zbyniu4
New member
Bardzo śmieszne ale pytam o konkrety, jak to by było w tej konkretnej sytuacji. Czy obraz będzie pozbawiony kontrastu i żywych kolorów czy nie.Nie masz na co usiąść?
Pozdrawiam lukwlkp k:
Bardzo śmieszne ale pytam o konkrety, jak to by było w tej konkretnej sytuacji. Czy obraz będzie pozbawiony kontrastu i żywych kolorów czy nie.Nie masz na co usiąść?
Bardzo śmieszne ale pytam o konkrety, jak to by było w tej konkretnej sytuacji. Czy obraz będzie pozbawiony kontrastu i żywych kolorów czy nie.
Pozdrawiam lukwlkp k:
Face and face to jest zrozumiała i optymalna pozycja do oglądania tv ale są sytuacje w których np przychodzę do salonu i oglądam tv w pozycji stojącej i w tedy co, oglądam kolory wyprane i nie do zaakceptowania czy jest tylko troszkę gorzej od optymalnej i można bez uszczerbku chwilkę tv np film obejrzeć.
ps
Mam tak często. Wchodzę do salonu i patrzę na coś ciekawego stojąc.
Z braku laku lepszy i makaron więc spytałem o model 5500, no i usłyszałem dziwną sprawę, mianowicie że model 5500 ma lepszą matrycę i ma coś czego 570S nie ma "sekwencyjne wygaszanie podświetlania". Słyszał ktoś z was o tym i czy to prawda. Wydaje mi się że sporo przeczytałem w tym temacie i z takim czymś się nie spotkałem. Wydawało mi się że to dwa równorzędne modele tylko że jednam ma tuner satelitarny a drugi go nie ma.
Nie no fakt opcorn: ( nie było kufla ) Jak braknie płynu w kufelku, zwłaszcza na meczu to już mnie nosi . Druga istotna rzecz w kwestii jest taka, że jak miałem Tosie R3500 to żadne zmiany kątów w każdej płaszczyźnie nie zmieniały komfortu oglądania Tv. Dlatego też moje pytanie, głównie dot. przyszłego, bezkompromisowego oglądania Tv.ale to o czym pisalem to ograniczenie technologii, a nie tego modelu...
i to co dla jednego jest mala zmiana dla drugiego jest nie do zaakceptowania...
dlatego ja siedze murem przed tv i nigdzie sie nie ruszam, no chyba ze zabraknie plynu w kieliszku...
ja mam 32lw570s i to co piszesz może być prawdą w przypadku niższych przekatnych.
u mnie opcja "led local dimming" jest usunięta z menu.
ale wiem że w modelach np. 55 cali jest aktywna.
jeśli to by była prawda to rzeczywiście model 550/5500 może byc lepszy - ma też ładniejszą obudowę.
a skoro tańszy to chyba nie ma co się zastanawiać.
obsługa tunera w lg jest kiepska pod względem ergonomii - lepiej przyoszczędzić na tv i kupić jakąś arivę - na pewno chodzi lepiej niż to coś w tv (no i przede wszystkim ma dużo większe możliwości).
Tu pewnie chodzi o led plus - quasi local dimming 16 strefowy - ma to i 570s i 5500.