Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ukryte piękno (2016) - IMDb
Nawet niezły.Fabuła ciekawa i rozkminkowa,wykonanie mogłoby być trochę lepsze,jednak oglądało się w miarę ok.
Sporo niezłych nazwisk :wink:

"Taboo" po 5 odcinkach trochę mnie nudzi.Sam Tomek (którego bardzo lubię) też nie pokazuje tam niczego nadzwyczajnego,a jego "mruczenia" są zbyt powtarzalne z innych ról...
No ale zostały jeszcze 3 odcinki.Liczę na jakieś zaskoczenie :wink:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A nie miałeś wrażenia,że już to oglądałeś ? (patrz link,który wkleiłem na poprzedniej stronie ) :wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja wiem że oglądałem ten film.. :) drugi raz mówię obejrzę może jednak jakoś bardziej mi podejdzie, bo np mojemu sąsiadowi bardziej się podoba.. ale w moim wypadku drugi raz ten sam film jak raz mi nie podszedł to nie ma sensu.. oglądać ponownie..

Henry

Active member
Bez reklam
Szkoda, że poprzednie Marvele nie miały klimatu Logana, konkretna rozpierducha, normalne teksty.
Przez 2/3 filmu jest naprawdę nieźle...poźniej gorzej, mimo wszytsko dla mnie najlepszy Marvel z serii ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Był ze mną, Deadpoola też oglądał, Stary nie pozwolił, to na Cda dorwał
Był najmłodszy na sali, ale tak naprawdę, to nie było tam nic, czego by nie widział.
Osobiście wolę jak ze mną to ogląda niż miałby sam kombinować, a wiem, że jakbym nie pozwolił, to sam by szukał

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Szkoda, że poprzednie Marvele nie miały klimatu Logana, konkretna rozpierducha, normalne teksty.
Przez 2/3 filmu jest naprawdę nieźle...poźniej gorzej, mimo wszytsko dla mnie najlepszy Marvel z serii ;)

To super czyli najlepszy Rosomak :)

Piramida jakie mieszanie.. jak nowy film jest czyli nowość to jest znaczek premiera - uwierz na słowo że jestem w stanie zapamiętać jaki film oglądałem w ostatnim czasie :) ie wspomnę o tym że premiery z danego miesiąca co mnie interesują albo nie interesują ale chce zobaczyć żeby potwierdzić że taki a nie inny film to dno mam zapisane w kalendarzu :) i choćby premiera filmu Ghostbusters. Pogromcy duchów (2016) - Filmweb

gdzie wszyscy piszą dno ale chce zobaczyć czy tak jest i w moim odczuciu.. być może nie obejrzę całego ale zacznę..

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Był ze mną, Deadpoola też oglądał, Stary nie pozwolił, to na Cda dorwał
Był najmłodszy na sali, ale tak naprawdę, to nie było tam nic, czego by nie widział.
Wy siedzieliscie w kinie, a przed kinem nawinął się Deadpool.

[youtube]I4tFNfROlqk[/YouTube]

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Najlepsze jest to że dla tych co nie lubią Marvela to tego typu filmy jak właśnie czerwony bohater w kostiumie lub np Strażnicy galaktyce bardziej podchodzą od np Kapitanów Ameryki itp..

Caparzo

New member
Bez reklam
Mnie deadpol nie przekonał tym pierdzeniem, strażnicy tak samo. Może 2 część pola będzie fajniejsza. Kapitan to też pompelina :p gdzieś było info że avengers infinity war ma kosztowac miliard dolca.. W tym filmie chyba sie nawet pojawi kaczor donald

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla nich kasa to najmniejszy problem - film i tak zarobi..:) Bond ostatni 500 mln kosztował to Avengersi mogą kosztować dużo więcej..a tym bardziej skoro Producent wie że i tak zarobi.. musieliby nagle wszyscy mieć Twoje podejście do tych filmów :) Moim zdaniem takie filmy nie są dla Ciebie.... ale chcąc być obiektywnym powinieneś umieć zrozumieć tych ludzi, którzy lubią takie filmy i gonią do kina, kupują te filmy na BR itp..
Podobnie jak nie wszyscy lubią wojenne filmy tak jak obydwaj lubimy i dziwią mnie opinie że np ktoś lubi filmy typy Alien itp ale o wojskowych to już w taki sposób się wypowiada, że szkoda nawet pisać o tym..
Patrząc obiektywnie Polacy nie potrafią uszanować czyjegoś gustu i dać ludziom żyć - oglądać to co im się podoba, słuchać takiej muzyki jaką lubią i wiele innych rzeczy robić, które nie koniecznie danej osobie musi pasować, ale to nie tej osobie ma pasować, a tej która to robi.

Caparzo

New member
Bez reklam
Mam wszystkien iron many, thory, avengersa jedynke to czemu mówisz że te filmy nie są dla mnie? Jedne fajne drugie nie. W 6 części avengersów spotka sie logan ze spajdermanem i szczórem na chodzącym.drzewie. A tego nie kupuje zbytnio. Wszystko klepane na siłe, efekty jedno i to samo. Fabuła z dupy taka sama.. Kosmici atakują trzeba sie bronić :/ to już do mnie nie trafia

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Powaga? Kiedyś na HBO czy C+ oglądałem program i tam mówili o Marvelach to tak wychodziło że oni nie mają żadnych problemów z kasą.. tam nawet były podawane przykłady ze w trakcie kręcenia filmu gdzie budżet już był ustalony i niby nie podlegał zmianie to jeśli trzeba było to dawano kasę i po sprawie.. co prawda to było ze 2 lata temu.. Z drugiej strony tak sobie myślę w życiu nie dałbym kasy powiedzmy 300 mln $ jakbym wiedział ze nie zarobię na tym.. film to biznes.. Też kiedyś Piramida dawał listę filmów pod względem zarobków to troszkę tam było filmów od Marvela//więc chyba troszkę zarabiają..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mam wszystkien iron many, thory, avengersa jedynke to czemu mówisz że te filmy nie są dla mnie? Jedne fajne drugie nie. W 6 części avengersów spotka sie logan ze spajdermanem i szczórem na chodzącym.drzewie. A tego nie kupuje zbytnio. Wszystko klepane na siłe, efekty jedno i to samo. Fabuła z dupy taka sama.. Kosmici atakują trzeba sie bronić :/ to już do mnie nie trafia

Właśnie dlatego co napisałeś - te filmy będą zawsze z taką samą fabułą albo bardzo podobną.. i albo ktoś podchodzi do tego z dystansem tak jak i np do Transów bo tam już filmu nie ma - to jest jeden niemalże ciąg efektów albo trzeba przestać coś takiego oglądać.. ale oczywiście nie zabraniam Ci oglądać kolejnych marvelów tylko na pewno nie będzie lepiej pod pewnymi względami..

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie lubia placic podatkow wiec "nie zarabiaja". Nawet Avatar wykazal "strate".
To znany proceder w Hollywood od lat. Rok temu wybuchl skandal w UK, kiedy okazalo sie, ze setkom znanych w showbiznesie ludzi zaproponowano inwestycje w produkcje filmowa, umozliwiajace uzyskanie ulg podatkowych i jednoczwsnie wyprowadzenie fiskusa w pole. Wiec najwyrazniej takie myki nie sa wylaczna domena Hollywoodu.
Tu akurat nieco inny schemat.
https://www.bbc.co.uk/news/amp/38041098

http://www.bbc.co.uk/news/amp/business-36986483

Ostatnia edycja:
Do góry