Bipo ja ciebie nie rozumiem dopiero co kupiłeś RS2000 sam od roku mam ten sam model tylko z linii konsumenckiej i strasznie sobie chwalę za jakość obrazu i wykonania itp, a ty już myślisz o nadchodzących modelach! Po co! Mamy świetne projektory cieszmy się nimi.
Ja rok temu dokladnie w lipcu kupiłem N7 za 32 tys zł i tak jak pisałeś wcześniej najtańszy laserowy model będzie kosztować 10 000 euro czyli jakieś 46 000zł, patrząc ile ja zapłaciłem za swój ty pewnie podobnie bo cena RS2000 jest niemal identyczna jak N7 to mam zaoszczędzone 14 tys, biorąc pod uwagę ze lampa do naszych modeli kosztuje 2 tys zł i wytrzyma spokojnie w trybie niskiej mocy 4 000 godz. ja tylko tak oglądam nawet HDR przy wysokiej mocy strasznie irytuje mnie hałas urządzenia bo siedzę blisko projektora i w dodatku mam mały pokój to mogę kupić siedem lamp plus ta co była w projektorze jak kupowałem i tym sposobem mam żywotność na lampie większą niż w tym nowym laserze, więc argument tej metody świecenia projektora jest niezasadny przy zaoszczędzonej kasie na żarówki.
Tym bardziej że projektory laserowe zawsze cierpiały na niższy kontrast patrz taka Z1 za 180 tys jest gorsza od naszych modeli ma ogólnie gorszy obraz wydaje mi się że nawet N5/RS1000 pokonało by w kwestii kontrastu model Z1. Moje zdanie jest takie dopóki projektory w tej technologi świecenia nie zbliżą się cenowo do poziomu choćby RS2000 albo najlepiej N5/RS1000 to zakup takiego projektora jest głupotą tym bardziej że lampy są dość dobrze wycenione a kwota 10 000 euro może być nie do przeskoczenia dla wielu fanów kina więc sadze że skoro to będzie najtańszy model to te lampowe zostaną utrzymana i będą dalej produkowane i sprzedawana bo wielu jest chętnych na przedział 5-8 tys euro.
Bipo czy rozważałeś model N7 z linii konsumenckiej i czy według Ciebie RS1000 jest dużo gorszy od RS2000 czy robiłeś takie porównanie z tym najtańszym modelem. Pozdrawiam.