darkoblus - klasyczny post czarnego PR.
I to dwa posty ma a juz ćwiczy.
Kolego bluray, zaden czarny PR tylko moje subiektywne odczucia. Mam dwa TV w domu, ten sam material 2D w tych samych warunkach... Poprostu ten model samsunga, radzi sobie z 2D SD duzo lepiej niz ten model LG. Zona tez to potwierdza. Moze uda mi sie zrobic jakies fotki porownawcze.
Gdybym widzial material 2D SD w sklepie (brak mozliwosci technicznych, mocno bym sie zastanowil nad wydatkiem 6,6k.
Jesli sa na tym forum zadowoleni uzytkownicy tegoz modelu to prosilbym ewentualnie o wskazowki odnosnie ustawien obrazu. Z gory dziekuje.
Witam
Rozglądam się ostatnio za kupnem tv. Pod uwagę brałem 55d7000 lub d8000, Panasa 55VT30 lub Toshibe 55WL768 albo lepiej YL863 (ale nigdzie jej nie ma). Już nawet zagaiłem do KIKIego w sprawie prezentacji owych. Ale kiedy dziś usiadłem w MM i obejrzałem pasywne 3d w wykonaniu LG "łeb" urwało mi przy samych kostkach. To jest 3d o jakim marzyłem. DO tej pory myślałem, że najlepsze 3d ma panas ale to co tu zobaczyłem wstrząsnęło mną totalnie.
Fakt, że jest przeplot i w MM było go widać (niecałe 2 m) ale potestowałem i odszedłem na odległość jaką mam w domu i przeplotu już niedostrzegałem (3,5m).
Nie wiem jak to jest zrobione ale w LG wszystko jest duże i naprawdę sprawia wrażenie realnego 3d. W innych TV pomijając męczące miganie wszystkie obrazy są jakby dziwnie małe, jakby to były modele zabawkowe lub figurki. W LG obraz mnie zaatakował i otoczył. Baaa tak mi się to spodobało, że przywołałem moją żonę i córkę spacerujące zupełnie po innym dziale. I co - 4 letnia córeczka oszalała. Chciała łapać bańki i płatki wylatujące z ekranu. Tak bardzo jej się to spodobało, że w pogoni za wychodzącym obrazem pobiegła do TV i pacnęła go ręką. Nawet moja, żona przyznała, że wreszcie może patrzeć na 3d. Nie raz już wcześniej ją molestowałem o opinię (zmuszając do oglądania to tu to tam różnych 3d) i zawsze mówiła, że takie 3d nie dla niej bo ma zawroty i bolą ją oczy. Aż do dziś.
Jestem wstrząśnięty i zmieszany bo totalnie nie wiem z czym się to LG je. Obraz 3D to nie wszystko. Jaki ten TV jest w 2D? Jaką ma czerń, jakie kąty, czy dręczy go clouding, jak z płynnością obrazu, kolorami i skalowaniem SD, jak radzi sobie z grami (ponoć było źle ale jakiś nowy soft to naprwail?)? Pytanie następne jakie filmy 3D on rozpoznaje i wyświetla? Skoro technologia jest inna filmy muszą być specjalnie dla niej przygotowane? Czy SBS wystarczy? To też ważne bo jakoś nigdzie nie widziałem filmów 3D dedykowanych dla LG? A może inni producenci też zamierzają wejść w tą technologię? Wszelki sugestie i porady użytkowników mile widziane .
Pozdrawiam, Huwi
"MKV2AC3 to darmowa aplikacja przeznaczona do konwersji dźwięku w filmch MKV zawierających ścieżki audio w formacie DTS. W wyniku konwersji dźwięk DTS zostaje skonwertowany do AC3.
MKV2AC3 umożliwia również zmianę poziomu głośności ścieżki dźwiękowej.
Program umożliwia również dodanie napisów do kontenera w postaci plików w formacie .srt (wystarczy zmienić nazwę napisów na identyczną nazwę pliku .mkv)"
Używam. Bez problemów i zastrzeżeń. Łatwy i prosty. Sporo filmów przerobiłem. Jak na razie nie udało tylko z jednym.
a ja chcialbym zapytac, jak dzialaja na tym tv, na ostatnim firmware, uslugi dodane np przegladarka internetowa?
czy tv obluguje interfejs standardu HID? w celu podlaczenia np klawiatury?
Na moim 3letnim lapku core2duo ok 20 do 40 min na film zależy od rozmiaru - wydłubuje dts potem konwertuje na AC3 i zaszywa z powrotem (można też wyrzucić zbędne ścieżki audio np duński chinski itp.)a dużo czasu zajmuje konwersja?
witam chce kupić ten model telewizora jestem zdecydowany w 100% na niego szczerze mówiąc nie znalazlem lepszego telewizora mi odpowiadającego, martwi mnie jednak problem z input lag, bo nowy telewizor chciałbym przeznaczać również na granie na xboxie 360 czy na ten czas wrzesień 2011 ten błąd został poprawiony? czy bład występuje tylko przy podłączeniu HDMI? jesli tak to czy podłączenie zwykłym kablem do telewizora naprawi ten błąd? jestem wstanie zrezygnować z full hd dla bez problemowego grania. Posiada ktoś ten telewizor i xboxa 360? jak wygląda granie na tym tv? czy faktycznie ten lag tak bardzo przeszkadza i czy jest jakiś sposób aby go usunąć? prosze o odpowiedz, bo na dniach chce kupić ten telewizor w 32 calach. Dzięki!