Mam chyba głupie pytanie co to jest pointer w 8007 bo ja chyba nie mam tego lub jeszcze nie załączyłem lub nie wiem jak to zrobić
Witam uprzejmie,
Według mnie nie ma głupich pytań .
Jest to wskaźnik . Działa jak w komputerze . Zastępuje przyciski strzałek ( w górę , na dół , w lewo , w prawo ) na pilocie zdalnego sterowania . Przydatny w SmartTV w niektórych aplikacjach , które go wspierają . W telewizorach Philips z 2012 r. jest to małe kółeczko ,
natomiast w telewizorach Philips z 2013 r. jest to po aktualizacji softu , strzałka , podobnie jak w komputerze.
Masz instrukcję obsługi telewizora elektroniczną w telewizorze .
Otwórz stronę startową Smart TV. Wskaźnik jest wyświetlony nad znakiem słownym TV na środku
ekranu . Umieść kciuk na przycisku : OK na pilocie , ale nie wciskaj go . Poruszaj pilotem aby poruszać
wskaźnikiem po ekranie . Jeżeli wskaźnik umieścisz na łączu ... to wskaźnik zmieni wielkość i w kółku
pojawi się kropka . Naciskasz wtedy przycisk : OK , aby łącze otworzyć .
Jeśli wskaźnik umieścisz na polu tekstowym .... to wskaźnik zmieni wielkość i w kółku pojawi się kursor
w kształcie litery : I . Naciskasz wtedy przycisk : OK i wprowadzasz tekst .
Jeżeli nie chcesz używać wskaźnika możesz przełączyć się z powrotem na używanie przycisków strzałek do poruszania się po ekranie . Naciskasz przycisk :OPTIONS , wybierasz opcje na pasku menu
:Sterowanie pilotem i następnie wybierasz opcję :Klawisze strzałek .
Aby korzystać z pointera musisz zobaczyć jakie masz oprogramowanie telewizora , gdyż może zajść
potrzeba wgrania nowego oprogramowania .
Pozdrawiam,
accu
:kom: