na to właśnie po cichu liczęLepiej poczekaj na domowe wydanie o ile będzie jak w BvS czyli dłużej o jakieś 20-30 min
na to właśnie po cichu liczęLepiej poczekaj na domowe wydanie o ile będzie jak w BvS czyli dłużej o jakieś 20-30 min
Też czekam na więcej recenzji, moje doświadczenie z DCU wygląda tak że po oglądnięciu BvS byłem co najmniej znudzony, film mi sie nie podobał. Tydzień temu z braku laku uznałem, że dam szanse wersji reżyserskiej dłuższej o prawie pół godziny... i wrażenia całkowicie odmienne. Inny film, nie pocięty, wątki poukładane. Ocenę z 5 zmieniłem na 8.
Mi akurtat wizja Snyder'a bardziej mroczna niż kolorowe Marvele bardziej leży i tu pojawia sie problem - jak wiemy Snyder z uwagi na rodzinnną tragedię musiał zrezygnować, stery przejął Whedon i zrobił dokrętki i postprodukcję... Jedni tą zmianę chwalą, inni twierdzą że popsuła klimat...
Uprzedzając kąśliwe komentarze tak, tak pewnie w końcu wybiorę się do tego kina tylko czy z uwagi na tego Whedona nie poczekac na seans w domu
Tak jak napisał Caparzo warto poczekać, bo faktycznie może być dłuższa wersja na BR. Zgadzam się z Tobą w 100%, że BvS w wersji rozszerzonej to zupełnie inny film od tego co był w kinie.. Także i w tym wypadku może być tak samo.. Wierzę, że takie wydanie wyjdzie skoro materiał mają, a ludzie chętnie zapłacą za takie wydanie BR.
Coś Ty narobił ?
lolek126, oglądasz 3D na pasywnym czy aktywnym? Przyznam, że i ja się przymierzam tylko jakoś czasu brak.
U mnie skromne 46 cali ale aktywne więc z obrazu jestem zadowolony.
Też jestem tego samego zdania, takie filmy tylko w 3D.
Obraz na pełny ekran to duży plus tego filmu.
Masz na myśli, że w sobotę mieliśmy oglądać Niestety w sobotę muszę podskoczyć na kilka godzin do pracy więc z oglądania mogłoby nic nie wyjść.
Wiesz to jest kwestia co się lubi i jak się podchodzi do tego.. dla mnie 3d to coś więcej niż tylko gadżet.. ja inaczej taki film odbieram.. Kolego ja się zastanawiam czy nie lepiej mi zostać z 55 calowym tv z 3d niż jakbym miał kupić tv 65 cali w przyszłym roku ale bez 3d. A 75 calowego nie kupię za 20 czy 30 tys do czasu kiedy Producenci nie zaczną szanować ludzi, którzy takie tv kupują. A znowu lipnej 75 ątki nie kupię, bo wolę lepszy jakościowo 65 calowy tv. A taka wielkość tv na mnie nie robi wrażenia oglądając filmy 4k z tej odl. co ja oglądam.
I ostatnia sprawa Kolego, bo Ty cały czas zapominasz o jednej sprawie jak piszesz o filmach 4k.. jedni filmy ściągają i raz na xxxx czasu kupią oryginalny film.. a inni kupują wyłącznie oryginalne filmy.. napisałbym Ci w przybliżeniu jaką ja już kwotę wydałem, tylko nie o to chodzi, a mam na myśli tylko to, że 4k filmy kosztują o kolejne 50-70 zł więcej w stosunku do wydań 2d na "zwykłym" BR. Wiec pytam się ile jest takich co po pierwsze stać, albo inaczej chcą wydać na filmy, które w wielu wypadkach obejrzą w najlepszym wypadku 2-3 razy.. nie wspomnę o tych filmach na raz.. Kolego to wszystko trzeba brać pod uwagę i sam napisałeś, że gdybyś miał dodatkowy wydać 60 zł na film to nie kupiłbyś filmu w 4k.. a jeszcze jest coś takiego jak płyty cd i tam też kasa idzie niezła, nie wspomnę o tych co dodatkowo kupują płyty winylowe.. wszystko pięknie Kolego, ale inaczej się patrzy na to i inaczej fascynacja wygląda, kiedy trzeba za nią zapłacić. I na podstawie tego ile ja wydałem tylko na filmy BR to w wielu wypadkach tutaj ludzie nie mają swoich kin domowych.. a gdzie filmy dvd, gdzie płyty cd - a to są tylko nośniki..