Ciekawa informacja znaleziona w sieci. TVN Player u Philipsa – wiem kiedy będzie | Obywatel HD. Lepiej pozno niz wcale.
]Znalazłem sposób u mnie na pozbycie się "teatru"
Jako główne źródło sygnału mam dekoder satelitarny z wieloma mozliwościami zmiany charakteru wyjścia sygnałau na TV.
Próbowałem - jak jeden z userów pisał - zmienić w dekoderze 1080i na 720p, ale niestety u mnie dalej był "teatr".
Wyłączenie HDNM powoduje niestety pogorszenie ostrości.
Kombinowałem z ustawieniem "częstotliwości odświerzania" na moim dekoderze - w opcjach mam "multi", "50Hz" i "60Hz".
Miałem "multi" (ustawiało mi 50Hz), zmieniłem na sztywno na 60Hz i ... "teatr" zniknął !
Obraz i ostry i bez teatru !
Ale wiadomo - róży bez kolców nie ma ... miiiiiinimalnie pasek TVN24 przesywający się drga (ale zdecydowanie mniej niz jak wyłączy sie HDNM).
]
Niestety nie mam w dekoderze opcji zmiany z 50Hz na 60Hz ale z tego co mi się orientuję to w Polsce nie ma programów nadawanych na 60Hz.Ale skoro zmiana pomaga to czemu nie![]()
Hej - czy u was po włączeniu Perfect Natural Motion są takie cyrki: 46pfl8007 - YouTube 46pfl8007 1 - YouTube
Ja chyba będę reklamował to, już 3 aktualizacje robiłem - a te artefakty (czy jak to nazwać) coraz bardziej widać.
Wcześniej też ambilight się sam włączał przy wyłączonym TV (o losowych porach) i przy okazji włączał amplituner przez hdmi cec- po ostatniej aktualizacji już ambilight się nie włącza, a z amplitunerem różnie jest - potrafi jeszcze nieraz włączyć.
Aha i po każdym włączeniu TV działa PNM - mimo że jest wyłączony - trzeba włączyć i wyłączyć w ustawieniach.
Co do menu - chodzi teraz trochę szybciej, ale i tak w TV za ponad 6 tysiaków to jest żenada.