LG CINEMA 3D – telewizor LG LW570S - wszystko o serii LW 570S

akwidzynski

New member
Bez reklam
To zgłoś awarię do serwisu my tu raczej nic Tobie nie pomozemy.
Masz 10 dni na oddanie towaru może udaj sie do przedstawiciela praw konsumenta.
Wystosujcie wspolnie pismo do sklepu.
Oczywiscie jak nie minelo jeszcze 10 dni.
Powodzenia

Ostatnia edycja:

tpat

New member
To zgłoś awarię do serwisu my tu raczej nic Tobie nei pomozemy.
Masz 10 dni na oddajnie towaru może udaj sie do przedstawiciela praw konsumenta.
Wystosujcie wspolnie pismo do sklepu.
Oczywiscie jak nie minelo jescze 10 dni.
Powodzenia
10 dni nie minęło, ale niestety jutro wyjeżdżam na 1,5 tygodnia za granicę :( dlatego chciałem to szybko wczoraj załatwić. Niestety nie udało się. Mam nadzieje że mail też jest uwzględniany jako reklamacja. Ja wiem, że za wiele mi nie pomożecie. Napisałem te posty też jako przestrogę. Podpiąłem wczoraj laptop pod TV w sklepie EURO i wykazał taki sam problem.
Potrzebowałem też waszego potwierdzenia, że to nie jest tak że ten model tak po prostu ma, tylko że jest to wada i w waszych TV jej nie ma.

akwidzynski

New member
Bez reklam
Szkoda, ale wszystkie firmy mają wieksze lub mniejsze wpadki.
Zgłoś to do serwisu niech przyjadą zobaczą i podejmą decyzję.
Ja wolę kupić TV w małym sklepie mając pewność że mogę dokonać zwrotu towaru jak mi coś nie odpowiada.
Osobiście też chciałem kupić LW570S ale zniechęcił mnie niski kontrast tego tv.
Model LW650 również nie ma się czym pochwalić.
Mając obecnie Sharp 46LE820 z kontrastem na poziomie ok 2500:1 dużo stracę zamieniając go na LW570/LW650, które mają ok 1100:1

Poczekam aż stanieje LW980.

Picek_LBN

New member
Ale powiem wam że chyba coś jest nie tak z większą partią LEDów od LG.
Bo można znaleźć posty że model LW4500 i LW5500 też ma te przypadłości z pasami. Wczoraj byłem w MM oglądając sobie te TV i na demku od LG (jakaś dynamiczna jazda na nartach czy coś) wychwyciłem w modelu LV570s te pasy.
Strasznie mnie to zniechęciło do zakupu bo w 70% oglądam mecze w HD i k.rwica by mnie brała. Dlatego pomimo wady plazmy w postaci migotania które ja niestety widzę to jednak zdecyduję się raczej na model P50U30

tpat

New member
Ale powiem wam że chyba coś jest nie tak z większą partią LEDów od LG.
Bo można znaleźć posty że model LW4500 i LW5500 też ma te przypadłości z pasami. Wczoraj byłem w MM oglądając sobie te TV i na demku od LG (jakaś dynamiczna jazda na nartach czy coś) wychwyciłem w modelu LV570s te pasy.
Strasznie mnie to zniechęciło do zakupu bo w 70% oglądam mecze w HD i k.rwica by mnie brała. Dlatego pomimo wady plazmy w postaci migotania które ja niestety widzę to jednak zdecyduję się raczej na model P50U30

Tak jak pisałem przez pewien czas ten TV nie był dostępny nigdzie. Podejrzewam że większa partia ma ten problem i wycofali część sprzętu. Może to tylko moja spiskowa teoria, ale naprawdę dziwnie to wygląda. Plazma dla mnie odpadała - mnie drażni to migotanie, ale pasy są jeszcze gorsze.

tpat

New member
Najgorsze jest to że albo w sklepie albo w serwisie LG mówią że jest to wada leda krawędziowego, ale do cholery nie aż tak...

Gwarantuje ci ze nie jest to wada leda krawędziowego. Mam w domu starego samsunga krawędziowego i on nie ma pasów. Pasy nie wynikają z krawędziowego podswietlenia. Co najwyżej zgodzę się z tym, że są rogi mocniej doświetlone. Ale to co ja mam ewidentnie wygląda na walniętą matrycę. Zdecydowanie ja tego tak nie zostawię i nie pogodzę się z tym. A jestem zdecydowany nawet na ostateczna walkę przed sądem jeśli będzie taka konieczność.

tpat

New member
Gwarantuje ci ze nie jest to wada leda krawędziowego. Mam w domu starego samsunga krawędziowego i on nie ma pasów. Pasy nie wynikają z krawędziowego podswietlenia. Co najwyżej zgodzę się z tym, że są rogi mocniej doświetlone. Ale to co ja mam ewidentnie wygląda na walniętą matrycę. Zdecydowanie ja tego tak nie zostawię i nie pogodzę się z tym. A jestem zdecydowany nawet na ostateczna walkę przed sądem jeśli będzie taka konieczność.

I mogę się jeszcze postarać, żeby ta sprawa była mocno nagłośniona jeśli ktoś mi będzie próbował wcisnąć ciemnotę. Ale na razie spokojnie poczekam na opinie eksperta z serwisu LG.

Pigway

New member
Tpat, przecież to tylko zwykły 'Banding', każdy telewizor zakłada taką przypadłość w mniejszym lub większym stopniu. 'Problem' łatwo można zauważyć podczas szybkich scen, oraz gdy obraz przesuwa się w bok. Analizując Twoje zdjęcie, stwierdzam, że zjawisko to jest u Ciebie znikome. Oczywiście możesz upewnić się zmieniając telewizor na inny egzemplarz. aczkolwiek będzie tak samo lub gorzej.

Banding: TV Banding - Szukaj w Google

tpat

New member
Tpat, przecież to tylko zwykły 'Banding', każdy telewizor zakłada taką przypadłość w mniejszym lub większym stopniu. 'Problem' łatwo można zauważyć podczas szybkich scen, oraz gdy obraz przesuwa się w bok. Analizując Twoje zdjęcie, stwierdzam, że zjawisko to jest u Ciebie znikome. Oczywiście możesz upewnić się zmieniając telewizor na inny egzemplarz. aczkolwiek będzie tak samo lub gorzej.

Banding: TV Banding - Szukaj w Google

Poczytałem trochę i masz racje nazywa się to banding. Natomiast dla mnie to nie jest zwykła przypadłość ponieważ w żadnym z wcześniejszych telewizorów tego nie miałem a kupuje już czwarty LCD z kolei a drugi LED. W dodatku jeśli wierzyć w to co piszą tutaj:
What Is Banding on an LCD TV? | eHow.com
to pogłębia się ten efekt z czasem i zalecają oddać jeśli jest widoczny na nowej matrycy. A mnie to baaaaardzo przeszkadza. Więc tym bardziej nie czekam tylko już dzwoniłem do LG i konsultant stwierdził że mieli kilka przypadków i że bez problemu wymieniają. Serwisant ma się odezwać do 2 dni. Zobaczymy.

elliotek

New member
Ustawienia

O to moje ustawienia, oczywiście nie każdemu muszą pasować u mnie się sprawdzają i ja takie preferuje.

Tryb obrazu: Standardowy (użytkownika)

Podświetlenie: 85
Kontrast: 78
Jasność: 50
Ostrość: 55
Kolor: 66
Odcień: 0
Tem. barw: W4

Sterowania zaawansowane

kontrast dynamiczny: ŚREDNI
kolor dynamiczny: WYŁ
Clear White: WYŁ
odcień skóry: 0
Redukcja szumu: NISKA
Super rozdzielczość: WŁ
Redukcja szumów MPEG: NISKA
Gamma: ŚREDNIA
Poziom czerni: NISKA
Oczhrona oczu: WYŁ
Realne kino: WŁ
Gama kolorów: SZEROKA

TruMotion Użytkownika: 6-6
Lok. przyciemnienie LED: WYŁ (ale z tym się jeszcze nie bawiłem)

tpat

New member
elliotek ustawiłem twoje parametry i efekt pasów tak widoczny że mnie trafia Grrrrrrr.

Konsultant na infolinii powiedział że wymieniają, ale i tak decyzje podejmuje serwisant. Zobaczymy....

tpat

New member
mogłeś zrobić zdjęcie bo ja nie bardzo rozumie jak te pasy wyglądają

Wrzuciłem zdjęcie. Najlepiej je widać w trakcie oglądania meczu. Gdy kamera przesuwa się po trawie.
Ja wrzuciłem fotkę z wyświetlonym szarym tłem i wtedy też widać. Choć fotka jest słabej jakości.
30960

tpat

New member
wrzuć w google "banding LCD" i pooglądaj zdjęcia. Chodzi o te pionowe przebarwienia. Jasniejsze i ciemniejsze pasy przez cały ekran

Do góry