Raczej jest to ;indywidualne; ustawienie anteny . Musisz sam spróbować czy ustawienie bliżej czaszy daje lepszy (mocniejszy sygnał ) , czy masz wszystkie kanały itp....
Wiesz zapewne że ustawiając antenę na nkę trzeba mieć sporo cierpliwości spróbuj na początek ;przekręcić ; konwerter w uchwycie w odwrotną stronę do ruchu wskazówek zegara , jeżeli to nie pomoże to przybliż/oddal konwerter do/od anteny , a na koniec regulacja anteny zarówno w pionie , jak w poziomie. Może być że trochę ją poruszyło przy ostatnich mocniejszych powiewach. Pamiętaj że po zmianie ustawień odczekać trochę czasu , a i sprawdz miernik w dekoderze nki.
jędrzejj 1957 pisał że mam słabą jakość ,więc zabrałem się dziś do poprawy ustawienia anteny.Właśnie przed chwilą zakończyłem ustawianie anteny (bez miernika)aby poprawić ,, jakość w%" i udało się: Tvn HD j.32%, Tvn7 j.69%, Polsat HD 60% ,Discavery j.48% ,HBO 60%, ttv j.100%,stars tv j.100% TvpHD j.48%, z Astry np.ZDF HD j.88%,Tv trwam j.62%. Siła na wszystkich kanałach ok.70-100%.Na ekranie nie za uwarzyłem zmiany w obrazie czy było 20% czy 100%.Jest dobry czysty obraz.Wymieniłem kabel do anteny na tzw.do anteny sat. W tym czasie co ustawiałem antenę przyjechał sąsiad i mówił,że u niego ustawiała N-kę jakaś firma z miernikiem i parametry ma podobne tzn. jakość i siłę sygnału. Może się komuś przydadzą te moje doświadczenia .pozdr...
jaki konwerter single będzie lepiej współgrał z anteną Corab
dzięki!