przywracanie starszego FW
Home ustawienia opcje i siedem razy 9
Nic nie wgrywasz tylko postępujesz jak napisał decklen
Wchodzisz w ustawienia pozycja Opcje ikona z aktówką i siedem razy naciskasz klawisz 9 na pilocie i FW przywraca się do wersji wcześniej wgranej, kolejny raz tak zrobisz to powróci do aktualnej.
Osobiści posiadam FW 05.11.08.
Nic nie wgrywasz tylko postępujesz jak napisał decklen
Wchodzisz w ustawienia pozycja Opcje ikona z aktówką i siedem razy naciskasz klawisz 9 na pilocie i FW przywraca się do wersji wcześniej wgranej, kolejny raz tak zrobisz to powróci do aktualnej.
Osobiści posiadam FW 05.11.08.
Odblokowanie jak niżej opisane
1. 09.00.00 Pobierz program
GP3_EU_BB_[Special_ChangeOldKey]_C0_RevNo59622_V09.00.00_ota_V2_SECURED.epk
2. Sformatować dysk flash do FAT32.
3. Utworzenie folderu LG_DTV.
4. Skopiuj ten firmware do folderu 09.00.00
5. Włóż pendriwe do telewizora.
6. Włącz telewizor.
7. TV apyta czy zaktualizować firmware, trzeba się zgodzić.
8. Poczekaj, aż TV zaktualizuje i ponownie się uruchomi wyjmij pendriwe
Następnie pobierz i zapodaj swój ulubiony stary firmware, i rób wszystko jak opisane wcześniej.
i masz nowego softa jakiego chcesz
OCZYWIŚCIE ROBISZ NA SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Koledzy przynajmniej zacytujcie skąd macie ten pomysł i kto pierwszy ryzykował i sprawdzał toGP3_EU_BB_[Special_ChangeOldKey]_C0_RevNo59622_V09.00.00_ota_V2_SECURED.epk
Tam leżą te softy do odblokowania
Witam,
Wielka prośba o pomoc, bo pseudo eksperci z LG już od dłuższego czasu nie potrafią mi odpowiedzieć, ale twierdzą że pracują nad problemem (w co powątpiewam).
Mam problem z aktualizacją 42LW5500-ZE, aktualnie posiadam wersję oprogramowania 04.04.11, telewizor sugeruje aktualizację do 05.01.10, ale przy 60% albo się zawiesza po LAN i przerywa aktualizację, albo wyskakuje komunikat "plik uszkodzony" - przy aktualizacji przez USB.
Probowałem również wersji 05.11.08 oraz aktualnej 05.12.05 (tylko te 3 wersje posiadam) - ale w tym przypadku spotykam się z "nieznanym błędem".
Może ktoś z Was miał podobne problemy z aktualizacją i potrafi podpowiedzieć jak się z tym uporać - bez aktualizacji nie działa np.Youtube, Skype.
Spróbuj z softem który posłużył nam do odblokowania ostatniej aktualizacji i o którym mowa parę postów wcześniej. Jeżeli ten ci pójdzie z USB, to następny wgrywałem 05.01.10 potem 05.10.05 i na koniec 05.11.08. Postępuj według opisu w w/w poście. W razie dalszych niepowodzeń możesz zmienić też pena lub czytnik, ewentualnie ponownie ściągnij pliki softu, powodzenia.
Zmień pendriva może jest problem z nim najlepiej jakbyś miał do 1 GB sformatuj go fat 32 i tak samo zrób ustawienia fabryczne w TV powinno pójśćDziś sprawdziłem, niestety nie przyjmuje wersji 09.00.00 - "Nieznany błąd" na samym początku aktualizacji.
Dziś sprawdziłem, niestety nie przyjmuje wersji 09.00.00 - "Nieznany błąd" na samym początku aktualizacji.
najprosciej jak można nie czytnik kart a pendrive z utworzonym folderem LG_DTV do niego wklejasz soft 90.00.00. Wkładasz pendrive do gniazda usb1 przy wyłączonym tv, załączas tv wyskakuje komunikat czy chcesz zaktualizowac oprogramowanie potwierdasz ok i czekasz aż go wgra i wyłączy tv chyba prosto opisałem.A jak ty to robisz normalnie wtykasz jakiś pen czy coś z kartą i czekasz na wykrycie, czy przez experta tj. Menu->Opcje i 7x Fav? U mnie też nie bardzo szło i okazało się że czytnik kart się wywalił (skończył żywot w koszu). W TV działał niby ale w kompie zaczął pokazywać że może działać szybciej tylko go trza do innego USB wsadzić raz czytał raz nie a okazało się że to on mnie na minę wsadzał.
najprosciej jak można nie czytnik kart a pendrive z utworzonym folderem LG_DTV do niego wklejasz soft 90.00.00. Wkładasz pendrive do gniazda usb1 przy wyłączonym tv, załączas tv wyskakuje komunikat czy chcesz zaktualizowac oprogramowanie potwierdasz ok i czekasz aż go wgra i wyłączy tv chyba prosto opisałem.
Witam gdyż ten model nie występuje na rynku polskim tylko brytyjskim i dlatego ma oprogramowanie na ichże rynek.Szkoda, że mój problem pozostał bez odzewu...