Witam Panów,
od kilku dni czytam Wasze forum, jest bardzo pomocne Śledzę ten wątek od tygodnia i w piątek zamówiłem 47lw570s. Mam nadzieję, że w poniedziałek już u mnie będzie i że nie przywita mnie wspomnianymi pasami...
Telewizor doszedł, jestem bardzo zadowolony w szczególności ze sklepu (sklep-rtv.com.pl - polecam) Szybki kontakt i wysyłka. Również kurier DHL godny polecenia.
Wybór też super, filmy 3D rewelacyjne (na leżąco, na siedząco, z przekrzywioną głową - wszystko świetnie działa).
Mam jednak wątpliwości czy podświetlenie w moim egzemplarzu nie kwalifikuje go do wymiany .
Poniżej zamieszczam zdjęcia zrobione telefonem. Czas naświetlania nawet nie jest oczywiście przystosowany do robienia zdjęć w nocy, więc efekt widoczny na zdjęciu nie wynika ze sposobu jego zrobienia. O ile martwi mnie całokształt (właściwie spodziewałem się jasnych fragmentów na krawędziach, tutaj w górnym lewym i dolnym prawym rogu jest ciemno), to najbardziej zastanawia mnie zaznaczony fragment... Tak jakby na dole jedna dioda nie działała? Jest to taki ciemny, niepodświetlony trójkąt z wierzchołkiem na krawędzi matrycy (rysunek 3). Może trzeba to "rozmasować" - gdzieś czytałem, że to pomaga, jednak nie wiem czy to bajka czy fakt.
Możecie Panowie powiedzieć jak to wygląda u Was i czy reagować na to dziwne podświetlenie? Jeżeli tak - to jak - uderzać do serwisu LG czy do sklepu?
Będę wdzięczny za odpowiedź, czy to trefny egzemplarz, może to normalny wygląd - jeżeli tak to załamka...
(...)
Później wejście do którego podłączony jest komputer lub konsola oznaczasz jako PC.
(...) i zmieniasz standardowy na gra.
Osobiście nie widzę różnicy pomiędzy oznaczeniem wejścia jako PC i oznaczeniem jako GRA (gdzie pojawia się zamiast złącza HDMI kontroler od konsoli). Mam FV któryś z najnowszych (z "10" na ostatniej pozycji oznaczenia wersji, najnowsza jest chyba 11). Ogólnie bałem się input laga, ale jest naprawde super (mówię o podłączonej konsoli x-box).
Bardzo często znika mi EPG,tzn mogę wybrać tę opcję ale przy programach nie ma żadnych informacji,są puste pola.Z powrotem zaczyna działać dopiero po ponownym zaprogramowaniu kanałów.
Może po prostu coś się dzieje z nadawanym programem? Chociaż skoro mówisz, że na innym działa... pytanie czy dokładnie w tej samej chwili na innym tv jest wszystko ok
U mnie wczoraj były jakieś artefakty na pół ekranu na kanałach DTV z jednego z multipleksów (nadającego z tvp 1, tvp 2 i inne). Myślicie, że to wina nadajnika czy tunera? Odnotowaliście jakieś problemy (nadajnik znajduje się w Warszawie).
Życzę Wam (i sobie ) zadowolenia z zakupu