Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A kumam... :) A ja dzisiaj będę z dziećmi oglądał Gdzie jest Dory czy coś takiego - mam nadzieję, że to nie będzie starta ale czasu..:) choć dzieci jak to dzieci zawsze obejrzą z chęcią..

Bubcio to ciekawy jestem ile starty wykaże Avatar 2 :) żeby na tyle im nie wyszło bo jeszcze 3-4 ...cz odwołają pomimo że kręcą wszystko w jednym czasie ...

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolek, a co powiesz na Agnieszkę Więdłoche z Planety Singli? Bomba co? ;)
Zaatakowałem na Showmaxie wczoraj, co prawda dotrwałem gdzieś do połowy, ale jak znajdę chwilę to może dokończę.

Jak mam wybór, a czas ograniczony to wybieram seriale z Netflixa.
Ostatnio zakończyłem "The100" i czekam na nowe odcinki.
A teraz lecę z "Pod kopułą", przyjemnie się ogląda.
Już myślałem, że po "BreakingBad" nic mnie nie zatrzyma, a jednak i lista seriali jest długa.

Pod kopułą mam zaliczone. Niestety serial z każdym sezonem robi się słabszy. Ostatni sezon oglądałem na silę.

W weekend zapodałem Sprzymierzeni (2016) - Filmweb

Bardzo fajny film. Przyjemnie się ogląda Pitta i Marion.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja obejrzałem Dory - dla mnie kiepsko - I cz bardziej mi się podobała.. Wczoraj też obejrzałem komedię Szefowa - jak dla mnie nawet przyjemnie mi się oglądało ...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pasażerowie - zaliczone.
Pasażerowie (2016) - Filmweb
Czyli melodramat w kosmosie.
Na plus na pewno świetne wyglądający statek, pomieszczenia robią wrażenie.
Fajnie to wszystko wygląda i widać, że dopieszczone.
Film generalnie ok, miły dla oka, a fabularnie podchodzi pod "popcorn"
Lawrence fajnie zagrała. Jest ok.

Mi również przyjemnie się oglądało :wink:
Ciekawie wyglądał ten stateczek oraz znajdujące się na nim pomieszczenia,w tym te do rozrywki.Na zewnątrz także niczego sobie :-D
Sama realizacja podchodziła trochę pod "popcorn" ,jednak według mnie temat ciekawy.
Zastanawiające jest,jakie decyzje podejmowaliby inni ludzie,którzy znaleźliby się w takiej sytuacji,oraz to,że czasami zła decyzja może za sobą pociągnąć także pozytywne skutki... :wink:
Lubię chomiczkę Lawrence i "komedianta" Pratta,więc obsada jak dla mnie ok :wink:
Obraz na BD gorszy niż się spodziewałem,oglądając trailer na tej stronie :
Passengers - HD-Trailers.net (HDTN)
Dzwięk tylko DTS-HD Master Audio 5.1 2119 kbps.
Mimo to,dobrze się bawiłem :wink:
Ale przynajmniej, jak dla mnie, sa 2 cukierki. Przede wszystkim ten numer z basenem w zerowej grawitacji.

Ciekawa scena.Sam basenik z fajnym widokiem :grin:
A drugi cukierek ? Tylko nie pisz,że Pratt,bo już Cavilla podobnie nazywałeś :mrgreen::wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Statek i scena z basenikiem fajna sprawa ale to jest najlepsze co ten film prezentuje... plus główna bohaterka całkiem miło mi się ją oglądało..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W 2d widziałem.. ale nawet 3d to powiem szczerze tak jak pisałem że myślałem że będzie lepiej.. chciałem żeby było lepiej :)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Może uda mi się w tym tygodniu w końcu zabrać za tego Strange'a i Passengers w 3D, ale znowu LM wraca:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Doktor to jak dla mnie to tylko w 3d.. a jak będziesz miał możliwość to idź do kogoś na projekcje.. naprawdę warto chociaż to nie to samo co w kinie ale i tak mega różnica w stosunku do naszych tv..

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Na 3D jeżdżę do ojca, UE65JS9000 miażdży w 3D, ale niestety aktualnie brak czasu i muszę się spinać z filmami bo 21 wylatuje... więc zostaje mi mój 48H6400, a on w 3D nie ma nawet startu do wcześniej wspomnianego:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
.. spoko ale jakbyś miał kiedyś możliwość to zobacz sobie ten film choćby na tych 120 calach wrażenie będziesz miał zupełnie odmienne od tego co zobaczysz na tv.. miałem okazję zobaczyć Ant - Mana na 120 calach w 3d to tak jakbyś inny film oglądał.. film robiony pod 3d...żałuję że nie byłem w kinie na tym filmie.. Dlatego na Doktorka poszedłem do kina..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jeśli chodzi o 3D,to za chwilę wychodzi "Assassins Creed".
"Moana" też jest od jakiegoś czasu (na razie bez polskiego dubbingu) :wink:

U mnie trochę się uspokoiło z nowościami ("Fences" czeka na napisy... ) ,więc można obejrzeć coś starszego :wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W USA to konkurencja to raczej się nie przyjmie :) ale tak jak zauważyliśmy patrząc jaki mieli budżet a jak wyglądały efekty w trailerach to było pozytywnie.. jak będzie film w granicach 50 zl to kupię go na BR, a może uda się kupić z drugiej ręki.. Choć bardziej będę celował w druga opcję :)

Ostatnia edycja:
Do góry