Kolega ma pewien problem.
Gdy stawiał dom to nie pomyślał o wyprowadzeniu 2 przewodów koncentrycznych ( ma tylko 1) do podłączenia dekodera z nagrywarką. Czy jest jakieś wyjście bez wiercenia ścian na nowo i zrywania podłogi ?
Zacytuję tu kolęgę Yuiren :
UWAGA! W wielu dekoderach Nki jest blad (widzialem juz takie 4 na 11 ogolnie).
Maja blad w fabrycznych ustawieniach transpondera.
Prawidlowa czestotliwosc to : 11439 !!!!!!!!
Ustawiamy ja ZANIM zaczniemy krecic antena po wcisnieciu klawiszy :
Menu/żółty/7/2/8
Osobiście miałem 11449 i chodziło mi tak samo jak po zmianie na 11439 ale możliwe że łatwiej będzie szukać. Miałem jedynie słabszą siłe na paczce discavery ale poprawiła minimalna korekta czaszy na zachód.
kupiłem N-kę, zamontowałem antenę, próbowałem ustawić - siła na obu antenach o granicach 70, ale to raczej oznaka poprawnego połaczenia kablowego, bo jakość ciągle 0. Niestety wygląda na to, że nic z tego nie będzie bo ja jestem na pirwszym piętrze a na przeciw w odległości ok 18 m. stoi 5/6 piętrowy blok. Nawet jak zamontuję niemal pod sufitem mojej logii to i tak chyba przy elewacji 30 st. satelita zasłonięty będzie przez blok. Myślicie że jest jakaśszansa?
Potwierdzam -Polsat HD i kilka innych kanałów Grupy Polsat można oglądać już w NWitam a prawda jest to ze od maja platforma N ma kanaly polsatu w tym polsat HD ? Pozdarwiam i czekam na odpwoiedz od tych co maja juz te kanalay z potwierdzeniem .
Lolek
Jeżeli będziesz musiał ruszać anteną to dla pewności zrób znaczek na uchwycie anteny i wysięgniku , a nie będziesz się denerwował przy ustawieniu. Satelita zostanie na swoim miejscu.