Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Urodził się z poważną wadą wzroku, przeszedł operację, ale pomimo tego ze zbiegiem czasu było gorzej, a uderzenie piłką, tylko dokonało to co czas sam by zrobił w miarę upływu Jego lat.
Dzieci wiele się rodzi z różnymi wadami, ale nie wszystkie mają ten dar jaki miał A. Bocelli, oczywiście powiązany z pracą w tym przypadku był to śpiew.
W życiu naszym, gdzie nie mamy jakiś wad, kalectw też różnie bywa, jedni mają doktorat w wieku 30 lat, a inni ledwie kończą szkolę zawodową czy też średnią.
A wiara to kwestia podejścia człowieka do życia, jeśli ktoś jest wierzący bez względu jaka to jest wiara to modlitwa do Boga dla takiej osoby jest czymś normalnym, ale to też przecież nie oznacza, że taka osoba będzie mądra i do czegoś w życiu dojdzie. Ale jak to ktoś w życiu powiedział warto jest w coś wierzyć. Osobiście jestem tym, który w pewne rzeczy wierzę jeśli chodzi o religię, ale nikomu też jej nie narzucam, ale wiara powoduje, że na swój sposób żyje mi się z tym lepiej. I wierzę w to, że ktoś na "górze" ma swój udział w tym jak moje życie przemija. A każdy robi po swojemu, bo to osobiste rzeczy każdego z nas.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Urodził się z poważną wadą wzroku, przeszedł operację, ale pomimo tego ze zbiegiem czasu było gorzej, a uderzenie piłką, tylko dokonało to co czas sam by zrobił w miarę upływu Jego lat.
Dzieci wiele się rodzi z różnymi wadami, ale nie wszystkie mają ten dar jaki miał A. Bocelli, oczywiście powiązany z pracą w tym przypadku był to śpiew.
W życiu naszym, gdzie nie mamy jakiś wad, kalectw też różnie bywa, jedni mają doktorat w wieku 30 lat, a inni ledwie kończą szkolę zawodową czy też średnią.
A wiara to kwestia podejścia człowieka do życia, jeśli ktoś jest wierzący bez względu jaka to jest wiara to modlitwa do Boga dla takiej osoby jest czymś normalnym, ale to też przecież nie oznacza, że taka osoba będzie mądra i do czegoś w życiu dojdzie. Ale jak to ktoś w życiu powiedział warto jest w coś wierzyć. Osobiście jestem tym, który w pewne rzeczy wierzę jeśli chodzi o religię, ale nikomu też jej nie narzucam, ale wiara powoduje, że na swój sposób żyje mi się z tym lepiej. I wierzę w to, że ktoś na "górze" ma swój udział w tym jak moje życie przemija. A każdy robi po swojemu, bo to osobiste rzeczy każdego z nas.
Co to za wątek bo się zgubiłem? [emoji848]

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pakolo jak to w życiu w jednych sprawach się zgadzamy, a w innych mamy inne podejście do życia. Ważne aby rozmawiać i szanować innych zdanie. :) a propo Madonny to mi jescze jedna wokalistka bardziej podpadła w materii wiary..

A wracając do filmów obejrzeliśmy Listy do M3 w sumie podobne klimaty do wcześniejszych części, film familijny dla wszystkich... przed Świętami można obejrzeć...

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
lolek126 za co Ci podpadła? za to, że podarła papierowy obrazek? za to, że ludzie pisali w Irlandii o pedofilii w kościele irlandzkim, a Wojtyła miał to gdzieś?
Dopiero po kilku latach wyszło to na jaw i na szczęście te kiedyś zacofane (tzn takie jak u nas) społeczeństwo w Irlandii przejrzało teraz na oczy.
To jest strona o filmach więc wypowiedź aktora;)
Al Pacino: Poprosiłem Boga o rower, ale wiem, że Bóg nie działa w ten sposób.
Ukradłem więc rower i poprosiłem Boga o wybaczenie.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolek
Z wokalistami i wokalistkami to jest tak, że na katolików nadają bo jest przyzwolenie, ale Koranu żaden nie spali bo wiadomo jakby się to skończyło:)

Dla mnie aktor, artysta, muzyk, który miesza się w politykę czy wiarę jest debilem bo traci przez to część swoich odbiorców. Niedawno oddałem za darmo kilka płyt U2 i koncert na BD.

bokciu

Banned
Lolek
Z wokalistami i wokalistkami to jest tak, że na katolików nadają bo jest przyzwolenie, ale Koranu żaden nie spali bo wiadomo jakby się to skończyło:)

Dla mnie aktor, artysta, muzyk, który miesza się w politykę czy wiarę jest debilem bo traci przez to część swoich odbiorców. Niedawno oddałem za darmo kilka płyt U2 i koncert na BD.

Taka jest prawda. Na islam jakoś nikt nie ponosi ręki, zaś wiarą katolicką można sobie podcierać tyłek bez konsekwencji. Co do Pana Bono, który wie najlepiej co jest złe, a co dobre dla narodu polskiego, wygłaszając przy tym niemałe brednie, bardzo dobrze postąpiłeś.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oblicze Mroku (Look Away) - zaliczone
https://www.imdb.com/title/tt5834760/

Z cyklu "z braku laku" powyższa pozycja.
Mimo, że nie jest to nic ponad średnią, to mimo wszystko jest tu coś, co wyjątkowo lubię w kinie, ta "surowość" i sterylność która wyróżnia ten tytuł.
Warto rzucić okiem w wolnej chwili.

Eskorta (Mile 22) z Markiem Wahlbergie - zaliczone
https://www.filmweb.pl/film/Eskorta-2018-786216

Liczyłem tu na dobre kino sensacyjne, lubię Marky Marka (Wahlberga) jak mało kto, a ostatnie pozycję z Wahlbergiem bardzo przyzwoite (Wszystkie pieniądze świata, Żywioł, czy Dzień Patriotów - genialna scena strzelaniny pod KD ), a tu co?
Kiszka taka, że ledwo dociągnąłem. Mark gra jakby cierpiał na zespół ADHD, całość mimo, że obfituje w akcje, nudna jak flaki z olejem, zupełnie bez polotu.
Tyle.

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
Lolek

Zwolennicy "pazernych i szkaradnych" to jednak stan umysłu.
Oddaj wszystkie oprócz Pietrzaka i Rosiewicza.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Zwolennicy "pazernych i szkaradnych" to jednak stan umysłu.
Oddaj wszystkie oprócz Pietrzaka i Rosiewicza.

Wchodzenie z Tobą w dyskusję jest całkowitą stratą czasu i zniżaniem się do zaKODowanego poziomu, a tego lepiej unikać. Czekaj nadal na tego na białym koniu i pamiętaj od dawkach kodeiny.

bokciu

Banned
Mark gra jakby cierpiał na zespół ADHD, całość mimo, że obfituje w akcje, nudna jak flaki z olejem, zupełnie bez polotu.
Tyle.

Trudno się nie zgodzić. Marky Mark wybitnie irytujący swoim trajkotaniem, zaś akcja filmu niczym na sterydach - dużo się dzieje ale jakieś to pretensjonalne i nijakie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pakolo a co Bono powiedział bo ja nie w temacie... możesz na priv napisać...
A propo filmów to rozumiem, że ta Mile 22 na spokojnie można w tv obejrzeć?

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
SRY za oftop. Narcos Meksyk trzyma poziom serii. Z racji zakupu dysku do HiMedia "nabyłem" również paczkę Nolana w 4K i wstępne wrażenia są takie, że filmy w 4K wyglądają bajecznie za sprawą Imaxowego formatu, natomiast porównując je z BD chyba najlepiej wypada Dunkierka, ale to ocena na szybko na urywkach filmów.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
rozumiem, że ta Mile 22 na spokojnie można w tv obejrzeć?
No tak,przecież koledzy polecają :grin:

Piramida.
Powiem Ci na co możesz nie czekac - Mile 22.
Wyjątkowo niefajnie mi się spało na tym filmie.
Eskorta (Mile 22) z Markiem Wahlbergie - zaliczone
Kiszka taka, że ledwo dociągnąłem.
Trudno się nie zgodzić. Marky Mark wybitnie irytujący swoim trajkotaniem, zaś akcja filmu niczym na sterydach - dużo się dzieje ale jakieś to pretensjonalne i nijakie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
O ile dotrwam do końca...:), a powiem szczerze liczyłem na dobre kino w tym filmie.. a tu kaplica... :-( A jeśli film dla mnie nie spełnia oczekiwań do w większości przypadków nie oglądam go do końca..

Do góry