czago napisał:
pooh1968, ja nikogo nie chcę przekonać do żadnej technologii. Każda z nich ma swoje plusy i minusy. I nie napisałem, że któraś jest lepsza lub gorsza. Napisałem tylko, że do jednych zastosowań ja wybrałbym plazmę, a do innych zastosowań ja wybrałbym LCD.
Nie jestem posiadaczem LCD jak sugerujesz (choć przymierzam sie do zakupu) i nie stwierdziłem, że LCD jest lepszy od plazm dla sygnału SD - tutaj to już wykazałeś się bujną wyobraźnią. Radzę uważniej przeczytać moje poprzednie posty.
I w końcu, nie chwaliłem LCD za jakość bieli.
Hmmmmmmmm... mam wrażenie, że to Ty mało uważnie czytasz co napisałem. Po pierwsze za bardzo to co napisałem bierzesz do siebie. Nie chcę Cię ani do niczego przekonywać, ani nie uważam, że Twój entuzjazm do LCD jest zły. Nie napisałem nigdzie, że TY stwierdziłeś, że LCD jest lepszy dla SD (więc kto tu ma bujną wyobraźnię??

) I nie napisałem, że chwalisz LCD za jakość bieli. Po prostu jest to jeden z argumentów, które są często przytaczane, podobnie jak zresztą argument o straszliwej prądożerności plazm.
czago napisał:
Natomiast nie zgadzam się z tak skrajnymi zdaniami jak: najlepsza jest plazma potem długo, długo nic..., albo: najlepszy jest Pioneer, potem długo, długo nic..., bo to sugeruje, że jest to prawda obiektywna, a tak z pewnością nie jest.
Tak samo ja się nie zgadzam z tak skrajnymi zdaniami jak: najlepsze jest LCD potem długo, długo nic...., albo: najlepsze jest Sony, potem długo, długo nic bo to sugeruje, że jest to prawda obiektywna, a tak z pewnością nie jest. Hought
I widziesz z drugiej strony, niby chcesz być obiektywny i nie chwalisz LCD

, ale miłość do technologii wyziera z każdej literki, którą piszesz.....
...LCD systematycznie powiększa przewagę nad plazmami ..., ....Przyznaję, że być może jej odwzorowanie w LCD jest ciut lepsze ..., plazmy ową czerń często mają do tego stopnia "przewaloną"...., ...jedna wielka czarna plama....., ....technologia LCD stale poprawia błędy i braki aby obraz stał się perfekcyjny..., W ostatnich modelach LCD czerń także jest na świetnym poziomie... (czyli co - ma w końcu, czy nie znaczenie??)....
Najśmieszniejsze jest to, że jak sądzę - obu nam chodzi mniej więcej o to samo - nieważna technologia.... ważny jest obraz.
PZDR
ps. generalnie to wydaje mi się, że wątek został stworzony, nie po to, żeby zwolennicy różnych technologii obrzucali się błotem. Chodzi o to, aby rzeczowo przestawić co mi się podoba w TV, który mam, a co nie... Ten wątek ma pomóc osobom szukającym TV poprzez rzeczowe argumenty, a nie słowa typu plazma jest super bo jest, a LCD jest super bo jest. Wojen tu prowadzono już wiele i żadna nie skończyła się zwycięstwem
Tak, że sugeruję pozbycie się uprzedzeń i nie pisanie dlaczego plazmy, czy LCD są złe (w zależności jaki TV posiadamy), a prawdziwe opinie o swoich posiadanych wyświetlaczach, np.:
- mój TV smuży, nie smuży,
- mój TV wypala, nie wypala znaczków,
- mój TV daje różowy, zielony obraz
- kupiłbym / nie kupiłbym swojego TV jeszcze raz bo......
PZDR
zresztą jest już podobny wątek na forum i ten niejako w zakresie LCD/plazma go dubluje
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=16409
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=167576#post167576