Kurcze, ale to nie jest wina podświetlania to raczej coś z matrycą.
Pasy te zawsze sa w tym samym miejscu tak ?
10 dni nie minęło, ale niestety jutro wyjeżdżam na 1,5 tygodnia za granicę dlatego chciałem to szybko wczoraj załatwić. Niestety nie udało się. Mam nadzieje że mail też jest uwzględniany jako reklamacja. Ja wiem, że za wiele mi nie pomożecie. Napisałem te posty też jako przestrogę. Podpiąłem wczoraj laptop pod TV w sklepie EURO i wykazał taki sam problem.To zgłoś awarię do serwisu my tu raczej nic Tobie nei pomozemy.
Masz 10 dni na oddajnie towaru może udaj sie do przedstawiciela praw konsumenta.
Wystosujcie wspolnie pismo do sklepu.
Oczywiscie jak nie minelo jescze 10 dni.
Powodzenia
Ale powiem wam że chyba coś jest nie tak z większą partią LEDów od LG.
Bo można znaleźć posty że model LW4500 i LW5500 też ma te przypadłości z pasami. Wczoraj byłem w MM oglądając sobie te TV i na demku od LG (jakaś dynamiczna jazda na nartach czy coś) wychwyciłem w modelu LV570s te pasy.
Strasznie mnie to zniechęciło do zakupu bo w 70% oglądam mecze w HD i k.rwica by mnie brała. Dlatego pomimo wady plazmy w postaci migotania które ja niestety widzę to jednak zdecyduję się raczej na model P50U30
Najgorsze jest to że albo w sklepie albo w serwisie LG mówią że jest to wada leda krawędziowego, ale do cholery nie aż tak...
Gwarantuje ci ze nie jest to wada leda krawędziowego. Mam w domu starego samsunga krawędziowego i on nie ma pasów. Pasy nie wynikają z krawędziowego podswietlenia. Co najwyżej zgodzę się z tym, że są rogi mocniej doświetlone. Ale to co ja mam ewidentnie wygląda na walniętą matrycę. Zdecydowanie ja tego tak nie zostawię i nie pogodzę się z tym. A jestem zdecydowany nawet na ostateczna walkę przed sądem jeśli będzie taka konieczność.
Tpat, przecież to tylko zwykły 'Banding', każdy telewizor zakłada taką przypadłość w mniejszym lub większym stopniu. 'Problem' łatwo można zauważyć podczas szybkich scen, oraz gdy obraz przesuwa się w bok. Analizując Twoje zdjęcie, stwierdzam, że zjawisko to jest u Ciebie znikome. Oczywiście możesz upewnić się zmieniając telewizor na inny egzemplarz. aczkolwiek będzie tak samo lub gorzej.
Banding: TV Banding - Szukaj w Google
mogłeś zrobić zdjęcie bo ja nie bardzo rozumie jak te pasy wyglądają