Panowie mam pytanko ten tv nie odtwarza dzwieku dts to wiem,ale jesli bede oglądał film z blu reya to jak wtedy będzie z tym dźwiękiem.
Wiesz ja jeszcze nie mam tego tv, ale wyczytalem gdzies ze dts odkodowuja tylko modele z tego roku, a starsze modele mialy zostac bez aktualizacji.Ale moze lg poszedl po rozum do glowy i zrobil aktualizacje do poprzednich modeli.Czyli mam rozumiec ze filmy mkv nagrane w dts z pendriva ida bez problemu?Kolego nie wiem jak u ciebie ale u mnie jest Dts mam tv podłaczonego do amplitunera yamahy i jest ok wszystko poprzez kabel Hdmi i optyczny i "n"ka smiga pieknie wiadomo zalezy z jakimi kanalami ,, ale powiem ci co do filmow ostatnio ogladalem film i wszystko smiga bez zadnego "Ale"
Czyli mam rozumiec ze filmy mkv nagrane w dts z pendriva ida bez problemu?
Podłącz laptop przez sieć (skrętka) do tv, udostępnij zasoby filmowe przez dlna z lapka i po problemie.
No i kolego mam udostepnione pliki folder z filmami ... ale nie wiem jak je odpalic na Tv .. mozesz jasniej mam podłaczony tV w lan przez skretke dostep do neta posiadam bo mam neta przez wifi wiec z lapka pobiera internet przez kabel ,, tak mi sie wydaje ale nie widze zadnych opcji wyszukania tego czego mam na kompie
wchodze w siec DNLA i nie można się połączyć
Prosze o opis krok op kroku jak to zrobic
Witam mam Pytanie dla kumatych: czy jak robiliscie aktualizacje oprogarmowania na nowsze i cos nie wiem nie poszlo czy stare oprogramowanie wroci? do czego zmierzam:
chce zrobic akualizacje do LW5400 a softa wziac od LW5500 i boje sie ze jak mu zapodam cos nie pojdzie to strace orginalne oprogramowanie i "nie bedzie niczego"
dzieki
Czy któryś z szanownych kolegów dostał sie do menu serwisowego lw 5500 w celu próby uruchomienia funkcji HBBTV.
Powiem ci tak na 99% powinno normalnie sie dac .. czytalem na innym forum ale juz ci nie podam strony bo nie pamietam ze koleszka wlasnie tak zrobil ..i niby działało
A co do powrotu to w 99.9% powinno sie dac powrocic bo dane masz na procku wiec jezeli puści ci instalacje to powinno działac. Ewentualnie wrocic bo masz to zapisane na "dysku- procku tv"
Ps. Ja w starej plazmie Lg robilem takie cudo jak ty i udało się
Aleeeee nie dam sobie reki uciąć i nie biore odpowiedzialnosci
Chcialem sie dowiedziec jeszcze jedna sprawe mianowicie mam filmy zajmujace po ok 20Gb .. i chce odpalic je z kompa laptopa przez kabel hdmi .. niestety nie moge zmienic 3d sbs ... jest tylko ta nieszczesna konwersja 2d na 3d .. czy poradzicie cos na to ? czy ewentualnie pozostaje mi tylko dysk zewnętrzny na usb ... jezeli tak prosze o pomoc .. nie chce wielkiego oby byl na filmy i sie nie zacinał ?