Hejka i jak wrażenia po seansie wg.nowego reżysera...?
Dla mnie film zrobił pozytywne wrażenie, to co mi zapadło w pamięć to muzyka gdy pojawiała się amazonka. Sceny zrobione walk w spowolnionym tempie idealnie nadają się do tego typu filmów gdzie jest mnóstwo akcji w jednej scenie. Na spokojnie można przeanalizować cały kadr. Cztery godziny zleciały jak pstryknięciem. Jedyne co mogę się przyczepić to rzeczywiście nie dopracowane niektóre sceny gdzie ewidentnie widać komputer. Przy obecnie dostępnej technologii mogli już to dopracować idealnie. Ponadto format 4:3 to jakaś komedia. Chociaż mogli dać 16/9.
Jest dłuższy, mroczniejszy, mniej humorystyczny i dla mnie zdecydowanie lepszy od poprzedniej wersji.
Ocena filmu bardzo wysoka 8/10.
Pisali że właśnie na projektorach ten format będzie lepiej odebrany niż na tv.
Dla mnie film genialny 9/10, a dycha będzie jak będzie UHD i atmos:bober:
szkoda że warner wywalił pomysł z zielonymi latarniami, miały one być na końcu gdzie benek wstał... za to dali martiana, który miał być tylko w scenie z matką Klarka i Lois.
Generalnie śledziłem od 3 lat ruch snydercut i tylko sie zastanawiam jakim debilem trzeba być żeby w 2017r wywalić wiele scen a przede wszystkim wielką rolę Steppenwolfa , dla mnie jego zbroja to 10/10 jak i sam pomysł na design. Do tego krzyk supermana to ciarki na dzień dobry
Jedyne co mogę się przyczepić to rzeczywiście nie dopracowane niektóre sceny gdzie ewidentnie widać komputer.
konkrety, przykłady, minuty dawaj! (parówki sie nie liczą ) ja nie widziałem aż tak jak głowa Rufalo w Hulbusterze :hihi:to w tym filmie nie razi nic.
Ale jako fan marvela musisz przyznać, że film petarda
Teraz jest ruch aby jednak nakręcili 2 i 3 część... a tam już jest konkretna historia tak jak z ich wizji gdzie ginie Lois, wonder w, aquaman , do tego są latarnie, martian a sercem jest flash i cyborg którzy cofają czas ;P