MAM "toto"...ale obraz mne se ne libi
Witam Wszystkich ciekawych modeli LH 500
Cóż , kupiłem po wielu ...miesiącach namyślania sie nad telewizorkiem LCD...myślałem od samego początku o LG...szczególnie o serii 42 LG 7000...ale ta z czasem zaczęła znikać ze sklepów, no i doczekałem się LH 7000 i tu muszę powiedzieć, że design...nie leży mi w ogóle...podobny jest bowiem do serii 6000 (z dziurką
, która mi nie leży ..
Zatem kupiłem 42 lh 5000, bo choć nie ma bluetoot....no to skusiło mnie te 200 HZ......chociaż tego czy to posiada.....nie jestem do końca pewien i tu leży "pies pogrzebany"
Telewizorek ładny (jak dla mnie), choć nie wiem po co dodają tą plastikową przeźroczystą obwódkę po bokach...podobnie jak PHILIPS. Sprzęcik ma sporo bajerów (USB - divix, itp; 200 HZ- niby, tuner MEPEG - 4, 4 x HDMI)...no i na tym między innymi mi zależało. Tu się nie rozpisuję, bo dobrze wiecie jakie ma parametry techniczne...wystarczy stronkę LG odwiedzić.
Cóż wiedziałem, że na kablówce ..CÓDÓW się nie mogę spodziewać, choć chwalono ogólnie na wszystkich forach, że dobrze sobie radzą z kiepskim sygnałem,.....ale żeby MNIE SMÓŻYŁO PRZEZ TUNEK CYFROWY HD.....
.toż "to są jakieś kpiny". OBRAZ z 200 HZ i reakcją matrycy na poziomie 2 MS i pozostawia...nie wiem jak to nazwać ...otoczki...pikselozę wokół postaci, twarzy i ruchomych przedmiotów?????
TU WŁAŚNIE POTRZEBUJĘ PORADY I OPINII INNYCH POSIADACZY SERII LH !!!!
Nie wiem czym to może być spowodowane...może wada fabryczna...może tak już idą te lcd-ki...OBRAZ z tunera.....jest dużo lepszy, ale do KRYSZTAŁU MU jueszcze brakuje. W skali 0 - 6 to: DVD...tak na - 5... - oceniam. Obraz z KOMPA...podobnie - 5 ; DIVIX.....zależnie oczywiście od jakości filmiku....jak mi idzie na LCD-ku 22 cale przy PC-cie do zniesienia///dobrze...to i na LH 5000...idzie OK. ocena 4...+4
Z drugiej strony jest kilka takich programów z którymi se telewizor nie radzi (hallmark, ale kino, i kilka innych) poprzez kabel antenowy (kablówk VECTRA) reszta po kablu znośna (4/-4), ale nawet poprzez tuner te wymienione w nawiasie programy są .....do bani.
Wydaje mi się że obrazowi brak ...jakby to określić???....OSTROŚCI!!...Wszystko jest niby ładne z tuneta SAT, ale jakieś takie nijakie....niewyraźne.
Moze ktoś podpowie co zrobić, jak ustawić, ...BY ŻYŁO SIĘ/OGLĄDAŁO LEPIEJ
Nie wiem czy można to jakoś regulować, czy telewizor reklamować, sprzedać?...
ZAZNACZAM ŻE TO MÓJ PIERWSZY LCD-czek...Wczesniej miałem SHARPA 21 CALI... i szedł do tej pory bez zarzutów przez......16 lat !!! TO BYŁ/JEST ..SPRZĘCIK!
Pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedzi i porady.
valdi71