Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
@Henry
Dziekuj bokciowi, no to pzez Niego:)

Tymczasem dzisiaj startuja 3 Bilboardy..
Kurna chata - czekam na ten film od lata.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ale ja wiem, ze nigdy nie pisałeś źle o Hobbicie czy LOTR (a przynajmniej ja tego nie wyczytałem na tym forum). Armanigowi nie jest mu z końmi po drodze :) ale też kiedyś się przekona.. :)

Za to słonie są fajne ; )
Po ostatnim fragmencie (demo dysk) - najazd przerośniętych słoni (?), śmiem twierdzić, że daje radę.
To był właśnie LOTR ; )

venomas200

New member
Bez reklam
Ja za to wczoraj obejrzalem wybitny film w historii kinematografii.
Kilka kat temu z rodzina udalem sie do kina na film Skyline. I jal dlugo bede zyl tak ten film zapamietam. W zyciu na takim kutwa gownienw kinie nie bylem. I to jest tez sposob na zapamietanie filmu. A teraz wyszla druga czesc . I powiem ze jest w akcji duzo lepsza niz pierwsza. Naprawde sieczka z mozgu .

Wysłane z mojego TbooK 16 Power(M5F8) przy użyciu Tapatalka

bokciu

Banned
Ja za to wczoraj obejrzalem wybitny film w historii kinematografii.
Kilka kat temu z rodzina udalem sie do kina na film Skyline. I jal dlugo bede zyl tak ten film zapamietam. W zyciu na takim kutwa gownienw kinie nie bylem. I to jest tez sposob na zapamietanie filmu. A teraz wyszla druga czesc . I powiem ze jest w akcji duzo lepsza niz pierwsza. Naprawde sieczka z mozgu .

Wysłane z mojego TbooK 16 Power(M5F8) przy użyciu Tapatalka

Uhm...Miałem ostatnimi czasy wątpliwą przyjemność obejrzeć tę drugą część. Zrobiłem to z ciekawości, gdyż pierwszej nie było mi dane (na szczęście). Tak więc nie odniosę się do niej, ale druga ciężka do strawienia. Mocno ucierpiała również moja percepcja podczas seansu tego wybitnego chłamu.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
To mówisz,że ten 2017 r. nie taki do końca stracony ? ;)

Nie. 2017 to generalnie podly rok., pod każdym względem.
Ale cytat filmowej Mildred Hayes, jest bardzo pomocny :)
McDonagh wlozyl w ten film wiecej komedii i tragizmu, niz w dwoch poprzednich filmach razem. Nie wiem jak mozna tak idealnie pogodzic groteskowosc sytuacji i realizm postaci, ale mamy tutaj do czynienia z czyms wiecej niz tylko fantastycznym doborem odtworcow I swietnej gry aktorskiej. Historia trafia i porusza widzow, mimo lekkiej formy, to wyrafinowany majstersztyk.
Byc moze moja euforia wynika z tego, ze przyzwyczailem sie do hollywodzkiego chłamu I majac do czynienia ze 100% efektywnym wykorzystaniem czasu, odbieram strukture jako idealna. Faktycznie nie mam niczego do zarzucenia I gdyby tylko zdjecia dostaly choc troche wiecej filmowej magii, ogladalbym go dzisiaj ponownie.
Stronie od ocen punktowych, bo taka ocena czesto bywa zaskoczeniem dla innych, ktorzy usiluja kwantyfikowac oceny na swoj sposob I przywiazuja inna wage do rozkladu punktow czy hierarchi filmowych wartosci, preferuja konkretne gatunki, stronia zas od innych. U mnie wiele roznorodnych gatunkowo filmow trafia na polke
"świetny film" I nie inaczej bedzie z powyzszym. Ode mnie 9/10.

pewnie biegusiem, tylko musimy k&$%a czekac do 2 lutego... :x

Wiem, ze mamy rozne kalendarze wydawnicze, dlatego sprawdzilem na filmwebie, czy film jest już dostepny w Polskiej dystrybucji i wygląda na to że gdzieniegdzie juz go wyświetlają.
BTW. Zerknąłem też przy okazji na tamtejszą recenzje i myślę że jest ona bardzo trafna, a jej autor miał prawdziwa przyjemność z jej napisania, tak jak ja z seansu. Sprawdzilem wlasnie opcje awaryjna, ale niestety na ITunes (US) tez filmu jeszcze nie ma.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Film geniusze zbrodni dałem radę jakieś 20-30 min.. szkoda Cage, że gra w takich filmach.. Dafoe również nie wiem co tam robił..

Do góry