poradźcie jak wrócić do poprzedniego frimware
zmieniło zablokowało tool option 3 i nie mozna ustawić nagrywaniaPrzecież nowe nic nie zmieniło.
Jeśli jednak chcesz wrócić starszej wersji wciśnij menu , wybierz opcje i 7x wciśnij 3 lub 4.
Musi być włożony Pendrive z softem Epk w folderze LG_DTV i dotyczy to jednak softu TV a nie karty WIFI.Witam po naciśnięciu siedem razy 3 lub 4 lub 5 wyskakuje mi taki obraz dalej nie wiem co robić
Może ktoś jednak się wypowie w tej sprawiePanowie mam taką sprawę odnośnie HbbTV na TVP1 i 2, otóż posiadam model 659S czyli praktycznie to samo co 570S tylko z kilkoma dodatkowymi funkcjami i właśnie z funkcją HbbTV.
Po ustawieniu w menu jako kraj -Niemcy działa HbbTV na TVP i tu jest właśnie problem, włączając TVP 1 lub 2 nie można potem zmienić kanału bezpośrednio klawiaturą numeryczną a jedynie klawiszem zmiany kanału + i -
Chodzi mi oczywiście o kanały naziemne SD jak i HD, dodam też że na Niemieckich kanałach które nadają HbbTV nie ma takiego problemu, normalnie klawisze numeryczne działają.
Druga sprawa dotyczy dźwięku DD+ jaki nadaje TVP pomimo ustawionego w menu jako domyślny DD+ to i tak za każdym razem dźwięk w TVP 1 i 2 włącza się w mpeg, i chcąc mieć DD+ trzeba za każdym razem ręcznie zmieniać.
Co innego na kanałach Niemieckich, tam o ile jest dostępny od razu włącza się DD+
Czy ktoś z was zauważył też taki problem, bo ja myślę że to TVP coś zawaliła z nadawaniem ?
Próbowałeś to zrobić? Czy to tylko domysły.Musi być włożony Pendrive z softem Epk w folderze LG_DTV i dotyczy to jednak softu TV a nie karty WIFI.
Pozdrawiam.
Panowie mam taką sprawę odnośnie HbbTV na TVP1 i 2, otóż posiadam model 659S czyli praktycznie to samo co 570S tylko z kilkoma dodatkowymi funkcjami i właśnie z funkcją HbbTV.
Po ustawieniu w menu jako kraj -Niemcy działa HbbTV na TVP i tu jest właśnie problem, włączając TVP 1 lub 2 nie można potem zmienić kanału bezpośrednio klawiaturą numeryczną a jedynie klawiszem zmiany kanału + i -
Chodzi mi oczywiście o kanały naziemne SD jak i HD, dodam też że na Niemieckich kanałach które nadają HbbTV nie ma takiego problemu, normalnie klawisze numeryczne działają.
Tak dobrze myślisz vo jak jest mecz to jest i sonda i mozna wybrać odpowiedz 1,2,3 i pewnie dlatego klawiatura jest blokowanaBlokowanie działanie klawiatury numerycznej przy aktywnym sygnale HBB na kanałach TVP to nie tylko problem LG. Czytałem, że także użytkownicy Samsungów i Toshiby także skarżą się na ten problem. Możliwe, że klawiszami numerycznymi będzie można wybierać jakieś serwisy w menu HBB.
Na penie mam soft oczywiście poprzedni 05.11.08 z 09.03.12r. i przy próbie wgrania jest informacja,jaki soft jest na penie a jaki w TV oraz że urządzenie nie podlega aktualizacji.W swoim TV mam soft 05.12.05.Dodam jeszcze,że jak podaje wyraźnie info na TV aktualizacja dotyczy softu w TV a NIE karty WIFI.Próba klawiszami powrotu do poprzedniej wersji też przestała jak na razie działać.Próbowałeś to zrobić? Czy to tylko domysły.
Ja próbowałem wrzucić poprzedni soft ale nic z tego.
Jak robiłeś to daj link do tego softu o którym mówisz
Może ktoś podać ustawienie automatyczne sieci Lan w teleizorze chodzi o IP Maske podsieci Bramkę oraz DNS ( a najlepiej gdyby to było a TPSA)
Witam! Może ktoś podać sposób na powrót do poprzedniego softu? Ten z przyciskiem 9 7razy już nie działa. Może jest jakiś inny trik?
niestety nie ma(po tej ostatniej aktualizacji) sprawdzałem na innym telewizorze bez tej ostatnie aktualizacji i wciśnięcie 7razy 9 daje powrót do poprzedniego softu.. niestety wtopaChyba niema sposobu. Też mnie meczy to ,że nie można cofnąć tej aktualizacji.
To nas koreańce załatwili , zawsze to mniej telewizorów na gwarancji.
Dobrze napisałeś,że "podobno"bo to co miałem włączone to nadal mam.Chodzi o nagrywanie i MbbTV.Można też,jak komu nie pasuje wrócić do poprzedniej wersji.
Pozdrawiam. .