nowosć 32pfl7332

Ciziak

New member
długie załączanie 7332 ?

Mam tego philipsa od 1 tygodnia i jestem bardzo zadowolony, choć mam pytanko do użytkowników : Jak długo w waszych egzemplarzach telewizor się włącza bo u mnie po około 10 sek. od naciśnięcia klawisza na pilocie. Nie wiem czy to normalne?
Jak jest u Was? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Harpo

New member
U mnie tez sie wlacza ok 10 s. Czy to tez mamy zaliczyc do wad? ;)
chlodzio: sprawdze dokladnie ustawienia i dam znac.

PS. ogladalem wczoraj King Konga na C+. Do dzisiaj rana zbieralem pozostalosci szczeki, ktora mi opadla po wlaczeniu filmu :mrgreen:

lukaso

Banned
Witam u mmnie startuje ok 10-13 sek. kumpel który ma samsunga N71 mówi że to normalne jego tv też tak długo odpala .osobiście wkurza mnie czujnik światła testuje różne ustawienia .może macie jakieś opinie lub recepte na te ustawienia.

Vegas

New member
witam wszystkich.zakupiłem równiez w/w model TV ale po tygodniu go oddałem poniewaz nie odbiera mi poprzez HDMI z "n" ani przez 1 ani prze z 2 łacze.oczywiście nie ma dźwieku.Podłacząłem przez chinche i również nic,przez component i również nic.do piątku mam mozliwiśc jescze go wziecia bo testuje inne modele,moze pomozecie mi w jaki sposób uzyskac dźwiek poprzez HDMI.Dzieki

lukaso

Banned
D
Vegas napisał:
witam wszystkich.zakupiłem równiez w/w model TV ale po tygodniu go oddałem poniewaz nie odbiera mi poprzez HDMI z "n" ani przez 1 ani prze z 2 łacze.oczywiście nie ma dźwieku.Podłacząłem przez chinche i również nic,przez component i również nic.do piątku mam mozliwiśc jescze go wziecia bo testuje inne modele,moze pomozecie mi w jaki sposób uzyskac dźwiek poprzez HDMI.Dzieki
Dzisiaj podłączyłem tv do tunera sat przez component z jednej strony 3 czincze a z drugiej euro i nic niema obrazu czy coś jest nietak z tv tuner sat to ferguson af6318 a drugi to pioneer 1530.

Harpo

New member
Component

Jam Cimponentem podlaczylem DVD- poprawa obrazu ( w tym DivX-ow), do tego dochodzi skanowanie progresywne.Oczywiscie audio trzeba osobno podlaczyc.
Nie wiem czy cos da ten kabelek RGB (euro)---> Component ?

Ciekawostka: wlasnie wgralem przez USB nowy soft, nie widze na razie zmian, ale to swietny pomysl - z reguly wlasne programowanie (czyt. nowsze producenta) ulepsza dzialanie sprzetu (podobnie jest z moim DVD Yamahy), wiec amam nadzieje, ze nastepne upgrade'y Philipsa wniosa cos nowego.

Odnosnie pojawiania sie wspomnianych "pasow"w meczach -problem znika po podlaczeniu przez Component, przynajmniej z DVD. pozdrawiam

Stanley

Member
Bez reklam
Harpo napisał:
<...>
Ciekawostka: wlasnie wgralem przez USB nowy soft, nie widze na razie zmian, ale to swietny pomysl - z reguly wlasne programowanie (czyt. nowsze producenta) ulepsza dzialanie sprzetu (podobnie jest z moim DVD Yamahy), wiec amam nadzieje, ze nastepne upgrade'y Philipsa wniosa cos nowego.<...>

Witam

Z ciekawości rzuciłem okiem na strony Philipsa - przy okazji pobierania softu otwiera sie plik .pdf, w którym oprócz instrukcji wgrywania znajduje się historia poprawek wnoszonych przez kolejne wersje firmware.

pozdrawiam -

Stanley

wszary

New member
32pfl7332 i hts3115

Witam Wszystkich.
Mam od ok 1m-ca ten tv wraz kinem philips hts3115. wszystko gra poza jednym mankamentem, muszę dwa razy załączać tv gdy che go odpalić. po naciśnięciu przycisku na pilocie po kilku sek. mam dźwięk, a nie mam obrazu :sad:. Musze go wyłączyć i załączyć ponownie żeby pojawił się obraz. Czy ktoś z was spotkał się już tym problemem. Spróbuje wgrac nowy firmware może to pomoże. Może mam coś w opcjach żle ustawione? Jak nie to pewnie mnie czeka mnie przeprawa przez procedury reklamacyjne. Mógłby ktoś z was udzielić mi kilku informacji:blagam:? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!!!!

paulinezrulez2

New member
Stanley napisał:
Witam

Z ciekawości rzuciłem okiem na strony Philipsa - przy okazji pobierania softu otwiera sie plik .pdf, w którym oprócz instrukcji wgrywania znajduje się historia poprawek wnoszonych przez kolejne wersje firmware.

pozdrawiam -

Stanley

Witam

Dziś wgrałem firmware BX31E-0.81.4.0 wcześniej miałem
BX31E-0.48.31.0. Zauwazyłem parę zmian w menu np: przy zmianie formatu. Jednak po wgraniu obraz zrobił się jakby trochę mdły, mniej kontrastowy, jaskrawy chociaż ustawienia były te same (może to tylko tak jest po RGB, mam tuner cyfry połączony kablem euro po RGB). Więc wróciłem z powrotem do BX31E-0.48.31.0. czyli do poprzedniego i wszystko wróciło po staremu. Przed chwilą zauważyłem, że już nowsza wersja firmware BX31E-0.88.0.0. Ciekawe co wnosi opróćz tego co piszą w readme?

Pozdr.

paulinezrulez2

New member
wszary napisał:
Witam Wszystkich.
Mam od ok 1m-ca ten tv wraz kinem philips hts3115. wszystko gra poza jednym mankamentem, muszę dwa razy załączać tv gdy che go odpalić. po naciśnięciu przycisku na pilocie po kilku sek. mam dźwięk, a nie mam obrazu :sad:. Musze go wyłączyć i załączyć ponownie żeby pojawił się obraz. Czy ktoś z was spotkał się już tym problemem. Spróbuje wgrac nowy firmware może to pomoże. Może mam coś w opcjach żle ustawione? Jak nie to pewnie mnie czeka mnie przeprawa przez procedury reklamacyjne. Mógłby ktoś z was udzielić mi kilku informacji:blagam:? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!!!!

Umnie startuje za pierwszym razem w ok 10s i od razu jest głos i obraz.
Mam podłączenie po euro RGB może jesli jest inaczej ma jakiś wpływ.
Wcześniej też ktoś pisał o pisku u mnie talie zjawiska też nie wystepują
Obraz jest ok

Pozdr.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
ja zdecydowanie zgłosiłbym do serwisu nie czekając na żadne porady. Nigdy w żadnym telewizorze nie słyszałem o takich "cudach".

wszary

New member
paulinezrulez2 napisał:
Umnie startuje za pierwszym razem w ok 10s i od razu jest głos i obraz.
Mam podłączenie po euro RGB może jesli jest inaczej ma jakiś wpływ.
Wcześniej też ktoś pisał o pisku u mnie talie zjawiska też nie wystepują
Obraz jest ok

Pozdr.

Spróbuje dzisiaj wgrac nowego softa, tylko czekam aż kumpel przyniesie mi pamięć, bo w mojej go nie widzi po podpięciu tzn. mam odtwarzacz mp3 z pamięcią flash, ale chyba musi być zwykła. Kino mam podpięte przez HDMI a tuner przez EURO. Jednak gdy te urządzenia są odłączone to problem znika, tv odpala od razu. Rozmawiałem tez z serwisem i powiedzieli mi, że nie mogą nic zrobić na miejscu i muszą go posłać do Radomia:(, a w Radomiu wgrają mi nowy soft (śmiechu warte). Spróbuje sam go wgrać, a jak to nie pomoże to wtedy będe reklamował. Boje sie, że jak go zabiorą to podczas transportu coś innego sie zepsuje.

Dam znać jake są postępy po aktualizacji firmware'u.

Dzięki i Pozdrawiam,

wszary

New member
Harpo napisał:
Jam Cimponentem podlaczylem DVD- poprawa obrazu ( w tym DivX-ow), do tego dochodzi skanowanie progresywne.Oczywiscie audio trzeba osobno podlaczyc.
Nie wiem czy cos da ten kabelek RGB (euro)---> Component ?

Ciekawostka: wlasnie wgralem przez USB nowy soft, nie widze na razie zmian, ale to swietny pomysl - z reguly wlasne programowanie (czyt. nowsze producenta) ulepsza dzialanie sprzetu (podobnie jest z moim DVD Yamahy), wiec amam nadzieje, ze nastepne upgrade'y Philipsa wniosa cos nowego.

Odnosnie pojawiania sie wspomnianych "pasow"w meczach -problem znika po podlaczeniu przez Component, przynajmniej z DVD. pozdrawiam

Witaj Harpo,

Czy podczas wgrywania nowego softu do tv odłączałeś podpięte urządzenia zewnętrzne (dvd, tuner itp.)?

Pozdrawiam,

Harpo

New member
Nie, nie odpinalem - byly tylko wylaczone. Instalacja przebiegla szybko i sprawnie. Trzeba pamietac, ze plik konfiguracyjny musi byc bezposrednio na nosniku (nie w katalogu), bo "nie lapie". Pozdrawiam :)

wszary

New member
Harpo napisał:
Nie, nie odpinalem - byly tylko wylaczone. Instalacja przebiegla szybko i sprawnie. Trzeba pamietac, ze plik konfiguracyjny musi byc bezposrednio na nosniku (nie w katalogu), bo "nie lapie". Pozdrawiam :)

Widze, że nie tylko ja z rana tutaj szaleje,
Dzięki za rade. jeszcze jedno pytanko: Czy postępowałeś wg instrukcji, która jest na necie, czy wg dołączonej instrukcji do telewizora, bo różnią się od siebie?

Pozdrawiam

wszary

New member
No i stało się!!
Wgrałem nowego softa do tv i nie pomogło:( . Czeka mnie teraz przeprawa przez procedury reklamacyjne. Musiałem trafic na jakiś feler w elektronice.
Czy u kogoś z was był serwis i zabierał telewizor? Jestem ciekaw jak wygląda transport i czy sprzęt wraca nie uszkodzony z serwisu, albo co gorsza jeszcze bardziej zepsuty?

Pozdrawiam,

Do góry