Dzisiaj podłączyłem tv do tunera sat przez component z jednej strony 3 czincze a z drugiej euro i nic niema obrazu czy coś jest nietak z tv tuner sat to ferguson af6318 a drugi to pioneer 1530.Vegas napisał:witam wszystkich.zakupiłem równiez w/w model TV ale po tygodniu go oddałem poniewaz nie odbiera mi poprzez HDMI z "n" ani przez 1 ani prze z 2 łacze.oczywiście nie ma dźwieku.Podłacząłem przez chinche i również nic,przez component i również nic.do piątku mam mozliwiśc jescze go wziecia bo testuje inne modele,moze pomozecie mi w jaki sposób uzyskac dźwiek poprzez HDMI.Dzieki
Harpo napisał:<...>
Ciekawostka: wlasnie wgralem przez USB nowy soft, nie widze na razie zmian, ale to swietny pomysl - z reguly wlasne programowanie (czyt. nowsze producenta) ulepsza dzialanie sprzetu (podobnie jest z moim DVD Yamahy), wiec amam nadzieje, ze nastepne upgrade'y Philipsa wniosa cos nowego.<...>
Stanley napisał:Witam
Z ciekawości rzuciłem okiem na strony Philipsa - przy okazji pobierania softu otwiera sie plik .pdf, w którym oprócz instrukcji wgrywania znajduje się historia poprawek wnoszonych przez kolejne wersje firmware.
pozdrawiam -
Stanley
wszary napisał:Witam Wszystkich.
Mam od ok 1m-ca ten tv wraz kinem philips hts3115. wszystko gra poza jednym mankamentem, muszę dwa razy załączać tv gdy che go odpalić. po naciśnięciu przycisku na pilocie po kilku sek. mam dźwięk, a nie mam obrazu . Musze go wyłączyć i załączyć ponownie żeby pojawił się obraz. Czy ktoś z was spotkał się już tym problemem. Spróbuje wgrac nowy firmware może to pomoże. Może mam coś w opcjach żle ustawione? Jak nie to pewnie mnie czeka mnie przeprawa przez procedury reklamacyjne. Mógłby ktoś z was udzielić mi kilku informacji:blagam Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!!!!
paulinezrulez2 napisał:Umnie startuje za pierwszym razem w ok 10s i od razu jest głos i obraz.
Mam podłączenie po euro RGB może jesli jest inaczej ma jakiś wpływ.
Wcześniej też ktoś pisał o pisku u mnie talie zjawiska też nie wystepują
Obraz jest ok
Pozdr.
Harpo napisał:Jam Cimponentem podlaczylem DVD- poprawa obrazu ( w tym DivX-ow), do tego dochodzi skanowanie progresywne.Oczywiscie audio trzeba osobno podlaczyc.
Nie wiem czy cos da ten kabelek RGB (euro)---> Component ?
Ciekawostka: wlasnie wgralem przez USB nowy soft, nie widze na razie zmian, ale to swietny pomysl - z reguly wlasne programowanie (czyt. nowsze producenta) ulepsza dzialanie sprzetu (podobnie jest z moim DVD Yamahy), wiec amam nadzieje, ze nastepne upgrade'y Philipsa wniosa cos nowego.
Odnosnie pojawiania sie wspomnianych "pasow"w meczach -problem znika po podlaczeniu przez Component, przynajmniej z DVD. pozdrawiam
Harpo napisał:Nie, nie odpinalem - byly tylko wylaczone. Instalacja przebiegla szybko i sprawnie. Trzeba pamietac, ze plik konfiguracyjny musi byc bezposrednio na nosniku (nie w katalogu), bo "nie lapie". Pozdrawiam