A ja jestem zadowolony, moze dlatego ze to moj pierwszy taki zestaw (czli z nienajnizszej polki, zwlaszcza cenowo
). Lekkosc z jaka gra w stereo mnie zadziwia, nawet jak troszke podkreci sie galke glosnosci
MA BR6 w przeciwienstwie do starych monitorow Quadrala (nie wiem jaki to byl symbol) graja bardzo lekko, piekny szybki bas ale z podkrecaniem wysokich trzeba uwazac, za mocno podkrecone sa troche sztuczne...
Dzis na "warsztat" poszly stare (128 kbps) i nowe (192 kbps) pliki MP3 i efekt jest rownie zadowalajacy. Bardzo mi sie podoba rowniez stereo w 5 kanalach chociaz to zwykla emulacja. Ale i tak fajnie sie tego slucha. Osobiscie bardziej mi odpowiada od reklamowanego Logic 7 music. Cos dziwnego sie dzieje z dzwiekiem w tym trybie... jakby faluje miedzy kanalami, ale moze za krotko sluchalem.
Co do kina to nie mam do czego porownywac, jest swietnie. Dobrze ze dalem sie namowic na Suba, jego obecnosc jest nieoceniona. Troche zdziwil mnie efekt kalibracji podczas gdy odleglosc wszystkich glosnikow zostala prawidlowo oceniona 2.8m, natomiast glosnik centralny zostal ustawiony na 0.8 Metra.... Rowniez jego glosnosc zostala ustawiona dosc nisko przez co ogladajac Piratow z Karaibow, w glosniejszych scenach glos lektora zlewal sie z reszta sciezki dzwiekowej. Reczna korekta odleglosci oraz glosnosci rozwiazala problem.
Co do nagrzewania to chyba tak juz musi byc. Kolega, posiadacz Onkyo, twierdzil ze u niego takie temperatury to standard wiec jestem spokojniejszy.