Witam,
czy ktoś próbował uruchomić asystenta google'a na tym tv?
Po zmianie lokalizacji kraju na UK, jest konfigurator asystenta, ale przy próbie połączenia z obecnym kontem google'a jakiego używam wywala komunikat, że konto jest w innej lokalizacji (kraju) i nie jest to możliwe.
Oczywiście po zmianie lokalizacji na PL asysten google znika z tv i pojawia się LG ThinQu asystent
Morduję ten temat przez ostatni tydzień. Chcę włączyć ten tv w ekosystem google. Chcę móc sterować nim przy pomocy głośniczków google i asystenta.
Pytałem LG o problem i mówią, że w Polsce funkcja jest niedostępna. Generalnie nie ma co na nich liczyć.
Nie pomogli także z tym by połączyć samego wbudowanego chromecasta. Mam zewnętrznego przy innym tv i działa super. Czy ktokolwiek próbował zrobić coś takiego?
Problem wydaje się być oczywiście to, że nasz kraj jest traktowany po macoszemu i u nas funkcja jest zablokowana. Bardzo ucieszyła mnie wiadomość, że po zmianie języka pojawia się możliwość skonfigurowania asystenta. Gorzej, że nie pozwala na podpięcie polskiego konta. Problemem jest to, że asystent niby działa po polsku, ale nie działa (well yes, but actually no
). Jeżeli LG uruchomi temat w większej liczbie krajów, to jest szansa, że po aktualizacji dosięgnie nas zaszczyt korzystania z asystenta google.