Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Piramida
W moich źródłach nie widzę jeszcze, ale mam za to:

Hostiles.2017.2160p.BluRay.HEVC.DTS-HD.MA.5.1-COASTER
MPEG-H HEVC Video 67337 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 bits / HDR / BT.2020 /

Maze***nner.The.Death.Cure.2018.2160p.BluRay.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos-COASTER
MPEG-H HEVC Video 41522 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 bits / HDR / BT.2020 /

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Lolek.
Biorąc pod uwagę, to że niebieski penis DR Manhattana, już od dawna jest dostępny w UHD, w słusznej wersji Ultimate, wykopaliska z poprzedniej ery, powinny być już tanie jak barszcz. ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Film mam na blu, ale ostatnio odświeżałem na którejś platformie, Amazon chyba. Głowy nie dam.
Nie istotne, ważne, że to nr. 1 w całej tej zabawie w przebierańców. Byłbym wielkim fanem gatunku gdyby w tym kierunku to wszystko poszło, ale Watchmen jest tylko jeden, potem długo, długo nic, po drodze Deadpool, gdzieś dalej Strażnicy , a następnie tysiące lat świetlnych i gdzieś tam te wszystkie Avandzersy, Kapciory Ameryki itp. Oczywiście jak dla mnie.

[youtube]OhT5pHmBBuU[/youtube]

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Biorąc pod uwagę, to że niebieski penis DR Manhattana, już od dawna jest dostępny w UHD, w słusznej wersji Ultimate, wykopaliska z poprzedniej ery, powinny być już tanie jak barszcz. ;)

A w to grałeś ? :mrgreen:
[youtube]cdFstm_kJzU[/youtube]

Aaaa,i coś dla Armaniga :D
[youtube]fRf32CebKBM[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie mogę patrzeć na te avendżersy, nie psuj mi weekendu.
Ten gość też mnie osłabia, jeszcze brakuje mu dziary na czole z logo Marvela.

"Jest to też produkcja którą trudno oceniać na normalnych zasadach, biorąc pod uwagę jaką rolę spełnia i jak bardzo jedyna w swoim rodzaju jest w tym kontekście"

Nosz kurna, sili się jak by co najmniej opisywał "12 gniewnych" czy innego "Shawshanka", nie wiem co on ćpie, ale na weekend wziąłbym, to samo.

No i te komentarze na YT:
- Ku*wa w sobotę dopiero do imaxa idę ja pie*dole nie WYCZYMIE
- Jeszcze 19 godzin a już spać nie mogę :/
- Byle nie umarł Loki, byle nie umarł Loki, byle nie umarł Loki, byle nie umarł Loki.
- Dzięki twojemu filmowi prawie zemdlałem ze szczęścia
- A idę dobiero 30 nie mogę się doczekać kupiłam nawet sobię koszulkę z MARVELA by wyglądać jak ich prawdziwa fanka

A tutaj coś na deser:
- Boże jak ja chciałbym żeby filmy DC były tak dobre jak filmy Marvela

No i tyle w temacie... aaa, jakby któryś obrońca uciśnionych miał chęć polemizować z powyższym, to ja z góry dziękuje, nie skorzystam.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Jestem pewien że ma tatuaż marvela, ale w miejscu, do którego normalny chłop, drugiemu nie zagląda. Poza tym myślę że to naturalna ekscytacja. Strach pomyśleć, ale jest całe pokolenie takich typów.

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Czytanie internetowych komentarzy pod czymkolwiek to stracony czas nie do odzyskania. Że Ci się chciało?

A że IW jest zjawiskiem o niespotykanej dotąd skali - nie ma co dyskutować. Większego wydarzenia w świecie filmu nigdy nie było. I nie będzie raczej, chyba że Avatar 2... ale wątpię. Poza tym to i tak nadal "film vs. uniwersum".

Dziś są tylko 2 marki pewniaki. MCU i Star Wars. Zaraz za nimi Szybcy i tyle.

I nie chodzi w moim poście o wartości artystyczne czy ocenę samych filmów. Bo to - nie oszukujmy się - akurat średnio wychodzi (chociaz wiele osob swietnie sie bawi). Chodzi o...? Tak, właśnie o kasę. Moze tez o wplyw na masowa swiadomosc.

Takie są fakty :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja zwyczajowo jak idę do kina to nie oglądam opinii na YT, ale za jakieś 8-9 dni sam się przekonam co w trawie piszczy.. na razie myślę o wyjeździe i odpoczynku. Całe szczęście, że strajkują 01.05. na naszym ekstra lotnisku..

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Armanig, ale my Cie wszyscy rozumiemy. Po prostu ględzisz dziś tak, jak nasi rodzice lub dziadkowie 30-40 lat temu, gdy nasze pokolenie grzało się gwiezdnymi wojnami czy filmami z Van Dammem. Taka kolej rzeczy.

I tylko o to chodzi. Przecież nikt tu nie pisze, że woli MCU od dobrego, ambitnego kina dla dojrzalszego widza.

Poza tym czym się różni 40-letni armanig oglądający Commando czy Predatora od 15-latka oglądającego Marvela. Każde pokolenie ma swoje kino rozrywkowe :) Pozostaje mieć tylko nadzieję, że te dzieciaki nie poprzestaną na "spajdercieciach" :)

Henry

Active member
Bez reklam
Mój młody codziennie po 10 razy pyta kiedy idziemy ;)

btw. Tydzień temu chcąc być dobrym Staruszkiem zapuściłem Kopalnie Króla Salomona, sam nie mogłem się sobie nadziwić, że kiedyś tak mi się to podobało ;)
Takie życie...

Henry

Active member
Bez reklam
Szkoda, że nie zobaczysz.... bo ty poniżej 10.1 nic nie oglądasz? :D
Marvele, to jak disco-polo na weselach, niby nikt nie słuch/ogląda, a każdy bawi się dobrze ;)

Do góry