Nagrywarka PIONEER DVR-555H-S

robcio

Klub HDTV.com.pl
VIP
Od dwóch lat użytkuję nagrywarkę Sony RDR-HX710 i przymierzam się do wymiany - czy kupić 650/750 czy też w/w pioneera? Co doradzicie? Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
polecam zdecydowanie Pioneera 555 lub LX 60 . Dla członków klubu /niebieskich/ są specjalne ceny na te modele.

seku35

New member
Mam pytanie czy nagrywarka Pioneer DVR-LX60 posiada funkcję automatycznego załączania i nagrywania w chwili gdy pojawia się sygnał na wejsciu AV do kturego podłączony jest tuner sat.

Ostatnia edycja:

pithorr

New member
kiki napisał:
polecam zdecydowanie Pioneera 555 lub LX 60 . Dla członków klubu /niebieskich/ są specjalne ceny na te modele.

A czym się zasadniczo różnią 555 od LX60, poza ceną rzecz jasna :)
Bo funkcje jakby wszystkie te same...
No i moje odwieczne pytanie od skalowanie do 1080p - jest jakaś różnica pomiędzy tymi modelami?

Hoodzielec

New member
Bez reklam
pithorr napisał:
A czym się zasadniczo różnią 555 od LX60, poza ceną rzecz jasna :)
Bo funkcje jakby wszystkie te same...
No i moje odwieczne pytanie od skalowanie do 1080p - jest jakaś różnica pomiędzy tymi modelami?

pragnę odgrzać ww. pytanie, jako że jestem już zdecydowany na jeden z ww. modeli
czy sa jakieś konkretne argumenty za dopłatą do LX60, poza wielkością dysku ???

piterson1

New member
Właśnie otrzymałem od kikiego tę nagrywarkę :D
Pierwsze wrażenia instrukcja 220 stron (kiedy ja ją przeczytam?);)
Bardzo dobry tuner
Obraz z divix-a bardzo płynny i wyraźny (oczywiście jak na divix),
czcionka polska bez problemu, rozmiar liter dosyć mały (ciężko się czyta) nie wiem czy można ją powiększyć (być może trzeba przekonwertować do innego formatu) ale nie doczytałem się tego (może ktoś wie jak ją powiększyć:))
jak się z tym rozprawię będe testował dalej;))
Aha kwestia wyglądu potwierdzam że pilot wygląda jak u 550 reszty nie porównywałem jeszcze.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
http://www.pioneer.pl/pl/product_compare.jsp
moz-screenshot-13.jpg
LX 60 jest w "high gloosie" i ma 250 Gb dysk.
Jeszcze zostało kilka sztuk w wyjątkowej cenie - ale wyłącznie dla "niebieskich"

ArtS007

New member
Bez reklam
Zaczynam się zastanawiać, czy markowi producenci nie robią tego z premedytacją. Mała wielkość czcionki w napisach do DivX może zniechęcać do tego formatu. ;)

ArtS :)

Do góry