No więc mam ten TV. Dzisiaj go kupiłem. Zakupiłem również dekoder Sagemcom DSI87 C+. Czaszę anteny mam starą tzn. 60tkę. W każdym razie obraz igła. Ale mam kilka pytań:
1. Podczas przełączania niektórych kanałów na C+ mam różny poziom głosu na innych kanałach. Np. oglądam coś zwyczajnie cicho - przełączam na inny i jest strasznie głośno.
2. Przełączanie między kanałami Cyfry+ jest dość długie - wynosi kilka sekund - tak z 3-4 sekundy - to jest baardzo irytujące. To chyba nie jest normalne? Czy może być spowodowane tym, że mam mniejszą antenę? W ustawieniach anteny mam: SIŁA SYGNAŁU - 79%, JAKOŚĆ SYGNAŁU - 75%
3. Podczas aktualizacja softu przez usb ( stworzyłam katalog LG_DTV ) - uruchomiła się aktualizacja ale wyświetlił się po chwili napis NIEZNANY PROBLEM. Zauktualizowałem dopiero "po kablu". Ale i tak kilka razy się zatrzymywał i musiałem na nowo włączać aktualizację.
4. Jeszcze jedna sprawa. Mam kabel HDMI - ALPHARD DA VINCI HDMI HDMI 1,6m FULL HD Ver. 1.4 3D LAN i jak go podłączyłem do wejścia to niestety kabel wystaje mi za bok telewizora, a że jest dość sztywny, to nic z tym nie mogę zrobić. Czy są jakieś przejściówki kątowe hdmi - tak, żebym mógł kabel puścić bezpośrednio w dół tv? EDIT: przejściówki już znalazłem
Czy możeci mi pomóc?
Pozdrawiam!
Michał