Witam, mam do Państwa małą prośbę, czy moglibyście polecić filmy z prawdziwym 4K ? Wczoraj obejrzałem First Man w tej wersji..ziarno. Chciałbym w końcu obejrzeć film gdzie obraz jest gładki, tak jak na 4K przystało.
Tylko co nam po tym czy film jest rzeczywiście w prawdziwym 4k czy nie jak film w 4k wygląda, nie kiedy strasznie...
Mam ponad 40 filmów na blu ray 4k UHD, gdzie większość pod względem jakości obrazu niczym się nie różni od full hd.
Na palcach jednej ręki mogę policzyć filmy, które są wydane w 4k i maja obraz żyleta pomimo że niekiedy są Fake 4k....
Np.
Transformers Ostatni rycerz (Fake ) - obraz żyleta,;top 10/10, niby pseudo 4k a film miażdży swoim obrazem
Terminator 2 (Real 4 k) - top 10/10 obraz żyleta, stary ale jary, obraz przepiękny to co zrobili z tym filmem to majsetersztyk.
Teraz weźmy real 4k np. Bad boys 1 I 2, Gladiator - obraz tragedia, koło 4k nawet te filmy nie stały. ..
Dlatego teraz za czym kupimy dane wydanie warto poczytać opinie o obrazie aby później nie było rozpaczy, kupilem płytę 4k a obraz do bani...