marianin napisał:
Bardzo zaskoczyłeś mnie tą opinią. Bo wydaje mi się, że właśnie jak na TV, to dźwięk jest bardzo dobry w tym tv.
Dźwięk nie różni się znacząco z poszczególnych źródeł. Może rzeczywiście jestem zbyt wrażliwy na tym punkcie. Jednak jeśli porównuję ten dźwięk do dźwięku ze starego Soniacza CRT 21", to dźwięk z Phila robi wrażenie bardziej plastikowego i stłumionego. Podbijanie basu i sopranu niewiele poprawia: pseudobas brzydko rezonuje i własciwie instyktownie zdejmujemy go z powrtoem. Soprany dziwnie "gwiżdżą" już na ustawieniu "0", ich podbicie poprawia znacznie górny rejestr, ale coraz bardziej wóczas "świszczy" coś tam wysoko, co jest ogólnie drażniące.
Są to moje bardzo subiektywne odczucia i być może nie podzieli ich większość użytkowników.
W temacie dźwięku, odkryłem jeszcze jedną nedogodność - otóż wyprowadzając dźwięk do innego urządzenia, czy to wyjściem RCA, czy słuchawkowym (jack) , nie jestem w stanie kontrolować poziomu głośności za pomocą pilota. Trochę mnie dziwi takie rozwiązanie, czy to jest powszechne teraz w TV(?). W najlepszym przypadku musimy posługiwać się dodatkowym pilotem od wzmacniacza (o ile mamy strowanie pilotem).
Wyjście słuchawkowe oczywiście jest regulowane z poziomu menu, ale zaszyte głęboko i bardzo niewygodne, a przy odłączeniu wbudowanych głośników regulacja głośności na pilocie staje się bezużyteczna.
Jedyne wyjście, którego nie testowałem to SPDIF (nie mam wzmacniacza z takim wejściem). Czy masz może możliwość sprawdzenia, czy wyjście to regulowane jest za pomocą pilota?
Jaki może być jeszcze inny sposób wyprowadzenia dźwięku z tego TV na wzmacniacz, tak by poziom głośności był regulowany przez pilota od TV?