Nowe telewizory SAMSUNG seria H

tdx

New member
Bez reklam
Napisałem

@Koqs77 48H6410 ma DVB-T/C/S2

bo o to pytałeś.

F6400 ma tylko DVB-T/C i nie podepniesz tam sygnału z konwertera

dj crazy

New member
To będzie działało czy w tym modelu nie? Chodzi mi o model 6400

Rozumiem, a wersja H6410, jest dostępna w pl?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

Koqs77

New member
To będzie działało czy w tym modelu nie? Chodzi mi o model 6400

Rozumiem, a wersja H6410, jest dostępna w pl?

H6410 jest dostępny w kolorze białym i max 48" , póki co.

Moduł tv sat płatnej będzie działał w dostępnych modelach H6410 i H6700

Ja czekam na H6410 55" lub jak trochę stanieje H6700 55"

dj crazy

New member
Tak wiem, edytowalem post jak to zobaczyłem.. Ale cena za 6410 jest zaporowa dla mnie... 4000tys za to że będę miał wbudowany tuner przesada ;/

tdx

New member
Bez reklam
Panowie jeśli ktoś chce DVB-S w TV samsung serii H serii 6tej ma do wyboru:

F6410 >> DVB-T/C/S2
H6700 >> 2xDVB-T/C/S2
H6670 >> 2xDVB-T/C/S2
H6650 >> 2xDVB-T/C/S2
H6500 >> 2xDVB-T/C/S2
H6640 >> 2xDVB-T/C/S2

może się okazać że dojdą jeszcze inne...

Damaranus

New member
Ale 55 to nie 48, a jeśli dobrze pamiętam kilka tematów z forum, to nie ma co porównywać tych rozmiarów, bo jakościowo mogą się znacznie różnić. jesli się mylę, to proszę, napisz @tdx jak się ma ten test do Twojej opinii o F6500 którego tak namiętnie testowałeś :)

Bo ja nadal szukam dobrego, mocnego argumentu za H6400 zamiast F65 lub F67 poza 2 calami i nowym smartem, a także argumentu który przekona mnie że nie warto mi dopłacać do SONY W8xxB (bo ja naprawdę jakościokolorokontrastofilem nie jestem, ale mecz dobrze by było obejrzeć bez wkur@^&$% się)

tdx

New member
Bez reklam
Jasne pisze o teście 55" na matrycy Samsunga. I TV wypada w nim całkiem nieźle.
Natomiast zobacz sobie jak wyglądają mecze na obu TV (mam na myśli sony/samsung) bo np te nierównomierności w podświetleniu właśnie na meczach najbardziej wychodzą.
Innymi słowy sugeruje wycieczkę do sklepu i porównanie.

adamo_

New member
Bez reklam
Zamówiłem w Saturnie Samsung 48H6640 w promocji z Tabletem za 3999. Akurat tablet najmniej wazny ale jak jest to niech jest dla dzieciaków. Ważniejsze m.in Micro dimming, i 600 marketingowych herców no i 2 x DVB - T / C / S2 . Jak dojdzie, protestuje to opiszę wrażenia, będzie 14 dni na zwrot jeśli coś nie tak.

radier

Member
Bez reklam
Zakupiłem sobie system dźwiękowy 2.1 Uppleva w Ikei.
Z grubsza wszystko automatycznie sobie TV poustawiał. Jak gaszę TV pilotem od TV to równocześnie gasi się także Uppleva.

Czy da się zrobić by jednocześnie włączała się razem z TV?

tdx

New member
Bez reklam
i jak ustawisz źródło na anynet BD Theatre to się nie włącza?

Zasada jest taka że jak masz ustawione Dźwięk > Ustawienia głośnika > Wyjście dźwięku TV>>odbiornik to powinien wstawać z miejsca

qbek78

New member
Bez reklam
Jadę przyjrzeć się 55h6640 jutro albo w sobotę. Chciałbym go trochę pomęczyć o ile mi udostępnią na dłuższą chwilę. Tdx gdzie mogę znaleźć jakiś dobry plik do sprawdzenia bandingu? Mam to z tego tematu http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/103018-pliki-mkv-do-testowania-tv.html ale chciałbym coś konkretnie pod banding. Kiedyś gdzieś wrzucałeś stronę z takimi samplami ale nie mogę teraz znaleźć. Dzięki z góry za podpowiedź.

Do góry