Philips 8404 posiada wbudowany tuner DVB-C do odbioru cyfrowej telewizji kablowej i będziesz mógł na nim odbierać swoją kablówkę.
Jednak żeby móc odbierać swoją kablówkę na tym telewizorze bez dodatkowego dekodera,Twoja kablówka nie może parować kart i musisz posiadać od swojej kablówki moduł w który to wsadzisz swoją kartę,a następnie moduł wsadzisz w gniazdo CI w telewizorze,następnie w menu kraj,a nie język jak to niektórzy popełniają błąd musisz wybrać kraj Norwegia lub Litwa i wówczas ukaże Ci się menu z wprowadzeniem w pamięć telewizora kanałów cyfrowych oraz analagowych i powinny po zaprogramowaniu kanałów pojawić się programy.
Odbierałem w ten sposób telewizję,ale przez krótki okres gdyż stwierdziłem iż większy komfort przynosi oglądanie telewizji poprzez osobny dekoder.
Dzięki za szybki reply. Dowiem się czy operator kablówki nie paruje kart (cokolwiek to znaczy
) i czy dostarcza moduł do karty który można włożyć do gniazda CI.
Jak zmienię kraj no Norwegię lub Litwę to czy nie będzie problemu z EPG po Polsku ?
Jest jakiś minus posiadania ustawionego innego kraju niż ojczysty ?
Z tego opisu wychodzi że trzeba spełnić jakieś warunki odnośnie samego odbioru, inni producenci (w moim przypadku, konkurent, Sony 37w5500) nie mają takich problemów, przyjmują wszystkie rodzaje kart (nawet gdy operator stosuje parowanie kart) ?
Co zmienia dodatkowy dekoder w komforcie oglądania telewizji cyfrowej w porównaniu do tunera z TV ?
Rozumiem że pewnie chodzi o jakość. Wiem że jak coś ma pełno dodatkowych funkcji to pewnie realizuje je gorzej niż osobne urządzenia przeznaczone tylko do danego celu vide mediaplayer z USB w telewizorze który nie równa się z żadnym zewnętrznym playerem. Pewnie podobna zasada jest z dekoderem zewnętrznym a tym w TV. Ale ze względu na brak miejsca (Telewizor na ścianie w dość małym pokoju) nie mam gdzie ustawić dekodera, nawet jak bym chciał (chyba że przybije go do ściany obok TV
)
@RHJG
Na pewno to ciekawa propozycja, ale przy cenie aż 8400zł to już lekka przesada według mnie. Już wolałbym kupić za połowę tej kwoty 9604 a resztę przeznaczyć na dobre kino domowe jak bym miał tyle pieniędzy. Jednak mój budżet to 3000zł, który i tak trochę przekracza ten Philips ...