Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czyli, pierwsza i druga czesc lepiej ogladac w 3d czy 2d, jak ktos jeszcze nie ogladal tego filmu?

Zdecydowanie w 3d, oczywiście w domu nie jest to taki efekt jak w kinie w IMAX, ale przecież Ty masz projektor :) to jednak jest to odczucie znacząco większe niż my, którzy mamy tylko tv. A dla dzieciaków 3d na 150% będzie fajniejsze...

Bipo

Active member
Bez reklam
No właśnie duży obraz robi swoje. Ostatnio byłem u siebie w nowootwartym kinie na Bohemian Rhapsody. Powiem tak niby nowe, laserowe projektory Barco no i co z tego jak mam lepszy obraz w domu ale nio o to mi chodzi. Efekt dużego obrazu zrobił efekt wow pomomo że obraz był do d...y. Pierwsze 5min.się zdenerwowałem bo nowe kino a tu taki obraz. Ale potem oglądałem już film i wczulem się w fabułę nie bawiąc się w recenzje obrazu i dźwięku. Wielki obraz robi swoje nie ważne czy będzie ostry jak brzytwa czy rozmyte jak w Imax wielkość robi swoje.
Obowiązkowy zakup dla mię na blu ray aby cieszyć się jeszcze raz tym filmem na dużym ekranie ale u siebie w domu z dużo lepsza jakością... :)

Ostatnia edycja:

ralfik77

Member
Bez reklam
Czyli nowe kino w Prószkowie poległego vs dobra adaptacja w salonie 😀

Dobrze wiedzieć, sąsiad 😀

Kurła, może przyszłość przyjdzie szybciej do mnie niż planowałem.
Jutro idę oglądać dom moich marzeń w okolicy jest do sprzedaży.
Wolnostojący 4 sypialnie i 2 salony.
Żona już powiedziała że jeden jest mój na kino 😀
Jak go kupię, to kredyt na całe życie.
325 tys funtów.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Czyli nowe kino w Prószkowie poległego vs dobrej adaptacji w salonie 😀

Dobrze wiedzieć, sąsiad 😀

Kurła, może przyszłość przyjdzie szybciej do mnie niż planowałem.
Jutro idę oglądać dom moich marzeń w okolicy jest do sprzedaży.
Wolnostojący 4 sypialnie i 2 salony.
Żona już powiedziała że jeden jest mój na kino 😀
Jak go kupię, to kredt na całe życie.
325 tys funtów.

Dwa salony... co ty z zona w seperacji ze osobno?
:)

Spoko kupuj, tylko pamietaj aby kumpli z forum zaprosic na parapetowe.

ralfik77

Member
Bez reklam
Idę oglądać narazie.
Zdolność kredytowa się teoretycznie zgadza.
Zobaczymy, czy na żywo jest ok i zobaczymy...
Jeden salon dla użytku ogólnego, drugi na kino domowe.
Czyli, całkiem czarno 😀

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dsp-C5-YJUc-AAk-RV3-jpg-orig.jpg

[youtube]TZDu8cuCY6A[/youtube]

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
No właśnie duży obraz robi swoje. Ostatnio byłem u siebie w nowootwartym kinie na Bohemian Rhapsody. Powiem tak niby nowe, laserowe projektory Barco no i co z tego jak mam lepszy obraz w domu ale nio o to mi chodzi. Efekt dużego obrazu zrobił efekt wow pomomo że obraz był do d...y. Pierwsze 5min.się zdenerwowałem bo nowe kino a tu taki obraz. Ale potem oglądałem już film i wczulem się w fabułę nie bawiąc się w recenzje obrazu i dźwięku. Wielki obraz robi swoje nie ważne czy będzie ostry jak brzytwa czy rozmyte jak w Imax wielkość robi swoje.
Obowiązkowy zakup dla mię na blu ray aby cieszyć się jeszcze raz tym filmem na dużym ekranie ale u siebie w domu z dużo lepsza jakością... :)
Do kina chodzi się chyba tylko dla atmosfery. Ogromny ekran, dużo ludzi, popcorn itp. Ale w domu zawsze będzie najlepszy obraz. Można wcisnąć pauze, załatwić się, zrobić kawę drinka. Bez utraty wątka filmu. Jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Bipo

Active member
Bez reklam
Ja byłem w sali nr 7, nie wiem jak z obrazem w sali premierowej nr1 gdzie jest atmos.....

Co do króla lwa tak patrzę na ten film bo to już nie bajka i nadziwić się nie mogę jak technologia poszła do przodu i co można zrobić z grafiką i zwierzętami. Przecież ten sam film kilka ładnych lat temu to płaska kolorowa bajka...
Obowiązkowy zakup na płycie, oj znowu łzy poplyna.... :)

Co do kina tylko po to poszedłem bo film jest o moim ulubionym zespole a za czym go u siebie obejrze na płycie to jeszcze trochę czasu minie.. :)

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
No to jest jedyny mały problem. Kina mają pierwszeństwo co do filmów. Ale fajnie jest też usiąść u siebie ze znajomymi i coś fajnego obejrzeć. Tak kameralnie. Np tak jak u Ciebie. I jest coraz lepszy dostęp do różnych treści w wysokiej rozdzielczości. Do tego kina to też nie raz dzieciaki wyciągają. Ale to dobrze. Przynajmniej człowiek różnicę widzi.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida - świetny "misiaczek" :) coś świetnego jak można zrobić zwierzaka..

STELVIO - Kina i Teatry właśnie są po to aby mieć odskocznię od codzienności.. Ci co pochodzą z małych Miast na pewno mieli wycieczki w szkole średniej do Teatru np. w Warszawie, jak my to mówiliśmy ..."aby się odchamić" Mieszkając w dużym mieście i mając te przybytki użyteczności publicznej na wyciągnięcie ręki - chodzi się , aby spojrzeć na pewien aspekt z drugiej strony i dzięki temu mamy swoje zdanie na te pewne tematy.
jakiś czas temu ktoś pisał tutaj, że jakby miał projekcję na 110 calach to dla niego kino mogłoby nie istnieć... delikatnie mówiąc bardzo żal mi jest takich ludzi, tylko tak sią zastanawiam co tymi ludźmi kieruje, że tego typu rzeczy wygadują. Kino, Teatr - generalnie sztuka służyła, służy i będzie służyć ludziom po wsze czasy bez względu ile osób będzie miało w swoich domach KD. Zresztą to widać jest przez ostatnich kilka lat, że do Kin ludzie z roku na rok chodzą coraz więcej ... co oczywiście cieszy...

bokciu

Banned
Do kina chodzi się chyba tylko dla atmosfery. Ogromny ekran, dużo ludzi, popcorn itp. Ale w domu zawsze będzie najlepszy obraz. Można wcisnąć pauze, załatwić się, zrobić kawę drinka. Bez utraty wątka filmu. Jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.

Zgadzam się w stu procentach. Czegoś niedosłyszysz/nie doczytasz, coś Ci umknie - zawsze możesz cofnąć. No i nikt nie przeszkadza...

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Kończąc ten temat także uważam że kino, teatr czy opera są coraz bardziej popularne. Nieraz na bilet/miejsce do teatru czeka się parę miesięcy. Przynajmniej w Trójmieście. To świadczy o popularności. I to dobrze.

Piramida

Well-known member
Bez reklam

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jakbym miał obraz w C+/HBO na filmach to naprawdę to by mi wystarczyło.. :) A póki co śmigam do kina na Bohemian R.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Ucieczka z Dannemory" - HBO, serial.
https://www.filmweb.pl/serial/Ucieczka+z+Dannemory-2018-798926

Ponoć najlepszy serial obecnie, a już gdzieś w internetach powiadają roku.
Ocena któregoś recenzenta na bazie całego sezonu.
U nas na razie pojawił się pierwszy odcinek na HBO, który już został zaliczony ; )

Obsada rewelacja, Del Toro, Paul Dano itd.
Historia na bazie prawdziwych wydarzeń z 2015r. (ucieczka z więzienia).

Pierwszy odcinek zapowiada się bardzo ok, jest rozwojowo.
Zobaczymy. Niestety nie ma całego sezonu i musimy czekać.

Ostatnia edycja:
Do góry