Ale nie wszystkich
te średnie i budżetowe uważam że jak najbardziej są warte swoich cen.. tylko teraz też czasy się zmieniają i rzeczywistości nie można zaklinać jak to było jeszcze 2-3 lata temu.. w tej chwili w Centrum Marantz sprzedawca oficjalnie mówi że 11 s3 nie jest warta swojej ceny, bo w tej cenie, a nawet niższej można kupić fajniejsze i mocniejsze wzmacniacze..i to jest prawda nie w 100% a 300%.. ja nie znam sklepu Armanig gdzie jest sprzedawany marantz i inne fajne wzmaki gdzie by mi proponowali kupno 11 s3, a dlaczego - bo jest za drogi w stosunku do tego co oferuje.. i sprzedawcy to wiedzą..
A wracając do nowości 10 to akurat w tym wypadku bronię Marantza bo jestem przekonany ze lepiej to zagra jak na AS z Dali
tylko sprawdzę to z innymi kolumnami jak i z innymi kablami..
Ale też nie wiem czy pamiętasz jak pisałem, że sam sprzedawca mówił mi żeby nie ekscytować się zbytnio bo najpierw trzeba posłuchać .. a dlaczego tak mówią? BO wiedzą Kolego że za 35 tys to naprawdę kupujesz świetne wzmacniacze firm, które zęby zjadły na stereo.. i oni to wiedzą .. i o tyle mi się teraz podoba, że w sklepach Hornowskich pracują (przynajmniej w tych co ja czasem dzwonię ) ludzie, którzy troszkę szerzej patrzą niż to miało miejsce jeszcze 2-3 lata temu.. bo to wiele świadczy o sprzedawcy kiedy na swój produkt mówi, że nie jest warty swojej ceny..
Cd -ik od 11 nie wiem czy czytałeś w Audio czy w jakiejś innej gazecie było porównanie 5-6 cd-ków w granicach 15-17 tys jak dobrze pamiętam - 11-stka została wybrana najgorszym urządzeniem i jedyną niemalże zaletą to był dźwięk z SACD - a wiesz jaki to jest rynek płyt SACD w naszym i nie tylko w naszym kraju..
Błędem Marantza jest to wg mnie że w tych wysokich modelach cenowo chcą pokazać że ich produkty to jest światowa póła, a nie do końca jest to prawdą..
A do tego denon przez to że jest to jedna fabryka tak naprawdę i jeden właściciel dostaje po tyłku bo w Europie nie dopuszcza z Denona nic więcej niż seria średnia, a tylko dlatego żeby nie robić konkurencji Maranztowi , a tym samym chce pokazać że Marantz bardziej kojarzy się ze stereo..
A co by było gdyby te dwa wzmaki Denona które są oferowane tylko w Japonii można byłoby kupić również i w Europie w podobnej cenie jak np 11 S3 ?? Ale nie ma co się zastanawiać one nigdy nie trafią do sprzedaży w Europie ...
Na zakończenie powiem tylko tyle że nie uważam że np 11 czy 14 to są słabe wzmaki - tylko w tych cenach można kupić dużo fajniejsze i mocniejsze wzmacniacze.. I zauważ że ja również miałem wzmak Marantza Ki pearl lite niestety musiałem oddać - ale to widać że na swój sposób lubię Marantza
i na swój sposób kibicuję żeby ta 10 była fajnym zestawem..