robciu_26 napisał:Witam.
Czy do LH5000 można podpiąć dysk twardy i oglądać z niego filmy?
robciu_26 napisał:Gdzieś natknołem się na informacje, że filmy można oglądać tylko z pendriva i że ponoć na lh5000 nie da się tego zrobić z dysku.
Proszę o rozwianie moich wątpliwośći
miras11 napisał:Od jakiegoś czasu mam ten telewizor i nie ma żadnego problemu z odtwarzaniem filmów czy czegokolwiek z dysku. Podłączałem dysk Verbatim 400 GB.
lllDRClll napisał:Ja osobiście odradzam kupna. Głośniki szumią ( nie wiem czy we wszystkich modelach ), buczy z tyłu ( też nie wiem czy we wszystkich ) - tego serwis nie uznaje. Dodatkowo nie ma automatyki rozszerzenia obrazu jak są czarne pasy a zoom standardowo jest źle ustawiony i na dodatek nie pamięta ustawienia jakie się zrobiło. Odtwarzanie z USB może i działa ale nie można ustawić swoich parametrów obrazu - super minus. Zdjęcia wyświetla fatalnie - przejaskrawione.
Plusem jest jakość obrazu ale te minusy tak mnie irytują że mnie ten zakup już tak nie cieszy. Przyznaję że szumienie w głośnikach jest niesłyszalne gdy odbieramy sygnał z satelity. Ja niestety mam kablówkę.
lllDRClll napisał:No niestety, ale obraz w TV nie jest najważniejszy. Spróbuj oglądać coś na telewizorze jak ci cały czas buczy. I to nie ma nic wspólnego z jakością sygnału. Szumienie może mieć, tylko że na innych telewizorach nie szumi, tylko na tym. Dlatego ten zakup uważam za wyjątkowo nieudany.
xneue napisał:Witam !
Przymierzam się do zakupu w/w TV . Chodzi mi o subiektywną ocenę. A może jest gdzieś test ?
Pozdrawiam.
robciu_26 napisał:Zdecydowałem się wreszcie i kupiłem dziś 42lh5000.
Jestem w trakcie czytania instrukcj, ale obecnie mam problem z uruchomieniem napisów przy divix-ie z usb. Pomocy
Marco8888 napisał:Jak wrazenia z TV Ja jestem prawie zdecydowany na ten model, Jestem ciekawy jak sie spisuje w warunkach domowych ???
kolego odnoszę wrażenie że jak by dziwka wyskakiwała z tv i tańczyła na rurze to właściciele takiego tv powiedzieli by że jest brzydka i czemu nie mogli dać ładniejszej.po to ten sensor jest by cie gałki nie bolały puznym wieczorem no ale nie ma to jak się nie pomarudzi, a jeżeli chodzi o kablówke to ja też mam ale na 37lg7000 i żadnego pykania nie mam na tych słabszych programach tak więc albo z tv masz coś nie tak albo to wina kablówki a szumienia to zdecydowanie nie powinno być tak wiec obstawiam że będziesz musiał się przejść do serwisumiras11 napisał:Od dwóch tygodni mam 42LH5000. W chwili obecnej mam do niego podpiętą kablówkę analogową z UPC (niedługo będzie cyfrowa) i na niektórych programach słychaćł takie pykanie w głośnikach. Wyczytałem gdzieś, ze jest to spowodowane słabą jakością sygnału danego programu. Co do obrazu to również jest zależne od danego programu, jeżeli jest przyzwoity to obraz jest ok. Filmy na DVD wyglądają bardzo dobrze, a mkv wymiata . Podłączałem do niego laptopa i obraz jest bardzo dobry. Niestety mam za słabą kartę graficzną by można było jakieś gry odpalić i sprawdzić jak wygląda sprawa smużenia. Przy oglądaniu piłki czy siatkówki jest z tym różnie, na lepszych programach jest dobrze, ale jak jest słabszy sygnał to 200Hz nie momoże.
Z rzeczy, które mnie trochę denerwują to wspomniany szum w głośnikach gdy tv jest prawie całkiem sciszony i ogląda się w nocy, no i inteligentny sensor mógłby być trochę bardziej inteligentny bo przy wyłączonym świetle zabardzo przyciemnia się obraz.
LUPO78 napisał:kolego odnoszę wrażenie że jak by dziwka wyskakiwała z tv i tańczyła na rurze to właściciele takiego tv powiedzieli by że jest brzydka i czemu nie mogli dać ładniejszej.po to ten sensor jest by cie gałki nie bolały puznym wieczorem no ale nie ma to jak się nie pomarudzi, a jeżeli chodzi o kablówke to ja też mam ale na 37lg7000 i żadnego pykania nie mam na tych słabszych programach tak więc albo z tv masz coś nie tak albo to wina kablówki a szumienia to zdecydowanie nie powinno być tak wiec obstawiam że będziesz musiał się przejść do serwisu