Lolo ja tak Ci napiszę

po co ktoś ma zmieniać coś co dzisiaj jest bardzo dobre ? Wszyscy którzy widzieli w akcji to wiedzą, jak dobre to było i jest urządzenie.. Kupienie taniego projektora 4k dla zasady aby mieć lepsze samopoczucie.. mija sie z celem.. a kupienie dobrego projektora w 4k to niestety wiąże się to z kosztami już z innej półki.. kolejna sprawa filmy.. trzeba sobie zadać pytanie czy stać mnie jest dzisiaj kupować filmy powiedzmy po 140 zł ? Oczywiście można kupować rok, dwa po premierze będą może po 40 zł .. ludzie tak robią z filmami BR, tylko trzeba coś takiego lubić, aby oglądać film po takim długim czasie od premiery...drugi sposób to ściągać filmy można , kto zabroni na dzień dzisiejszy.. ?? Tylko jak wydajesz powiedzmy 20 tyś czy 30 na projektor, plus ze 2-3 tys na BR 4k to jak dla mnie obciach jest ściągać filmy mając taki sprzęt w domu.. Bo to tak jakby się kupiło extra autko z 5 litrową benzyną , a nie stać by było mnie na tankowanie... to zagazuje takie autko, a co tam.. również można i tak robią.. tylko dla mnie jest to żenada i coś czego nigdy nie potrafię zrozumieć.. Człowiek kupując coś powinien sobie przeliczyć czy stać go jest na to aby to co kupił swobodnie mógł użytkować.
Napisałeś, że troszkę Ci żal że nie dołożyłeś i nie kupiłeś lepszego projektora.. Kolego zawsze tak będzie, że można było coś do czegoś dołożyć i to coś byłoby lepsze.. dany wybór człowieka zawsze przekłada się na inne czynniki tzn. nie wydałeś na lepszy projektor to np teraz byłeś w Egipcie ... czy żałujesz tych pieniędzy ? Wolałbyś za te pieniadze sobie coś kupić do KD ? Myślę , że nie i nie dlatego to piszę, że sam lubię jeździć tylko każdy lubi wypocząć i nabrać sił na kolejne miesiące. I mieć 100% pogodę , ciepłe Morze i mieć możliwość poznania czegoś innego, czego nie ma się na co dzień w naszym Państwie. Osobiscie nawet złotówki bym nie przeznaczył więcej nawet na tak lubiane przez moją osobę Accu zabierając pieniądze z wyjazdu na wczasy.. Na szczęście jeszcze kilka dni i w moim słowniku zabranie słowa deszcz, bo teraz mam go po kilka razy dziennie.. i mam już dość.. ja zawsze mówię trzeba tak kupować aby człowiek nie musiał z niczego innego rezygnować co również przynosi mu radość jak i rodzinie. Bo tak jak Armanig napisał można kupić 5 razy droższe kolumny, 3 razy droższy wzmak, 2 razy droższy amplituner... gdzie się to kończy ? Gdzie jest ta linia, gdzie umiemy sobie powiedzieć STOP.
Reasumując wcale nie powiedziane jest, że Bipo zmieniając projektor, ujmując to lekko - średniej jakości byłby mega zadowolony z wydania tych pieniędzy patrząc na to co by w zamian otrzymał i patrząc jaką ma jakość obrazu na dzień dzisiejszy. Oczywiście, że te 5-10-15-20% człowiek chce mieć lepiej tylko to również idzie razem z wydaną kasą na to coś, a oprócz tego są też inne wydatki, które każdy z nas ma. A już nie wspomnę o innym hobby.

Głowa do góry Kolego i ciesz się tym co masz, bo inni długo długo nie będą mieć czegoś takiego jak Ty masz w domu.