Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ale kiedy ja nawet nie posiadam Atmosa, gdyż jakoś nie czuję takiej potrzeby. :)
Od zawsze w kwestii filmów, jakość video stanowiła dla mnie priorytet. Stąd też gdy obraz rekompensuje słaby dźwięk - jest to do przyjęcia, natomiast zaś dobry dźwięk, nie zrekompensuje słabego obrazu...No tak już mam. ;)

To taki joke byl. :)

Armanig,obniżasz poziom z tym celulitem :wink:
Wrzucę coś dla wyrównania :D
eab0c12d5706c6ff8872d88ee28ddae2--beach-babe-beach-girls.jpg

:
Zanurkowalbys w ciemno?
A jak bedzie meduza?

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Aronofsky nie zawiódł. Mother - jeden z najlepszych filmów jakie dane było mi obejrzeć w tym roku. Jedyny niedosyt, to sama jakość obrazu, która jest marna, a szczególnie chore zabiegi w wprowadzaniem ziarna. W końcu nie po to technologie video rozwijają się in plus, żeby oglądać kopie przypominające te z końca ubiegłego wieku.

Widziałem, grubo z tą oceną.
W wolnej chwili wrzucę swoje 3 grosze.

Wlasnie tez obejzalem.
Jak dla mnie genialny film. Jestem mega zadowolony. Tak jak powyzej, lekki, latwy i przyjemny film. Pozycja obowiazkowa.

Porownanie do wilka z wall street? Ty uwazasz ze nie ten poziom a ja ci powiem ze poziom dla mnie nawet wyzszy tylko film troche innego rodzaju. Wilk z wall street az tak mi nie przypadl i koncowki nie wytrzymalem i nie obejzalem.

To bardzo podobne pozycje. Dla mnie Wilk to mistrzostwo, ale BarrySeal również świetny - głównie za sprawą Cruisa.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Rzeczywiście.Pamiętam jak ostatnio wspominałeś,że masz mało czasu,bo dorwałeś pack "Shia LaBeouf Collection" :grin:
No masz! Z autografem na slipach ( taki fikusny slipcover)
American Honey widziałeś? :)
Wracając do Jake'a. Jak bede następnym razem chory, to chyba zrobie sobie maraton z jego filmami w ktorych gra główna role. Nazbierało się już paręnaście naprawdę dobrych.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem Velariana i tak jak można było przewidywać na podstawie tego co w kinie zobaczyłem to również na BR wygląda film rewelacyjnie pod względem wizualnym.. uczta dla oczu.. jak dla mnie kosmos.. Ci co mają projektory oraz większe tv – radość na maksa. Dźwiękowo film dał radę, ale są pozycje, które pod tym względem są lepiej zrealizowane. A na zakończenie napiszę, że to chyba pierwszy film, gdzie jest lektor jak i dubbing w jęz. polskim. Oczywiście to dla tych informacja co lubią taki sposób oglądania filmów. Sam film szału nie robi, aczkolwiek warto obejrzeć ze względu na jakość obrazu jak i na efekty specjalne, a dzieciaki też chętnie obejrzą.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,Ty opisując prawie każdy nowy film,piszesz,że dźwięk jest spoko,ale słyszałeś lepszy,a obraz na projektorze będzie dawać lepsze doznania niż na telewizorze :grin:
Poza tym wizualna i powtarzalna nuda,nie to co filmy i obrazy Bokcia :grin:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jeśli chodzi o dźwięk to pisząc w taki sposób uważam, że nikt się nie zawiedzie, a że mam filmy z lepszym dźwiękiem to chce to podkreślić, że nie jest to film pod względem tego aspektu naj naj.. A jak dźwiękowo jest kiepski to pisze słaby.. ale ostatnio takie się nie trafiają. A jak sam zapewne zauważyłeś to co napisałem o dźwięku w Mrocznej wieży, różni się od tego co np. Ty napisałeś. Ja twierdzę , że są filmy na BR dużo słabiej nagrane jak choćby Avengers 2. I chciałbym mieć taki dźwięk w tym filmie, jak to miało miejsce w MW.
Natomiast wiadomą sprawą jest, że każdy film wygląda lepiej na projekcji (myślę, że każdy to ogarnia - mam na myśli wielkość obrazu) czy też na większym tv, ale w tym wypadku jest coś więcej niż lepiej.. i nie mam na myśli wyłącznie większego obrazu, a fakt jakości obrazu w tym filmie. Bo tego się nie widzi w większości oglądanych filmów. Nawet patrząc na te ostatnie filmy, które oglądałem to ładny obraz był w najnowszym Tarzanie. Ale jakbym miał porównać do tego co zobaczyłem w Valerianie i ogólne odczucie jakie miałem po obejrzeniu tego filmu to dla mnie jest to dużo, dużo lepiej. Ale z kolei dźwiękowo lepszy jest Tarzan.. Oczywiście przy większości filmach na BR można by było napisać, że dźwięk jest super, bardzo dobry itp., tylko dla mnie byłoby to kłamstwo. A dlatego, że jednak jest kilka/kilkanaście filmów, gdzie dźwiękowo jest jednak lepiej.
To jest gra słów, ale dla mnie bardzo ważna. To tak jak nigdy nie powiem, że np Mercedes, czy BMW itp.. to są genialne auta, tylko powiem, że to są bardzo dobre auta. Bo genialne to są np. AM, Bugatti itp. Ale znam ludzi, którzy mają pewne auta (nie będę pisał żeby nie robić zamieszania) i twierdzą , że mają super auta, którymi zajeb.. się jeździ.. więc jak sam widzisz można różnie interpretować to co się sądzi np. po obejrzeniu filmu czy też po przejechaniu się danym autem. Zresztą to dotyczy wszystkich dziedzin życia.

Ps. w przyszłym tygodniu Dunkierka i bardzo jestem ciekawy jak będzie właśnie z dźwiękiem , bo mam wrażenie z tego co ostatnio usłyszałem, że będzie podobnie jak to niby miał być zły dźwięk w MW. Ale obejrzę to się przekonam.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bo bardzo lubię auta tak jak i np. muzykę, ale tutaj porównywać coś względem elektroniki to jest zbyt niebezpiecznie - rozumiesz :- ) A tak jak napisałem niedawno o zdrowie trzeba dbać. Ale Kolego najważniejsze w tym wszystkim jest to żeby hobby, które mamy sprawiało nam radość, a każdy niech pisze tak jak to widzi, bo każdy ma do tego prawo.

Ostatnia edycja:
Do góry