Załamałem się!!!
Przeczytajcie to:
na kinodomowe idg pl
Największa wada Cinema 3D - wciąż niższa rozdzielczość
Wadą wszystkich telewizorów polaryzacyjnych - a więc także i tych nowych LG Cinema 3D jest fakt, że zaniżają rozdzielczość. Sygnał 1080p czyli Full HD, telewizor Cinema 3D rozdziela na dwa odrębne obrazy, transmitowane za pomocą filtra każdy do innego oka. Tymczasem w aktywnej technologii migawkowej do każdego oka widza dociera pełny obraz Full HD. Na prezentacji dało się zauważyć przy bliższym spojrzeniu trochę niższą rozdzielczość wyświetlanego obrazu 3D.
mam zamiar kupić LG LW570S i dlatego prosiłbym tych którzy mają jakieś doświadczenie z tym TV o jakieś opinie, porady na temat tego modelu???
Ale przede wszystkim chodzi tu wyłącznie o prezentacje technologi pasywnego 3 D LG. Osobiście uważam, że pasywne 3 D (FPR) uzyskało znaczną przewagę na aktywnym 3D. Uzyskując min. takie atuty jak: jasny obraz, brak duszków, niewidoczne linie poziome, wysoka częstotliwość obrazu, brak migotania itp. A to czy posiada dekoder DTS lub ACC w tym wydaniu jest mało istotne ) Też porównywałem Samsunga D8000 z LG LW570S i w skrócie powiem, że LG pozostawiło konkurencję daleko w tyle )Spoko. Wez jeszcze pod uwage, ze Samsung ma DTS-a i bez problemu odtwarza dzwiek 5.1 po optyku w filmach zakodowanych w kontenerze mp4 i dzwiekiem w AAC czego nie mozna powiedziec o LG (jesli Cie to interesuje poczytaj moje wczesniejsze posty). Pozdrawiam
Technologia pasywna nie zapewnia jaśniejszego obrazu. Zamiast oglądać każdym okiem każdą linię ekranu przez 1/2 czasu, w technologii pasywnej do każdego oka dociera przez cały czas tylko co 2-ga linia obrazu. Czyli połowa światła wytwarzanego przez cały ekran. Tu jest remis.Osobiście uważam, że pasywne 3 D (FPR) uzyskało znaczną przewagę na aktywnym 3D. Uzyskując min. takie atuty jak: jasny obraz,
Chyba to, że co 2-giej poziomej linii ekranu FullHD w pasywnym 3D w ogóle nie widać nie uważasz za zaletę?niewidoczne linie poziome
czy grał ktoś na tym TV w gry np.na xbox 360...jak jest naprawdę z tym input lagiem...
czy naprawdę nie da się na nim grać???