mati29 napisał:nie oglądam często tv, nie mam czasu
ale od momentu powstania tego kanału ( MGM )
oglądam go najczęsciej. Widzialem Zelig-a, Prawdziwe wyznania z De Niro i komedie Kto tu zwariowal.
UWazam ze program jest swietny. I to w HD.
mati29 napisał:nie oglądam telewizji na okrągło
i na powtorke trafilem raz ( to restauracja Alicji )
wiec moze przesadzasz. Na innych kanałach powtórki też mam w podobnej postaci.
Tak to juz jest z telewizją
tak przy okazji musisz miec sporo wolnego czasu, ze ciągle natrafiasz na te powtórki![]()
LordKszyh napisał:A ile razy jesteś w stanie obejrzeć ten sam film w ciągu czterech dni? MGM pozwala bić rekordy w tym zakresie![]()
Uwierz mi, że nie potrzeba dużo czasu żeby przewertować kilkudniową ramówkę na EPG. Ja też nie mam czasu oglądać na okrągło i bardzo się z tego powodu cieszę, bo gdybym oglądał codziennie to samo w kółko to bym chyba ześwirował. Rozumiem że taka jest natura kanału tematycznego ale nie wiem czy jest sens za to płacić 16 zł. Faktem jest że filmy z lat 80-tych i 90-tych w MGM często biją na głowę badziewia z HBO, tym bardziej że jakość obrazu HBO jest porównywalna z AXN - czyli totalna klapa. Nie zmienia to jednak faktu że karmieni jesteśmy samymi powtórkami w jednym czy drugim przypadku... Miałem nadzieję że MGM na samym początku chociaż zaskoczy nas większą różnorodnością swojej ramówki. Tak... no wiecie... na zachętęmati29 napisał:tak przy okazji musisz miec sporo wolnego czasu, ze ciągle natrafiasz na te powtórki![]()
Kiedy leci NHL?LordKszyh napisał:(...)Prawdziwe HD to jak na razie liga mistrzów i NHL w nSport i reklamówki w DiscoveryHD. Filmy na MGM można porównać do filmu z dvd z progressive scan.
Leciał wczoraj, a kiedy teraz to nie wiemSmartek napisał:Kiedy leci NHL?
I czy jest 16:9?
Pzdr.
wb-ferma napisał:Cały pakiet filmowy to jedno wielkie ŚCIERWO. Jest to moje zdanie. przez ponad miesiąc nie znalazłem nic ciekawego do obejrzenia a mgm to porażka pod kazdym względem. jak zobaczyłem oferte vod to ręce m opadły, stare badziewie które w większosci leciało w tv. Tanie mięso psy jedzą i taka jest enka. a te 16 zł za pakiet to i tak za dużo. Gniot gniota gniotem pogania.
jerry32 napisał:bardzo podoba mi się MGM,wreszcie porządny kanał filmowy ,aż miło obejrzeć dobry film w całkiem dobrej jakości - duży plus dla n-ki
Judash napisał:Fakt jest taki, iz material z lat 60-ych na HD nie bedzie tak dobry jak krecony wspolczesnie w HD.
Zgadza sie nie mam N-ki i tak naprawde to wolałbym chyba pozostac przy UPC. No ale w związku z tym, ze w styczniu mam zamiar kupić LCD to obawiam sie ze jestem zmuszony przejsc na jakąs platformę i prawdopodobnie bedzie to N.Zastanawia mnie tylko jak beznadziejny obraz musi byc na AXN skoro ostatnio na moim tv crt widziałem obraz cały w kwadracikach.gabat napisał:Przypuszczam, że nie masz n. Ja też czytając tak spolaryzowane opinie nie wiedziałem na czym stoję. Poczekałem aż temperatura postów spadnie i kupiłem. Teraz mam swoje zdanie na temat n i ty też tak zrób. Przy tak skrajnych odczuciach też nie będziesz mógł wyrobić sobie własnej opinii. Zresztą mówimy o tak subiektywnych rzeczach jak:Ja mam rację i ten ktoś też.
- jakość obrazu (MGM) - ja nie oczekiwałem cudu, dla mnie jakość DVD jest wystarczająca, ktoś inny zarzuci, że nie widzi pojedyńczych włosów i dla niego jakość jest do bani,
- oferta - ja wolę "Wściekłego byka", ktoś powie szmira! "Rocky" to jest film.
PS Jak masz ochotę to poczytaj polemikę 1, 2, 3.