To proszę przeczytaj te wszystkie wypowiedzi w tym poście to będziesz wiedział czego się naczytałem, a kilka stron przeczytałem...
Chcę TV do oglądania i używania, a nie do zwracania uwagi na wypalanie się pixeli/matrycy.
Samochodem jak jadę w trasę to nie mam ograniczeń że mogę przejechać np. 100km., a później przerwa bo coś tam się stanie np. z silnikiem...
A tu kolega ogląda np. dużo filmów i wypalają mu się powidoki od samych napisów... to chore trochę, to co mam film oglądać na "pół" lub na "trzy razy" robiąc 30min. przerwy w miedzy czasie... ???
To chyba gorsza technologia od plazmy skoro tak wszystko się wypala.
Ja chcę używać TV kiedy mam ochotę, a nie kiedy mogę bo wypalą się jakieś powidoki itp...
Często wychodzę z pokoju i zostawiam TV na 20-30 min włączony lub dłużej bo np. mam jakiś telefon lub nagle muszę coś zrobić w domu i co wtedy - muszę pamiętać o telewizorze (by go zgasić lub włączyć jakiś ruchomy obraz) - bo to on jest dla mnie czy ja dla niego ?
Zresztą sporo gram na konsoli, nie godzinę nie dwie - czasem mam sesje ok 5-8 godz. i co mam co godzinę robić przerwę bo mój TV się wypali na statycznych obrazach i kolegom z grupy powiedzieć "sorry Winnetou" nie gram następnych meczów bo mój TV musi odpocząć :hihi: - to chyba kpina. Skoro taki badziew stworzyli to powinni chyba dopłacać by ktoś kupił OLED'a - owszem nie mówię OBRAZ 1 KLASA, ŻADEN LED MU NIE DORÓWNA I TO MÓWIĘ Z CAŁĄ ŚWIADOMOŚCIĄ , ale co z tego jak elektronika jest do użytku, a nie ja dla elektroniki by ją oszczędzać. Tym bardziej za taką kasę którą muszę na nią wydać.
Gdy bym nie przeczytał tego postu to miał bym już w domku dawno OLED'a i cieszył bym się PIĘKNĄ CZERNIĄ I KONTRASTEM ale co później ???
Dzięki Panowie, NIE MÓWIĘ NIGDY NIE i nie skreślam jeszcze OLED'a z mojej listy ale zaczynam powoli rozpatrywać TV LED'y.
Dziś np. oglądałem w sklepie SONY 9005 i obraz świetny, pierwsza klasa - oczywiście jak na przystępnego cenowo LED'a. Owszem do OLED'a mu sporo brakuje ale komfort używania takiego TV dużo większy bo nie muszę martwić się o wypalanie jakiś powidoków.
Przemyślę jeszcze temat czy kupić OLED'a i próbować oszczędzać matrycę podczas ogladania czy kupić przyzwoitego LED'a i używać TV do woli...
Nie wiem czego się naczytałeś na tym forum. Jestem posiadaczem rzeczonego OLED-a. Uważam, że nie ma w tej chwili nic lepszego na rynku jeżeli chodzi o stosunek cena/jakość. A generalnie lepsze tv możesz znaleźć tylko wśród droższych OLEDów.
Sam przed zakupem szukałem różnych "okazji". Uważam, że nie ma sensu. B8 masz w cenie dobrego LCD.
Weź pod uwagę, że jak komuś wszystko działa, to korzysta ze sprzętu, a nie bawi się w przesiadywanie na forach
Tv z jakimiś wadami jest więc malutki procent (może promil?). Według mnie LCD ma prawo bytu tylko w budżetowych tv (komuś zależy tylko na tym żeby obrazki się ruszały, nie zna się, chce kupić tanio). Powyżej 4000 tylko OLED.