpłciowe wydanie Atmosowe.

Dokładnie ten film pod tym względem jest świetnie zrobiony.. tylko będąc szczerym to jest wstyd dla dzisiejszych nowości, gdzie powinno być znacznie lepiej.. a jest niestety różnie, a czasem nawet słabiutko.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kod:
DISC INFO:

Disc Title: Kler.2018.2160p.BluRay.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos-TERMiNAL
Disc Size: 62,182,591,440 bytes
Protection: AACS2
Extras: Ultra HD, BD-Java
BDInfo: 0.7.5.5

PLAYLIST REPORT:

Name: 00089.MPLS
Length: 2:15:45.136 (h:m:s.ms)
Size: 59,545,479,168 bytes
Total Bitrate: 58.48 Mbps

(*) Indicates included stream hidden by this playlist.

VIDEO:

Codec Bitrate Description 
----- ------- ----------- 
MPEG-H HEVC Video 43494 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 10 bits / HDR10 / BT.2020
* MPEG-H HEVC Video 2095 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 10 bits / Dolby Vision / BT.2020

AUDIO:

Codec Language Bitrate Description 
----- -------- ------- ----------- 
Dolby TrueHD/Atmos Audio Polish 4045 kbps 7.1 / 48 kHz / 3597 kbps / 24-bit (AC3 Embedded: 5.1-EX / 48 kHz / 448 kbps / DN -27dB)
DTS-HD Master Audio English 2225 kbps 5.1 / 48 kHz / 2225 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
Dolby Digital Audio English 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -27dB
Dolby Digital Audio French 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -27dB
Dolby Digital Audio Spanish 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -27dB
Dolby Digital Audio Hungarian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -27dB
Dolby Digital Audio Russian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -27dB

SUBTITLES:

Codec Language Bitrate Description 
----- -------- ------- ----------- 
Presentation Graphics Polish 47.842 kbps
Presentation Graphics English 43.439 kbps 
Presentation Graphics French 26.013 kbps 
Presentation Graphics Chinese 31.722 kbps 
Presentation Graphics Chinese 36.602 kbps 
Presentation Graphics Chinese 29.527 kbps 
Presentation Graphics Korean 22.270 kbps 
Presentation Graphics Spanish 34.835 kbps 
Presentation Graphics Croatian 28.830 kbps 
Presentation Graphics Greek 31.753 kbps 
Presentation Graphics Hungarian 34.524 kbps 
Presentation Graphics Portuguese 33.428 kbps 
Presentation Graphics Romanian 26.975 kbps 
Presentation Graphics Russian 33.596 kbps 
Presentation Graphics Thai 36.225 kbps 
Presentation Graphics Turkish 35.882 kbps 
Presentation Graphics French 0.026 kbps 
Presentation Graphics Hungarian 4.889 kbps 
Presentation Graphics Russian 4.285 kbps

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Watch out, here she comes!

Imho niezle, ale poki co najlepszym dla mnie, filmowo, komisksem tego roku jest Spiderman.
I to juz raczej sie nie zmieni.

bramowicz1

Member
Bez reklam
Alita może być dobra.

Trochę odbiegnę od tematu filmu, aczkolwiek Show, które robią jest zainspirowane filmem. Byłem na KOOZA i bardzo mi się podobało.

To będzie super:

[youtube]mXd_aIFv_fw[/youtube]

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Kurna netflix na potege kopiuje hitowe anime.
Obejzalem Death Note, dzisiaj obejzalem Bleach. Kurna zbytnio ogladac sie tego nie da. Pozostalo jeszcze Full metal alchemic.

Ktos oglada tu wogole Anime i ich adaptacje netflixowe?

Czy tylko na Ghost In The Shell wszyscy poprzestali? Tak z ciekawosci pytam.

Do góry