Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bokciu

Banned
Dziś mam nadzieję zaatakować "To", zobaczymy co to warte ;)
Obejrzałem też na Netflixie "Circle", nie pisałbym nic, bo nie warto strzępić klawiatury, ale jak patrzę na FW na ocenę, to ręce i nogi opadają:
Circle (2015) - Filmweb
Toż to gniot pierwszego sortu, max 3/10.
No i weż tu się sugeruj jakimiś ocenami.

Zgadza się - nie lada padaka.

Bez klimatu to To ;)

A idź Pan...Kolejny horrorek jakich wiele. Im większe oczekiwania - tym większy zawód :)

bokciu

Banned
QQQQQ, małpy w lasie:blagam: Bananowym :blagam: Z kałachami i granatnikami. :blagam:
Z wujkiem i mała dziewczynką :blagam: Wujek-pedofil i banda małp ratują świat od zwariowanego oficera wojsk lądowych.Miodzio.
A ja to oglądam.!! Piramida ratunku. Chyba to już koniec. Diagnoza: pacjent zszedł. ZED, zszedł, Ra, pacjent zszedł. Amin.

Ale to taki gatunek filmu - zwie się SF i rządzi swoimi prawami... Z pewnością dokument to nie jest.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
QQQQQ, małpy w lasie:blagam: Bananowym :blagam: Z kałachami i granatnikami. :blagam:
Z wujkiem i mała dziewczynką :blagam: Wujek-pedofil i banda małp ratują świat od zwariowanego oficera wojsk lądowych.Miodzio.
A ja to oglądam.!! Piramida ratunku. Chyba to już koniec. Diagnoza: pacjent zszedł. ZED, zszedł, Ra, pacjent zszedł. Amin.
Oj tam gieroj nie narzekaj. Nasza generacja miała pułkownika Kurtza z dzungli, a dzisiejsze malpiszony podniecają się Drewnianym Harelssonem mordujacym malpiątka. I tak masz wszędzie.
Ja wczoraj oglądałem Jumanji. No i co zrobić jak nie ma czego oglądać nawet w kinie.
Ale widziałem ze wyplynela w BD, ta co to ja tak nie lubią, a znowu startuje do Oscara. Moze nawet dostanie. Ba. Może nawet kiedyś zasłuży.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Gomorra 3 sezon ukończony. Trzyma poziom poprzednich. Pozabijanych dużo ważnych postaci i smutny koniec sezonu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"To" - zaliczone.
To (2017) - Filmweb

Wynudziłem się jak bura suka. Zupełnie nie moja bajka - w przenośni i dosłownie.
Odpuszczam na jakiś czas "horrory", bo albo ja jestem taki Fifarafa i nic mnie już nie rusza, albo te ostatnie filmy są denne.
Wracam chyba do seriali, bo posucha straszliwa ostatnio.

Bipo

Active member
Bez reklam
Chociaż jeden docenił to wybitne dzieło. :D
"Płaneta Małp" oglądałeś? Wybitne kino.:cry: Ja pie...ę , któż to ogląda? Ja! JA!
Idę zastrzelić się. Żegnaj Piramida i spółka. :cry:

Savron nie załamuj się, ja uwielbiam tą trylogię, każda część już obejrzałem min.2 razy... :p

Savron

Well-known member
Bez reklam
Ale to taki gatunek filmu - zwie się SF i rządzi swoimi prawami... Z pewnością dokument to nie jest.
Ten film nie są dokumentalny? Serio? SF? Ok. Będę wiedział. Myślałem że to dokument.:p
Oj tam gieroj nie narzekaj. Nasza generacja miała pułkownika Kurtza z dzungli, a dzisiejsze malpiszony podniecają się Drewnianym Harelssonem mordujacym malpiątka. I tak masz wszędzie.
Ja wczoraj oglądałem Jumanji. No i co zrobić jak nie ma czego oglądać nawet w kinie.
Ale widziałem ze wyplynela w BD, ta co to ja tak nie lubią, a znowu startuje do Oscara. Moze nawet dostanie. Ba. Może nawet kiedyś zasłuży.
Ale, Panie Generale , ja rozumiem. Tylko że w naszej generacji, małpy nie biegali po lesie z kalachami, nie mieli jednostki "Grom" w swoich szeregach i nie brali w niewole malych dziewczynek.:p. Bawili się z Tarzanem i nic więcej. ;)
Savron nie załamuj się, ja uwielbiam tą trylogię, każda część już obejrzałem min.2 razy... :p

BIPO, o 5 nad ranem ???! :D Mówiłem Ci , nie pij tyle. :p
Wiesz co, na Twoich 150 cali każdy film będzie dobry. "Planeta Małp" , tym bardziej.:D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak zrób...a jest kilka ciekawych pozycji z tego roku. Doszło do paradoksu, gdzie zaczyna się robić lepsze seriale niż filmy pełnometrażowe.

Zgadza się, już o tym wspominałem jakiś czas temu.
Weżmy taki Ozark, już pierwszy odcinek robi większe wrażenie jak nie jedna pełnometrażowa produkcja.
Swoją drogą, kiedy drugi sezon?

bokciu

Banned
Skrobnij coś,czy warto ;)

Typowy średniak jakich wiele. Nie pojmuję tych peanów na Filmwebie. Patrząc na oceny, liczyłem na coś więcej niż kolejną intrygę polityczną, terrorystów i zemstę niczym John Wick. :)
Podstarzały Chan, niczym młody Rambo chowa się po lesie, konstruuje bomby i zasadzki z zakupów zrobionych w Biedronce, potrafi zaczaić się w misce ryżu i co najważniejsze, jest sprawniejszy od całej bandy młodych oprychów, których powala jednym kopnięciem. Nie ma dla niego rzeczy niemożliwych...To swoiste połączenie Punishera z Macgyvera, perfekcyjnie wyszkolonego oraz niezniszczalnego komandosa, wywołującego chwilami uśmiech.
Reszta filmu, chwilami mocno naiwna żeby nie powiedzieć, że sztuczna.

P.S.
Black mirror - sezon 4, będzie co oglądać :D

Ostatnia edycja:

Dingo

Member
Moje ostatnie projekcje:

To - spodziewałem się więcej. Miał być trzymającym w napięciu horrorem a okazał się bajką dla dzieci.

Mother - miał być kolejny horror. Ambitny reżyser, dość wysoka ocena na portalach filmowych... gdybym mógł cofnąć czas....Dwie godziny z życia zmarnowane! Może jest to ambitne kino, ale strasznie pokręcone ...zupełnie nie dla mnie!! Jedynie co ratuje pierwsze 10 min to świetne ciało Jennifer.

Na jutro zostawiam sobie Blade Runnera 2049 - obym po raz kolejny się nie zawiódł...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Typowy średniak jakich wiele. Nie pojmuję tych peanów na Filmwebie. Patrząc na oceny, liczyłem na coś więcej niż kolejną intrygę polityczną, terrorystów i zemstę niczym John Wick. :)
Podstarzały Chan, niczym młody Rambo chowa się po lesie, konstruuje bomby i zasadzki z zakupów zrobionych w Biedronce, potrafi zaczaić się w misce ryżu i co najważniejsze, jest sprawniejszy od całej bandy młodych oprychów, których powala jednym kopnięciem. Nie ma dla niego rzeczy niemożliwych...To swoiste połączenie Punishera z Macgyvera, perfekcyjnie wyszkolonego oraz niezniszczalnego komandosa, wywołującego chwilami uśmiech.
Reszta filmu, chwilami mocno naiwna żeby nie powiedzieć, że sztuczna.

To chyba sobie odpuszczę ;)

Do góry