czy to prawda że nie działają filmy po DLNA - z rozszerzeniem .mkv i z 1080 ma problemy i nie czyta napisów???
Witam,
Jestem szczesliwym uzytkownikiem 47LW570s. Generalnie bardzo ok.Efekt 3d super a puszczałem pliki mkv z pendrive.
mam tylko jeden problem i pytanie.
Kiedy odtwarzam z pendriva mam tylko dzwiek z TV czy ten televizor ma inne wyjscie niz optyczne na kino domowe. Niestety posiadam kino domowe Philipsa model który ma juz jakies 10 lat a on nie posiada wyjscia optycznego.
probowałem pzrez eurozłacze z mozliwoscia wyboru kierunku in/out z przejsciówką ale wtedy tylko sygnał z anteny naziemnej jest puszczony pzrez kino domowe, a pliki z Pendriva nie
Mozna to jakoś obejść
Czy da się normalnie grać na konsoli PS3 na tym TV?
nie da się grać tu cytat z testu tego tv
Największa wada tego panelu to obsługa gier. Niestety, potwierdziły się moje przypuszczenia. Ten telewizor absolutnie nie nadaje się dla fanów gier wideo. Przypadłości są takie same jak w modelu LX9500. Telewizor wygląda znakomicie, oferuje świetny obraz i ciekawe funkcje, ale ma taki input lag, że skutecznie zabija możliwość użycia go jako monitora do gier. Testowałem to w trybie Gra z wyłączonymi wszystkimi „wspomagaczami” obrazu. Użyłem dwóch konsol Xbox 360, dwóch kabli HDMI o różnej długości (1 metr i 5 metrów) i kilku gier (Mortal Kombat, Battlefield Bad Company 2, Crysis 2 i Fifa 09).
O dziwo, w przypadku bijatyki efekt opóźnienia nie był tak bardzo denerwujący jak w FPS-ach. Podczas maratonu Bad Company 2 po 20 minutach przesiadłem się na moją prywatną, mocno już leciwą Bravię W4000. Jest mniejsza o 7 cali, nie ma podświetlania LED i jest kilkukrotnie grubsza, ale gra się na niej o niebo przyjemniej. LG – ogromna wpadka
Nie ma sensu cytować testu z maja czy czerwca - od tamtej pory pojawił się nowy soft który rozwiązał problem z input lagiem - najnowszy soft to 4.00.18
Gdzie jest dostępny nowy soft i jak się go wgrywa
Wlasnie mija 2 dzien uzytkowania 55LW570s.
Przesiadlem sie z 2 letniego Samsunga le52b750 (200Hz) no i niestety na LG obraz 2d SD, jest wg mnie fatalny. Zrodłem sygnalu jest bialy tuner HD N podlaczony poprzez HDMI (ten sam kabel).
3d super ( testowalem na samplach mkv), jakosc programow HD w 2d są ok (chociaz nadal gorzej od samsunga).
Czy wy też macie takie odczucie, ze jakosc obrazu 2d/SD pozostawia wiele do zyczenia?
Dodam, iz ustawienia obrazu sa domyslne (reset obrazu).
Czy istnieją jakies magiczne ustawienia obrazu, ktore poprawia jakosc czy tez poprostu ten model jest gorszy w 2d w porownaniu do wspomnianego samsunga.
co do jakości 2d/sd/hd wszystkie testy wychwalają lg - ja osobiście po przesiadce z Samsunga serii 7 twierdzę że lg lepiej świeci w sd a bez porównania lepiej w hd.
ale na ustawianiach domyślnych raczej nie dasz rady - trzeba trochę posiedzieć i ustawić pod siebie